De Maaskantine brengt Miami naar de Rotterdamse waterkant

De Maaskantine het strand naar Rotterdam. Een zonnig buiten restaurant met veel ruimte voor groepen aan het water. Bier en burgers op het menu.

5 Apr 2022 Thomas Klouwens

blogger Thomas kon eten voordat hij kon lopen, koken voordat hij kon praten, en sinds hij wel kan praten doet hij dat in principe alleen maar over eten. Als stagiair op de redactie van de Buik kan Thomas zijn ei kwijt.

De Maaskantine brengt Miami naar de Rotterdamse waterkant

Vorige zomer hebben ze laten zien dat het een heerlijke plek is om de warme zomerdagen door te brengen. Aankomende zomer wordt het nog uitbundiger en beter verzorgd, en voor de bezoeker dus meer relaxen. Het vakantiegevoel: dat is wat ze willen overbrengen bij De Maaskantine, omgedoopt tot Miami aan de Maas. Er zijn nieuwe chefs die met het menu aan de slag zijn gegaan en heel het terrein heeft een upgrade gekregen. We gingen alvast proeven en beleven.

Zeeën van ruimte 


"Het commercieel oppervlak hier bedraagt in totaal 1000m2", vertelt Ruben Venema, drijfveer achter De Maaskantine en By Jarmusch. "De picknicktafels zijn terug en met de vlonder waarop de zittafels staan en het strandje erbij, kunnen we een hele hoop mensen kwijt. Die willen we ook allemaal snel kunnen bedienen. Zeker als het straks warm is, kun je mensen niet laten wachten op hun verkoelende drankje. Daarom gaan we werken met QR-codes per tafel zodat je makkelijk kunt bestellen en wij snel kunnen leveren. Ook met de keuken is er gekeken naar hoe we mensen snel van goed eten kunnen voorzien." 

Smash burgers en chef’s specials 


Mike Everling, die tot nu toe chef was van By Jarmusch, is naar De Maaskantine gekomen. Samen met oud-chef van Ter Marsch & Co Rohini Atwaroe heeft hij de kaart ontwikkeld. "Voor grote groepen is dit een super spot. We hebben al aanvragen van 300 man, die wil je snel hun eten kunnen brengen", vertelt Mike. "Daarom werken we veel met burgers die je naar eigen wens kunt upgraden. Maar we hebben ook een vlees- en visspecial waar wij ons ei in kwijt kunnen. Met de burgers is het aan jou, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt." 

Stappenplan als menu 


Het menu maakt kiezen makkelijk. Alle burgers worden uitgerust met paprikamayo, sla, tomaat, gepekelde komkommer en mosterd; Amerikaanse stijl met een twist. Er zijn drie soorten: beef, chicken en Beyond. De kleine eter zal kiezen voor een enkele patty, wij nemen er twee en als je echt zin in hebt dan neem je er drie. Daarna kun je kiezen of je een topping wil in de vorm van kaas, bacon en/of jalepeño pepers. Bacon en kaas horen wat ons betreft op een goede Amerikaanse burger dus daar gaan we dan ook voor. Een frietje en gegrilde groente van de barbecue erbij en onze tafel staat vol. Na de vette burger is onze maag dat ook. Voor de kids is er een menuutje met de keuze uit friet met kipnuggets of mini kaassoufflés. 

Een warm welkom voor iedereen 


Het is een lekker afgelegen plek met super veel ruimte voor grote groepen, maar ook met kinderen zit je hier goed. Zij kunnen spelen op het strandje en door de ruime opzet lopen ze niet snel in de weg. Onze billen worden warm gehouden door de elektrische kussens die op elke stoel liggen terwijl we van ons eten en het uitzicht genieten. Zo zit je altijd comfortabel, ook in de vroege lente en in de late zomeravonden. Als de dagen echt warmer worden kun je hier van woensdag tot en met vrijdag vanaf 16:00 uur plaatsnemen en op zaterdag en zondag al vanaf 14:00 uur. Er staan lekkere barbites op de kaart met genoeg vegetarische opties, de burgers komen razendsnel de keuken uit en alle biertjes en cocktails zijn ook per pitcher verkrijgbaar. Volop genieten van dit stukje Amerika aan onze eigen Maas.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Net als in Scandinavië

In de maandelijkse column van medeoprichter van de Buik Gijsbregt Brouwer gaat het over het Scandinavische model voor de horeca.

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.

Bij Sumeyra in Rotterdam-West doe je een bakkie en je Bulgaarse boodschappen

Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.