In Hotel not Hotel is Kevin Bacon Bar geopend, waar eerder Jesús Malverde zat. De cocktailbar serveert nu Thaise gerechten, met enkele goed uitgevoerde klassiekers als hoogtepunt, maar zeker ook keuzes voor de avontuurlijke eter én drinker.
In Hotel not Hotel is Kevin Bacon Bar geopend, waar eerder Jesús Malverde zat. De cocktailbar serveert nu Thaise gerechten, met enkele goed uitgevoerde klassiekers als hoogtepunt, maar zeker ook keuzes voor de avontuurlijke eter én drinker.
In het voormalige Jesús Malverde, dat onderdeel was van Hotel not Hotel, is de Kevin Bacon Bar vanuit Amsterdam overgevlogen. Ze zijn nu enkele maanden gevestigd op deze bijzondere locatie, vlakbij Rotterdam Centraal. Wij gingen langs om te proeven en we waren onder de indruk, maar er zijn hier en daar wel een paar kanttekeningen.
Het menu is geïnspireerd op de Thaise keuken en wordt aangevuld met bijpassende cocktails. Er zijn zowel klassiekers als gerechten met een eigentijdse draai.
We werden hartelijk welkom geheten door gastheer Fausto. Zijn passie voor het restaurant en het hotel spat ervan af en hij gaf ons direct een rondleiding door het hele gebouw. Helaas waren de kamers volledig volgeboekt, dus we konden niet op de kamers kijken.
Maar dat het vol zit begrijp ik, want wat een heerlijk hotel is dit. Maar superleuk dat we even mochten rondkijken en het hotel konden bezichtigen. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk.
Eenmaal plaatsgenomen aan een tafeltje op het terras, kregen we een welkomstshotje en een snack. Het shotje was een mini Tom Kai Kevin, geïnspireerd op de tom kai kokossoep, was heerlijk verfrissend om de avond mee te beginnen. Daarnaast kregen we huisgemaakte kroepoek met een dip.
Voor het bestellen hadden we besloten om vrij veel gerechten te kiezen. Er stonden teveel dingen op de kaart die we wilden proeven en, niets mis met een doggybag voor de volgende dag, dachten we zo.
We begonnen met de snacks. Fishcakes konden natuurlijk niet ontbreken, en daarnaast waren we benieuwd naar de Kieuw Krob, gemarineerde kip in gefrituurd deeg. Voor de grotere gerechten kozen we voor de klassiekers tom kha kai, kokossoep, de pad thai en de dagspecial. De dagspecial was een stir-fry van groenten, pepers en knoflook met rijst.
Voor mij waren de kokossoep en de pad thai de sterren van de avond. Heerlijk romige kokossoep, hoog op smaak – ik wilde meer! Bij de pad thai hadden we gekozen voor garnalen als toevoeging en dat was geen slechte keuze. Het gerecht was perfect op smaak en niet te vet, wat nog weleens voorkomt bij restaurants. Dus dat was een erg aangename verrassing.
Het geluk was aan mijn kant: we kregen het niet op en ik heb er de dag erna nog een keer van kunnen genieten. Bij de dagspecial waren diverse groenten beetgaar gestir-fried en in een smaakvolle saus geserveerd met rijst on the side.
Een cocktail mocht natuurlijk niet ontbreken, want Kevin Bacon Bar is echt een bar, dus ik nam de Sesame Sour. De sesamgeur was heerlijk, maar maakte de smaak niet te zwaar, een heerlijk verfrissende cocktail, perfect voor zomerse dagen!
Ons diner was smaakvol met enkele uitschieters. In september is er een officiële opening en ik kijk ernaar uit om dan nog andere gerechten van het menu te proeven.
Eetacafé Thailand brengt de Thaise sfeer naar Rotterdam-Zuid met de gastvrijheid en de keuken. De Buik ging langs om (sfeer) te proeven.
Bij Casa Thai zijn eigenaren Antonio en Akkarima er van overtuigd dat ze met de Aziatische keuken mensen buiten hun comfortzone kunnen laten treden.
Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?
Geniet van de volgende voordelen: