De Pasta Kantine vanaf nu ook vega(n) friendly

Wie denkt dat de Italiaanse keuken bestaat uit pasta’s, vleesplanken, kaas en nog meer guilty pleasures, heeft gelijk. De Pasta Kantine bewijst echter dat dit ook vega(n) friendly kan.

10 Mrt 2019 Liesbeth van der Veen

blogger Liesbeth is een contentmanager met een passie voor food en concepting. Stadsmeisje en hobby-hotspotter. Houdt van zoetigheid en ontbijt het liefst buiten de deur.

De Pasta Kantine vanaf nu ook vega(n) friendly

De Rotterdamse Pasta Kantine is al jaren een begrip op de Pannekoekstraat. Wie op zoek is naar een laagdrempelige Italiaan, met een enorme keus aan verse pasta’s en antipasti, is hier aan het juiste adres. Geen poespas, wel lekker en betaalbaar eten. Of je nou met z’n tweetjes bent of met een grote groep; iedereen kan aanschuiven. En met iedereen bedoelen wij vanaf nu dan ook écht iedereen. Sinds deze maand is de kaart namelijk vernieuwd en verbeterd; de klassiekers zijn gebleven, maar aangevuld met een aantal vegetarische en zelfs veganistische opties. Genoeg reden dus om te proeven. 

Guilty pleasure 


Wie denkt dat de Italiaanse keuken bestaat uit pasta’s, vleesplanken, kaas en nog meer guilty pleasures, heeft gelijk. De Pasta Kantine bewijst echter dat dit ook vega(n) friendly kan. “Rotterdam is constant in beweging en wij bewegen mee”, vertelt bedrijfsleider Jeanette. “Zo experimenteren we regelmatig met de kaart. Hier houden mensen van lekker eten, maar een gezonde(re) optie wordt ook steeds meer gewaardeerd. We hebben gelukkig de vrijheid om te wisselen met de kaart en spelen hier dan ook graag op in. Vandaar dat we het menu nu hebben uitgebreid met een groter aantal vegetarische en zelfs veganistische opties.” Janet vertelt graag en zorgt ervoor dat je aan tafel niks tekort komt. We komen dan ook graag (en regelmatig) langs voor hapje en een praatje.  

Pasta’s in alle soorten en maten 


De naam zegt het al: bij De Pasta Kantine serveren ze geen pizza maar pasta. Dit is gelijk ook de kracht van de zaak; je weet precies waarvoor je hier terecht kunt. Pasta’s in alle soorten en maten. Ook waren zij een van de eerste die een glutenvrije variant op het menu hadden staan. Het is geen geheim dat de Italiaanse keuken voldoende vegetarische opties biedt, maar zelfs klassiekers zoals de carbonara kun je hier nu bestellen met uitgebakken tofu in plaats van spekjes. De vleeseter vindt de originele variant misschien lekkerder, maar het alternatief valt zeker niet tegen. Eet je geen vlees, maar wel vis? Dan zijn wij fan van de pappardelle met gamba’s en pesto van spinazie en pistache, of de absolute ‘less is more’ klassieker: pasta aglio e olio. Spaghetti met gamba’s, olijfolie, knoflook, peterselie en rode peper.  

Verrassend vega  


De grootste uitdaging zit hem echter in de antipasti. Het bekende vleesplankje kun je hier nog steeds krijgen. Waar deze normaal redelijk braaf is, is de vegetarische variant een stuk spannender. Uiteraard ontbreken de klassiekers zoals de caprese spiesjes niet, maar we laten ons verrassen door de bruschetta met zeevruchten en de Grana Padano met rucola, chilli en olijven. Favorieten zijn toch wel de Grana Padano met truffel en de mini melanzane. Ook de salades zijn er in varianten mét en zonder vlees. De caesar salade (Insalata della cantina, op z’n Italiaans) was vertrouwd en erg lekker, de vegetarische salade met pijnboompitten en gele biet deed niet onder.  

Kortom; de nieuwe kaart van De Pasta Kantine mag er nog steeds zijn. Vol met eenvoudige, maar smaakvolle en verse gerechten. Geschikt voor de vegetariër, de vleeseter, of gewoon de pasta liefhebber.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Pasta Kantine: Pastamaestro van de stadsdriehoek

In de Pasta Kantine eet je snel en simpel. Tenminste als je kunt kiezen uit de vele soorten pasta. En o ja: vergeet de cheesecake niet...

Altijd kwaliteit bij De Pasta Kantine

De Pasta Kantine heeft een nieuwe kaart. Dat moesten we proeven!

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.