Korte broeken worden weer over de benen gehesen en de zonnebrillen worden massaal afgestoft. Zo langzamerhand beginnen we het te voelen: de zomer komt eraan.
Korte broeken worden weer over de benen gehesen en de zonnebrillen worden massaal afgestoft. Zo langzamerhand beginnen we het te voelen: de zomer komt eraan.
Wanneer je op een warme zomerdag over de Meent loopt, is het je vast opgevallen dat er bij het tentje met de olijfgroene pui altijd wel een goed nummer van Frank Sinatra aan staat. Waar bij het afhaalluik altijd een mooie man met zijn kopstem mee staat te zingen. Wel eens langsgelopen of iets van zijn zangkunsten meegekregen? Precies, we staan voor de deur bij Guliano. Menig toerist zou er voorbij struinen om door te zoeken naar een goed groot terras met veel zon. Het loont echter om op het kleine vlonderterras een tafeltje te veroveren en je te laten verrassen door Ed, a.k.a. meneer Guliano.
Wij beginnen met een kop koffie, altijd een goed begin van een lunch. We laten de flinke chocoladebal naast ons kopje even voor wat het is, om zo nog wat ruimte te bewaren voor onze lunch. De keuze is reuze, van soepen tot salade’s en van Italiaans-Amerikaanse broodjes tot echte klassiekers. Ook qua wijnen en frisdranken is er voor ieder wat wils. Handig: bij elk gerecht vind je een bijpassende wijntip.
Na het doorspitten van de menukaart kiezen we voor het broodje Gallo, een witte ciabatta met kippendij, gekonfijte rode ui en citroenmayonaise. We zijn fan van kip, dus is dit een goeie test om te kijken wat onze Italiaanse amico ons weet voor te schotelen. Het verloop van gasten is snel en ook binnen zit het bomvol. Maar zelfs met alle chaos en drukte staat het eten snel op tafel. Je zou het georganiseerde chaos kunnen noemen. Het is in ieder geval een knap staaltje.
We zijn vaak erg kritisch, zoals het hoort, maar een ding is zeker. Al lonkt het broodje Gallo misschien niet bij een eerste bezoek aan Guliano, ga er zeker nog een keer voor terug. Een broodje waar je al van gaat watertanden zodra het voor je op tafel wordt gezet. Malser dan mals. Lekker gekruid. Goed belegd. Een bijzondere combinatie met de gekonfijte ui. Een echte aanrader voor de kipliefhebbers onder ons.
Niet alleen wij, maar ook het personeel is een en al glimlach. De bediening is zowel binnen als buiten erg fijn; iedereen is in voor een praatje en ondanks de drukte wordt er niks haastig op tafel gegooid om meteen weer naar binnen te kunnen rennen. Zelfs iedereen die een broodje af komen halen loopt binnen vijf minuten weg met wat lekkers.
Met een grote glimlach nemen we nog een rondje koffie achteraf, met - je raadt het al - nog meer chocola. We krijgen er zelfs nog een aantal extra mee omdat we ze zo lekker vinden (voor de echte chocoladefans: ze zijn ook te koop). Na een stevige handdruk van Ed lopen we voldaan verder de stad in. Een geslaagde lunch, dat was het zeker.
Op de Meent kun je Guliano vinden, waar je als hongerige lunchgast kan genieten van de vele broodjes, salades of iets van de grill.
Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Geniet van de volgende voordelen: