HUGH Rotterdam, ook wel bekend als Hotel Club HUGH in het Hilton Hotel, is een plek bij uitstek voor cocktails en feestjes die tot in de late uurtjes doorgaan. Een goede bodem is dan vereist. HUGH's nieuwe kaart vormt dan een prima basis merkten wij.
Een bijzondere entree
Bij HUGH is altijd genoeg te zien, zowel qua interieur als clientèle. De zaak is modern en een tikkeltje fout: grote flessen champagne, de dj-booth centraal in de zaak en natuurlijk de bekende, uit zeecontainers opgetrokken bar. De eerste verdieping is gemaakt in de vorm van een helikopterplatform. Vanaf de comfortabele stoelen aan de hoge tafel naast de bar hebben we goed uitzicht op de open keuken in de hoek van het restaurant. Wij zijn er klaar voor.
Shared dining
Op de nieuwe kaart staan allemaal kleine gerechten om te delen. De gedachte achter deze shared dining, die we steeds vaker zien opduiken, is een avondje socializen en tafelen onder het genot van verschillende hapjes en bijpassende wijnen. Bij HUGH zorgt de dj op de achtergrond voor de nodige muziek. Heb je geen zin om te delen, of bestel je liever een klassiek menu, geen zorgen; de kaart bevat namelijk ook diverse hoofdgerechten en desserts.
Taste of HUGH
We laten ons graag verrassen en kiezen daarom voor de Taste of HUGH. Die bestaat uit drie rondes, waarbij je als voor- en hoofdgerecht steeds vijf kleine gerechten van de chef krijgt om te delen, gevolgd door een grand dessert.

De eerste ronde bestaat uit diverse Aziatische gerechtjes. De voorgerechten zien er stuk voor stuk prachtig uit. We krijgen Asian rundertartare (met bosui, norichips, sesamsoja en edamame met Black Pearl kaviaar), Duck HUGH (met komkommer en hoisinsaus) en zalmtataki op yanikeke (met edamame, radijs en sojamayonaise). De combinaties zijn verrassend en elk gerechtje is voorzien van een prettige kleine crunch. Erbij nog twee soorten sushi: ebi maki (met mangochutney, avocado, chili en Japanse mayonaise) en een teriyaki-rol met geflambeerde zalm, avocado, bosui en soja). De gerechtjes zijn allemaal erg smaakvol en verdwijnen dan ook razendsnel van de borden.
Mediterrane meets Azië
De volgende ronde is een selectie van warme Mediterrane en Aziatische gerechtjes: gemarineerde kippendijen á la plancha met komkommer en chilimayonaise, Iberico spareribs met barbecuesaus, patatas españolas, rundvlees met bosuitjes en black cod (kabeljauw) uit de oven met witte kool en een oosterse saus. De tweede ronde is niet zo mooi gestileerd als de eerste, maar is desalniettemin geen straf. Met name het zeer smaakvolle rundvlees, dat smelt op je tong, is favoriet. Ook de black cod is fantastisch: de witte kool zorgt voor een stevige bite bij de zachte vis. Een groot pluspunt is bovendien dat de botjes uit de Iberico spareribs zijn gehaald: zo kun je de spareribs eten zonder oncharmant geknoei en vette vingers. Bij HUGH kom je tenslotte ook een beetje om gezien te worden.
Hug(h)e dessert
Het dessert is letterlijk en figuurlijk HUG(H)(e) dus de naam grand dessert is zeker niet verkeerd gekozen. We krijgen verschillende soorten desserts van de kaart: macarons, brownies, oreo-cheesecake, een crème en ijs van mango en schuim van witte chocolade. Ieder krijgt zijn eigen bordje, dus je hoeft het dessert (gelukkig) niet te delen.
Hotel Club HUGH
Vlak nadat ons dessert is gearriveerd, wordt de muziek harder gezet en druppelen de eerste gasten binnen voor een late night cocktail. De gastvrouw vertelt ons dat er elke avond een dj is, maar op vrijdag en zaterdag is het echt feest. Vanaf 23.00 uur gaan alle tafels aan de kant en wordt restaurant HUGH omgetoverd tot Hotel Club HUGH. Je zou bijna vergeten dat je naast het drinken van cocktails, borrelen of een feestje ook bij HUGH terecht kunt voor een ontspannen lunch, een kopje koffie of een uitgebreide HUGH tea. Kijk wel even in de agenda, want je hebt kans dat je ineens op de beruchte HUGH Brunch terecht komt.