Savor&Nosh gooide in september 2023 haar terrasdeuren open, aan het water bij het Grotekerkplein, uitkijkend op de Laurenskerk. Het is een grote en aantrekkelijk vormgegeven zaak, die voor sommigen de vraag oproept of dit een nieuwe vestiging is van een keten.
Maar nee hoor, achter de internationale allure schuilt ‘gewoon’ een Rotterdams horeca-paar. Zij wilden een plek creëren waar je je thuis kan voelen. De kaart biedt dan ook laagdrempelige opties voor allerlei momenten: koffie en taart, borrels en bites, shared dining en cocktails. Wij proeven voor. Let’s savor (smullen) & nosh (knabbelen), of op z’n Rotterdams: lekker nassen!
Groot en grootstedelijk

Met meer dan 200 zitplaatsen binnen en de ambitie voor net zoveel stoelen buiten in de zomer van 2024, is Savor&Nosh een (zeer) grote zaak te noemen. En niet alleen groot, maar ook grootstedelijk, zo midden in het centrum van Rotterdam tussen Markthal en Koopgoot.
Toch voelt het niet massaal. Met slimme ruimtescheidingen zijn er verschillende hoeken, zitjes en kamers gemaakt. Aan de korte zijde kun je hangen aan een indrukwekkende bar of hoge tafels, in het midden ga je zitten in een knus gebied met relaxte banken en fauteuils en aan de zijkanten plof je zo in lage zitjes. Door het hoge plafond is er zelfs ruimte voor een tussenverdieping met nog meer tafeltjes. Daar zal in de toekomst nog ruimte komen om te werken.
Ook bij Savor&Nosh: shared dining

Shared dining is niet meer weg te denken uit de horeca en ook hier horen we dat we lekker mogen delen en meerdere gerechten per gang kunnen bestellen. Hoe is de kaart samengesteld?
“Betaalbaar maar kwalitatief, dat is het uitgangspunt: de prijs-kwaliteit moet echt kloppen”, zegt Nadja, samen met haar partner Dave eerder bekend van Bambu Kitchen. Zij hebben daar veel crowdpleasers op het menu. De cocktailkaart hier staat ook al vol met hits. We beginnen met een mocktail, daar zijn er wat minder van, maar de mojito variant is in ieder geval heerlijk.
Van alle havens thuis

Wat het eten betreft is er hier inspiratie genomen uit alles wat er in de Rotterdamse havens komt aanwaaien, zegt de eigenaresse. Zelf houdt ze van de diversiteit en laat ze de keukenbrigade ook graag experimenteren.
We proeven twee bites, het zachtknapperige knoflookbrood en de (spicy) edamame, Japans-geïnspireerde sojabonen. Daarna twee vegetarische happen: een potje (eveneens) spicy bloemkool met Koreaanse barbecuesaus en een plankje met vegan flammkuchen. Die laatste is rijk belegd met knapperige groenten.
Vlees, vis, vega(n), alles kan

We schakelen door naar de volgende gangen. Als vleesgerecht wordt ons de kiprollade aangeraden. Gelukkig maar, want die hadden we misschien overgeslagen en dat zou heel jammer geweest zijn, wat een smaakbommetje is dit!
Als visgerecht is er een licht en fris komkommersoepje met gambarolletjes. Tenslotte durven we de desserts met chocolade en pornstar merengue aan, waarvan de laatste duidelijk de winnaar is, over crowdpleasers gesproken!
Een plek voor mooie momenten

“Of het nou het afscheid is van je collega, of een verjaardag of Valentijnsdag, voor alle mooie momenten willen wij een warme plek bieden waar je dat graag wilt doen. Informeel, in een ongedwongen sfeer”.
Wij vinden het gelukt. En laat die zomerse momenten ook maar komen, want we kunnen niet wachten om hier lekker in het zonnetje onze brunch te komen ‘vieren’.