Eerste babyrestaurant opent in Foodhallen Rotterdam

In de Foodhallen Rotterdam is een uniek baby pop-up restaurant geopend.

20 Jun 2019 Claire Tuns

blogger Claire was hoofdredacteur bij de Buik van 2018 tot 2021.

Eerste babyrestaurant opent in Foodhallen Rotterdam

Van streetfood tot haute cuisine, bij de Foodhallen Rotterdam is voor bijna iedereen zijn smaak iets lekkers te vinden. Bijna, want uit eten met de allerkleinsten blijft een ding. Van 18 tot en met 30 juni strijkt daarvoor een uniek pop-up restaurant neer op de Kop van Zuid: het eerste Nederlandse babyrestaurant.

Lekker en gezond voor baby en ouders 


Clarissa Slingerland, oprichtster van het PR-bureau MissPublicity, merkte sinds de geboorte van haar dochtertje Vlinder Klaasje vorig jaar dat uit eten gaan met een kind een stuk lastiger is. Naast dat je niet altijd het gevoel hebt dat het wordt gewaardeerd dat je met een baby langskomt, hebben heel veel restaurants ook geen mogelijkheden om de allerkleinsten te voeden. In de Foodhallen was tijdelijk ruimte voor een restaurant, dus was de koppeling snel gelegd: er zou een pop-up komen waar zowel ouders als kind lekker en gezond kunnen eten. 

Nooit te vroeg voor goede smaak? 


De maaltijden worden verzorgd door het babyvoedingmerk de Kleine Keuken, dat is gespecialiseerd in verse biologische maaltijden voor baby’s. De maaltijdjes zijn aangepast op basis van het aantal maanden dat de kleine eter oud is en er zijn ook diverse biologische tussendoortjes te vinden, zoals koekjes, chipjes en rozijnen. Laatstgenoemde kun je ook kopen voor thuis: baby snacks to go! Alle minifoodies krijgen een slab met een citaat erop, waar wij ons helemaal in kunnen vinden: “het is nooit te vroeg voor goede smaak.” 

Oppasbaby met pasta bolognese 


Om alle roddels voor te zijn en omdat de foto’s misschien iets anders suggereren: ik heb nog geen kleintje, maar wel het allerliefste oppasbaby’tje Maudje. Zij en ik hebben een groot ding gemeen: onze liefde voor eten. Toch gok ik dat dit het eerste restaurant ooit is waar Maud eerder een menukaart in handen heeft dan ik. Terwijl de pasta bolognese vers voor haar wordt bereid, kan ze ondertussen spelen met de kleurpotloden en puzzels die op tafel liggen. Uiteraard met een doosje rozijntjes in haar hand, dat kunnen we gewoon als voorgerecht rekenen toch? Extra fijn idee voor alle ouders: er staan verantwoorde kinderstoelen, dus je kind zit hier helemaal veilig. 

Ruime keuze voor de ouders in de Foodhallen 


Nog een fijn idee voor alle ouders (of oppasouders): terwijl het eten van je kleintje wordt bereid, kun jij gewoon bij een andere stand eten bestellen. Je krijgt een pieper mee wanneer jouw dis klaar is en als je ze heel lief aankijkt komen ze het ook gewoon naar het babyrestaurant brengen. Zo ben je dus echt uit eten met je kind en genieten wij van de bento box van KYATCHA

Het pop-up babyrestaurant vind je in de zijvleugel naast de stands van Pulpo, KYATCHA en Foodshed, nog tot en met 30 juni.

Fotorechten: Claire Tuns

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.

De Boshut in het Kralingse Bos: net wat spannender dan gemiddeld

Binnenkort opent in het Kralingse Bos De Boshut. Frank Huson en Maaike Groenewegen creëren een plek waar je kan genieten, zonder al te veel poespas.