Eindeloos lunchen bij La Buvette

Bij La Buvette op de Coolsingel sla je zo een hele middag stuk. Aanrader: de proeverij.

19 Okt 2016 Cristèl Klandermans

blogger Na haar studie journalistiek startte Cristèl Today's Specials waarmee ze veel food gerelateerde merken en bekende restaurants & clubs op de kaart zette.

Eindeloos lunchen bij La Buvette

Nu de dagen weer korter en kouder worden, zijn uitgebreide zaterdaglunches toch wel één van onze favoriete bezigheden. En zo werden we laatst ineens getipt op het recent geopende La Buvette aan de upper-Coolsingel.  Nu horen we je denken: ‘La Buvette op de Coolsingel, waar dan?’ Juist, dat was dus ook onze eerste gedachte.

Toch wisten we het grand café vrijwel direct te vinden. Doordat deze horecagelegenheid zich bevindt in het stijlvolle ‘Frame Offices’ is de entree gezamenlijk met die van de zakenlui. Het doet daardoor vrij mondiaal aan. We krijgen een beetje het gevoel alsof we een zaak in NYC of Londen binnenstappen; een hoog Sex and the City gehalte. Wanneer we de zaak in ons opnemen, zien we een prachtig afgewerkte stenen bar, vrolijke tegeltjes aan de muur en marmeren trappen met fijne gouden details. Aan de inrichting is duidelijk veel tijd besteed, wat de zaak extra onderscheidt van de kantoren. 


Waar La Buvette ook veel tijd in heeft gestoken, is het vinden van goed bedienend personeel. Wat worden we hier blij van: professionals die weten waar ze het over hebben en het daadwerkelijk leuk vinden wat ze doen. Dit soort gastvrijheid en passie vind je vrijwel nergens meer in Rotterdam. Het doet ons denken aan Parijs, waar dit beroep (terecht) nog steeds als ambacht wordt gezien. De obers weten ons alles te vertellen over de producten die op de kaart staan én natuurlijk de bijpassende wijnen. We zijn één en al oor.

Piece of art on a plate

We gaan helemaal op in het verhaal en kunnen eigenlijk ook helemaal niet kiezen. Gelukkig biedt onze ober uitkomst: of we anders een proeverijtje willen proberen? Dit bestaat uit mini-varianten van alle gerechten op de kaart. Jazeker, dat willen we wel! Met een heerlijk bijpassende Sauvignon Blanc in de hand kijken we hoe ons goed gevulde plateau wordt gebracht. Mijn smaakpapillen doen al een dansje voordat ik zelfs een hap heb genomen: dit is een culinary piece of art on a plate! 


We genieten op deze zaterdagmiddag onder andere van mini-uitvoeringen van het truffelsoepje met gepocheerde schouderhaas, rilette van gerookte makreel met avocado, steak tartare, croque monsieur, quiche en langzaam gegaarde vakenssucade geserveerd met brood van (laten we ons vertellen) Meester Boulanger Hiljo Hillebrand. We moeten dan ook eerlijk zeggen dat dit niet zomaar een bammetje is. La Buvette is bijna hierom al een bezoekje waard, uiteraard wel in combinatie met het fijne wijntje dat we drinken. 

Lunchen in een wereldstad


La Buvette is zo’n zaak waar je ongemerkt je hele zaterdag- of zondagmiddag kunt besteden. Ik denk stiekem al aan een uitgebreide lunch of high wine met een groep vriendinnen. Door de grote raampartijen heb je soms het gevoel dat je letterlijk óp de Coolsingel, midden in het stadsgedruis, zit. Maar op een goede manier. Zoals het hoort aan te voelen in een wereldstad. Sommige bezoekers zullen misschien een beetje moeten wennen aan het creative offices sfeertje dat er hangt in het pand, maar wij konden dat wel waarderen. En op het moment dat je aanschuift in het restaurantgedeelte, laat je je direct inpakken door alle culinaire versnaperingen.


We gaan zeker nog eens terug voor het ontbijtje dat we hebben gespot op de kaart. Leuk en betaalbaar: een verse croissant met confiture en toast met ham en kaas voor zes euro. Daarnaast horen we van de bediening over de plannen van La Buvette om ’s avonds open te gaan en de traiteur/ afhaalmogelijkheden van de seizoensproducten. Een nieuw, klein beetje verstopt, food walhalla in Rotterdam. Maar zeker het bezoeken waard!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De Pizzabakkers vernieuwd: vertrouwde smaken in een fris jasje

De Pizzabakkers is vernieuwd maar wel vertrouwd. Wij schuiven maar al te graag aan op het vernieuwde terras om dat zelf te ervaren.

Geselecteerd door Wijnbeurs.nl: Midnight Fever Rouge

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als derde de rode, coole wijn uit Frankrijk: Midnight Fever Rouge.

Eurobrouwers opent nieuw café aan het Middellandplein

Eurobrouwers in west: een bar met bistrogerechten, een ruim terras en een sfeer midden tussen een Belgische bruine kroeg en een Italiaanse aperitivobar.