Fresh Appetite: Hollandse aardappels, maar dan op zijn Turks

Fresh Appetite biedt een verscheidenheid aan lekker Midden-Oosters eten in een moderne lunchroom.

30 Jan 2020 Olof Hornstra

blogger Het liefst dwalend door steden, reist daardoor graag maar is uiteindelijk het liefst in Rotterdam. Zo komt Olof het liefst op plekken terecht die op het oog niet veel bieden, maar die de buik niet ontevreden achterlaten.

Fresh Appetite: Hollandse aardappels, maar dan op zijn Turks

Van patat tot poffertjes, in de Hoogstraat is genoeg eten te vinden. De jonge Rotterdammer Recep is voor het ondernemersvak in de wieg gelegd en vond dat er nog wel iets ontbrak in deze straat. Na enige tijd in een lunchroom te hebben gewerkt, is Recep nu zijn eigen onderneming gestart: Fresh Appetite. Recep wil met deze lunchroom niet alleen de Hoogstraat maar het hele centrum van Rotterdam voorzien van lekkere gerechten geïnspireerd op gerechten uit het Midden-Oosten. 

​Verschil moet er wezen


Zodra je bij Fresh Appetite binnenstapt valt het moderne, kleurrijke interieur op. Geen doffe tegelvloeren of slecht verlichte zithoeken; maar groene muren, een hoop planten en comfortabele stoelen. Recep vertelt dat Fresh Appetite zich wil onderscheiden van de concurrentie in de Hoogstraat. Dit betekent niet dat Fresh Appetite zich in het hogere segment wil plaatsen. Het moet juist een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, benadrukt hij.

​Van falafel tot aardappel


Het menu van Fresh Appetite bestaat voornamelijk uit Midden-Oosterse gerechten, met voor velen de bekende falafel en wraps, maar ook de nog meer onbekende gerechten als kumpir. Te beginnen met de falafel, die volgens Recep niet zomaar falafel is maar behoort tot de betere van Rotterdam. Dat kan niet ontkend worden, de falafel is heerlijk knapperig van buiten en heeft een zachte smaakvolle vulling. Dagelijks komen er dan ook klanten langs om de falafel los op te eten. Het tweede onderdeel van het menu zijn de wraps. Deze zijn beschikbaar met verschillende vullingen, zoals kip tandoori, falafel of lam. 

Kumpir: van de straten van Istanbul

De falafel en wraps daargelaten is de ster van het menu de kumpir; een Turks gerecht met als basis een aardappel. Al enige tijd populair in de straten van Istanbul, is kumpir overgewaaid naar Nederland om hier de harten te veroveren. De bereiding van kumpir begint met het poffen van een forse aardappel, die vervolgens doormidden gesneden wordt. Hierna wordt de binnenkant gepureerd en gemengd met kaas en boter. Om het af te maken worden er nog toppings naar keuze toegevoegd, waarbij gedacht kan worden aan: kikkererwten, gekruide tomaat en kommer, olijven en verschillende sauzen. Zo ontstaat er een heerlijke mix aan kruidige en frisse smaken die goed combineren met de romige aardappel. Een smaakvolle manier om voor de lunch, maar eigenlijk ook de rest van de dag, de maag goed te vullen. 

Alhoewel kumpir volgens ons de grootste aanrader van het menu is, is er verder nog een hoop lekkers te krijgen. Wie in het weekend de dag graag buiten de deur begint, kan ook bij Fresh Appetite terecht. Op zaterdag en zondag wordt ‘s ochtends een rijk Turks ontbijtbuffet aangeboden.

Fresh Appetite biedt een verscheidenheid aan lekker eten in een moderne lunchroom. Gedurende de dag is het een aantrekkelijke plek om de trek te stillen met de smaakvolle gerechten.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De eerste pokébowlzaak van Nederland zit in Rotterdam

Poké Bowl is de eerste Hawaiiaanse saladebar van Nederland en wij Rotterdammers hebben de primeur. Je vindt de zaak op de Hoogstraat.

7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.