Van patat tot poffertjes, in de Hoogstraat is genoeg eten te vinden. De jonge Rotterdammer Recep is voor het ondernemersvak in de wieg gelegd en vond dat er nog wel iets ontbrak in deze straat. Na enige tijd in een lunchroom te hebben gewerkt, is Recep nu zijn eigen onderneming gestart: Fresh Appetite. Recep wil met deze lunchroom niet alleen de Hoogstraat maar het hele centrum van Rotterdam voorzien van lekkere gerechten geïnspireerd op gerechten uit het Midden-Oosten.
Verschil moet er wezen

Zodra je bij Fresh Appetite binnenstapt valt het moderne, kleurrijke interieur op. Geen doffe tegelvloeren of slecht verlichte zithoeken; maar groene muren, een hoop planten en comfortabele stoelen. Recep vertelt dat Fresh Appetite zich wil onderscheiden van de concurrentie in de Hoogstraat. Dit betekent niet dat Fresh Appetite zich in het hogere segment wil plaatsen. Het moet juist een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt, benadrukt hij.
Van falafel tot aardappel

Het menu van Fresh Appetite bestaat voornamelijk uit Midden-Oosterse gerechten, met voor velen de bekende falafel en wraps, maar ook de nog meer onbekende gerechten als kumpir. Te beginnen met de falafel, die volgens Recep niet zomaar falafel is maar behoort tot de betere van Rotterdam. Dat kan niet ontkend worden, de falafel is heerlijk knapperig van buiten en heeft een zachte smaakvolle vulling. Dagelijks komen er dan ook klanten langs om de falafel los op te eten. Het tweede onderdeel van het menu zijn de wraps. Deze zijn beschikbaar met verschillende vullingen, zoals kip tandoori, falafel of lam.
Kumpir: van de straten van Istanbul
De falafel en wraps daargelaten is de ster van het menu de kumpir; een Turks gerecht met als basis een aardappel. Al enige tijd populair in de straten van Istanbul, is kumpir overgewaaid naar Nederland om hier de harten te veroveren. De bereiding van kumpir begint met het poffen van een forse aardappel, die vervolgens doormidden gesneden wordt. Hierna wordt de binnenkant gepureerd en gemengd met kaas en boter. Om het af te maken worden er nog toppings naar keuze toegevoegd, waarbij gedacht kan worden aan: kikkererwten, gekruide tomaat en kommer, olijven en verschillende sauzen. Zo ontstaat er een heerlijke mix aan kruidige en frisse smaken die goed combineren met de romige aardappel. Een smaakvolle manier om voor de lunch, maar eigenlijk ook de rest van de dag, de maag goed te vullen.
Alhoewel kumpir volgens ons de grootste aanrader van het menu is, is er verder nog een hoop lekkers te krijgen. Wie in het weekend de dag graag buiten de deur begint, kan ook bij Fresh Appetite terecht. Op zaterdag en zondag wordt ‘s ochtends een rijk Turks ontbijtbuffet aangeboden.
Fresh Appetite biedt een verscheidenheid aan lekker eten in een moderne lunchroom. Gedurende de dag is het een aantrekkelijke plek om de trek te stillen met de smaakvolle gerechten.