Healthy én guilty pleasures bij Yoghurt Barn

Natuurlijk kun je bij Yoghurt Barn een bakje met yoghurt en toppings halen, maar je kunt er ook terecht voor koffie, milkshake of hight tea.

22 Apr 2018 Kirsten Zwanenburg

blogger Neerlandica en journalist die het liefst iedere dag pasta eet. Hoewel ze voor haar studie tijdelijk in Amsterdam woont, kan ze stiekem niet wachten om terug te keren naar de Maasstad. Tja, je kan het meisje wel uit Rotterdam halen, maar Rotterdam niet uit het meisje…

Healthy én guilty pleasures bij Yoghurt Barn

Het concept lijkt zo simpel: een bakje yoghurt en wat toppings naar keuze. Maar soms zijn de simpelste ideeën ook gewoon de beste. Bij de Yoghurt Barn op de Oude Binnenweg haal je yoghurt in allerlei soorten en maten. Naast je dagelijkse portie zuivel kun je hier ook terecht voor koffie (met taart), een high tea of een milkshake van het nieuwe zomermenu.


Het idee voor de Yoghurt Barn werd geboren toen eigenaren Wouter en Esther in 2011 de zon opzochten in Spanje. Frozen yoghurt was daar een enorme hit en dat zette de twee aan het denken. Ja, natuurlijk, Nederlanders aten ook al yoghurt. Gewoon thuis, als toetje. En als we écht gek wilden doen, namen we ‘s ochtends een schaal yoghurt bij onze cornflakes. Voor meer dan dat kwam de yoghurt niet op tafel – zeker niet buiten de deur. Maar aangezien Nederlanders wereldwijd de grootste yoghurteters zijn (we eten blijkbaar 38 liter per jaar per persoon), waarom stond het dan nog nergens op de menukaart? Hoogtijd om van yoghurt serveren een kunst te maken.


Het concept bleek een gat in de markt. De eerste vestiging werd geopend in Utrecht in 2012. Niet lang daarna werd de zaak uitgeroepen tot beste restaurant van Utrecht. Inmiddels heeft de Yoghurt Barn vestigingen op twaalf locaties, waarvan de zaak in Rotterdam de nieuwste is. 

De Rotterdamse Yoghurt Barn is sinds december vorig jaar te vinden in een monumentaal pand op de Oude Binnenweg. We zouden het interieur van de zaak omschrijven als rustiek en landelijk meets hip. Veel hout, planten en verschillende etages met hoekjes en knusse zitjes. Bij lekker weer kan je plaatsnemen op het terras.


Over naar de belangrijke zaken: het menu. Ik geef toe dat ik zelf niet zo van het gezonde eten ben. Ik hou op z’n tijd wel van een yoghurtje, maar van termen als ‘biologisch’ en ‘veganistisch’ gaat mijn maag niet per se rammelen. Het fijne is dat je het bij de Yoghurt Barn zo gezond of ongezond kan maken als je zelf wil. Een vegan yoghurt met huisgemaakte granola, gezonde noten en vers fruit? Kan. Maar als je meer in de stemming bent om eens goed te zondigen, is een exemplaar barstensvol chocola, stukjes brownie en verkruimelde bastognekoek ook mogelijk. 

Maar hoe werkt het nu precies? Het is heel simpel. Denk maar aan het concept van Swirls. Eerst kies je een yoghurt: frozen, mager, boeren of barn, dat iets weg heeft van hangop. Aan veganisten is ook gedacht. Zij kunnen kiezen uit soja, amandel of kokos. Vervolgens kies je de toppings die je er graag bij wil. Geen idee wat je moet kiezen of ben je gewoon niet in zo’n creatieve bui? Ga dan voor één van de zorgvuldig samengestelde specials zoals de Funky Monkey met banaan, pecannoten en bosbessen. Of kies voor de Strawberry Crunch met huisgemaakte granola, aardbei en witte chocolade. Gegarandeerd goede combi’s.


Niet zo’n fan van yoghurt? De ‘barnies’ of ‘barnista’s’, zoals het personeel genoemd wordt, serveren ook bananenbrood, smoothies, ijskoffies, taart, brood en croissantjes. Speciaal voor de zomer zijn aan het menu twee milkshakes toegevoegd, beide op basis van frozen yoghurt. We proefden de milkshake met mango en naast dat ie simpelweg ontzettend Instagramwaardig is (zeker niet onbelangrijk), smaakte hij ook erg goed – al moet je wel van zoet houden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Zelf je eten bereiden of afmaken: je doet het bij deze 14 restaurants

Uit eten en zelf je eten voorbereiden of afmaken? Ontdek de leukste hotspots in Rotterdam voor bistro, hotpot, skewers en meer. Proef, deel en geniet!

Dit is volgens jullie het beste terras van 2025!

Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!

Met dit kookboek kan je in een ramp nog steeds zalig koken

Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.