We kennen Schell natuurlijk al van de beroemde slagerij aan de Kruiskade. Sinds kort kunnen we ook terecht in bar/restaurant Thuis bij Schell. En natuurlijk speelt vlees de absolute hoofdrol op het menu.
We kennen Schell natuurlijk al van de beroemde slagerij aan de Kruiskade. Sinds kort kunnen we ook terecht in bar/restaurant Thuis bij Schell. En natuurlijk speelt vlees de absolute hoofdrol op het menu.
Het restaurant bevindt zich op de Oude Binnenweg. Van buiten ziet de zaak er al bijzonder uit, met boven de deur ijzeren theepotten en gieters die bij elkaar een sculptuur aan de gevel vormen. Zo past de entree van Thuis bij Schell prima bij de rest van Rotterdam, zeker de Westersingel om de hoek die vol staat met opmerkelijke kunst. Als je boven bij de kamerbrede pui gaat zitten, is het sculptuur ook van binnen uit zichtbaar.
Verder doet het interieur denken aan een knusse huiskamer, die van die ene vriend of vriendin waar het altijd gezellig is. Maar dan met wat gekke en originele details. Een lederen fauteuil, een stierenkop aan de wand boven de bar, een paar lampen uit oude ijzer koekenpannen gemaakt, een donker en wat barok behang aan de muur en nog wat lijsten met familiefoto’s. Bij elkaar zorgt het voor een bijzondere en aparte sfeer die mij persoonlijk erg aanspreekt. Elke keer als je om je heen kijkt, ontdek je iets nieuws. Een dat vind ik het gaafst van het interieurontwerp van Thuis bij Schell, het is bedacht met eclectische en zeer persoonlijke elementen die afkomstig zijn van de familie zelf. Toch kan iedereen hier zijn eigen verhaal bij de inrichting verzinnen.
Het is niet voor niks dat de zaak Thuis bij Schell heet dus. Want dat is het gevoel dat je er krijgt. Dat gaat niet exclusief over de decoratie, maar ook over het personeel dat er rondloopt. Het is een fijne informele zaak waarin eigenaresse Rosalie Schell en haar team voor je klaarstaan. Voor een late lunch, gewoon koffie en uiteraard het avondeten. Met je vrienden, collega's of je partner, het maakt niet uit. Thuis bij Schell is plezierig en gezellig.
Vleeskunst zit in het DNA van de familie Schell en komt dus ook terug op de menukaart, die vol staat met familierecepten. Er is hier geen slechte keuze. Als met meerdere mensen aanschuift, deel dan een paar voorgerechten met je tafelgenoten. Er is namelijk meer dan genoeg te proeven. Mijn favoriet: gemarineerde spek en de salade geitenkaas.
De spekjes zijn krokant en zeer aromatisch, met hele subtiele noten van steranijs en kruidnagel. Tegelijkertijd licht en vol van smaak. Knap en knapperig. Verder zijn er volgens mij weinig combinaties in deze wereld beter dan die van brood en kaas. De warme gepaneerde geitenkaas is dus een schot in de roos; krokant en romig, met de karakteristieke smaak van de geitenkaas, die in balans blijft dankzij de sla en de cashewnoten. Hou je meer van iets heter? Proef dan de licht pittige Pikaworst, helemaal ambachtelijk bereid en met het Schell-stempel.
Als vleesliefhebber kan je hier natuurlijk nooit genoeg van krijgen. Een smakelijk hoofdgerecht is dus een logische volgende stap. Hier heb je wederom veel keus. Denk aan prime cut entrecote, een ambachtelijke hamburger (Rotterdam is tenslotte echt een burgerstad) en als je van een beetje biersmaak houdt, is het stoofvlees een aanrader. Toch gaat mijn voorkeur naar iets anders, namelijk de rundersukade. Die wordt bereid met bockbier en geserveerd met gemarineerde paddenstoelen en een kastanjepuree. Een zalige combinatie, waarbij het vlees smelt in mijn mond!
Om dezelfde reden dat ik niet zonder passie over eten kan praten, kan ik niet zonder toetje naar huis. Een huisgemaakte taart is dus perfect om de avond af te ronden. De passievruchtenmousse op mijn cake en een dubbele espresso maken me gelukkig. De taarten op het menu wisselen geregeld, nog een reden om terug te komen.
Tussen al het hippe geweld van de ondernemende Rotterdammers in de stad, valt Thuis bij Schell op, ingericht als traditionele gelegenheid, wars van trendy concepten. Het werkt goed, want wie houdt er nu niet van zijn moeders eten? Thuis bij Schell biedt een eerlijke en authentieke huiskeuken met een interessante hedendaagse twist.
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.
Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.
Geniet van de volgende voordelen: