Kaas dippen bij Haagse Bluf aan de Delftsevaart

Bij eetcafé Haagse Bluf kun je terecht voor maar liefst negen soorten kaasfondue. Verder een uitgebreide bierkaart en burgers.

27 Jul 2016 Lucas Boot

blogger Groeide op met zijn vaders klassieker: rookworst met ketchup en bonen. Besloot culinair meer uit het leven te halen en startte een cateringbedrijf en tekstbureau voor foodcopy.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Haagse Bluf

Haagseveer 90, Rotterdam Maaltijd: LunchDiner Stadsdeel: Centrum Keuken: Nederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant
  • 27 Jul 2016

Kaas dippen bij Haagse Bluf aan de Delftsevaart

Negen soorten kaasfondue en home made burgers. Eetcafé Haagse Bluf wil het idee van eenvoudige pub food naar een ander plan tillen. Bluf of zelfvertrouwen? Dat zoeken we voor je uit.

Een rode paspop met ontbloot bovenlijf en een schort rond de middel. Een fruitschaal vol met gele en groene paprika’s. Opgestapelde houten bierkistjes. De entree van Haagse Bluf is een bonte verzameling van zolderspullen en andere curiosa. Een gezellige boel, zou je kunnen zeggen. Aan de bar keutelen wat stamgasten met het personeel over de dag die achter de rug is. Haagse Bluf voelt als een gemoedelijke stamkroeg. Ze weten hier van bieren. Met enige trots bladert eigenaresse Annette door de bierkaart. Er komt vanalles langs. Van Vlaamse speciaaltjes zoals een Orval en een Houblon Chouffe tot lokale brouwsels van de mannen van Noordt. 

Beloningfondue


Met een Saison van Noordt op tafel besluiten we te gaan voor de Bluf Burger en de kaasfondue. Het is nog even peinzen over de soort fondue. Je hebt de keuze uit negen varianten, waaronder met geitenkaas, sambal en Westmalle Dubbel. De maag reageert het enthousiasts bij de variant met blauwe brie. Al snel verschijnt een grote pan met bubbelende kaas op tafel. Op papier is dit een gerecht voor één persoon, maar we krijgen het met twee man maar net op. De dips zijn standaard: wit brood en een schaaltje met groen – tomaat, komkommer en bleekselderij. De blauwschimmel van de brie geeft de fondue een prettig scherp randje. Kaas schijnt dezelfde beloningscellen in de hersenen te prikkelen die ook na het snuiven van coke geactiveerd raken. We dippen ons een gulzig ongeluk. 

Sappige burger

Dan de Bluf-burger, een dikke, sappige jaap uit eigen keuken. Van binnen nog rosé, precies zoals je ‘m hebben wilt. De burger ligt in een bruin broodje dat de kok van Haagse Bluf zelf bakte. Mist wat zout. De keuze om zelf aan de slag te gaan met deeg geeft niettemin aan dat de chef moeite doet voor zijn gasten. Op de burger krijgen we een spiegelei en BBQ-saus. We pakken niet direct onze telefoon om vrienden te appen over dit exemplaar, maar het is zeker een smakelijk genoegen. 

Geen bluf


Met een volle buik kijken we uit naar de desserts. Tafelgenoot X bestelt een brownie met een bol vanille-ijs, ondergetekende wil de Haagse Bluf proberen. De brownie is geen hoogvlieger. Een hap ijs erbij is nodig om de nodige smeuïgheid in de mond te creëren. Hier en daar treffen we een verdwaalde walnoot aan. We kennen ook brownies met een rijkere vulling. De bluf daarentegen heeft de chef goed in de vingers. Met zo’n naam voor het eetcafé schept dit nagerecht uiteraard de nodige verwachtingen. En die worden ook waargemaakt. Het eiwitschuim is wolkig en gelukkig niet te hard gezoet met bessensap. Hier lusten we er nog wel een van.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.