Klaar Gemaakt biedt vegan, vlees, vis en een gezonde dosis gezelligheid

Uitnodigend en divers – bij Klaar Gemaakt eet je culinaire, betaalbare vegan- en vleesgerechten in een gemoedelijke sfeer.

27 Feb 2020 Martijn Rietveld

blogger Van jongs af aan werd Martijn meegenomen naar de lekkerste restaurants in de regio Rotterdam en sindsdien gaat hij nog zo vaak mogelijk uit eten. Ook in huis is hij vaak in de keuken te vinden – om te koken, bakken of om die tweede fles wijn te openen.

Klaar Gemaakt biedt vegan, vlees, vis en een gezonde dosis gezelligheid

Informeel en culinair, vegan maar ook vlees, uniek doch uitnodigend – woorden die maar een deel van het aan de Schiekade gelegen Klaar Gemaakt beschrijven. In deze charmante tent voeren kleurrijke gerechten met lekker veel groenten de boventoon. Klaar Gemaakt biedt verrassende en betaalbare smaakbelevingen in een persoonlijke, gemoedelijke sfeer waar iedereen zich hartelijk welkom voelt.

​Druk maar niet drukkend


Het is zaterdagavond, dus een drukke, volle zaak is niet geheel onverwacht. De sfeer is niet luidruchtig of onstuimig, maar is bij binnenkomst juist jolig, gezellig en lekker rumoerig. Tweepersoonstafels in het midden worden bezet door stelletjes en lachende vriendinnen, in de hoeken van de ruimte hebben vriendengroepen plaatsgenomen met biertjes en wijntjes, en aan de brede ramen van het pand zijn veel families te vinden. Het interieur is industrieel maar oogt ook heel warm – alsof je je in een hip, modern restaurant waant en tegelijkertijd doorzakt in een gezellig café.

​Gerechten om te delen


De menukaart heeft een grote variatie aan gerechten. Rechts zijn grote hoofdgerechten te vinden, links kleine gerechtjes die gedeeld kunnen worden. We zijn blij verrast wanneer we ontdekken dat er een flinke keuze aan vegan, vegetarische, vlees- en visgerechten is – letterlijk voor ieder wat wils. Een eerste blik op deze menukaart roept echter ook wat onzekerheid op: het uitgebreide aanbod en de uitvoerige beschrijvingen kunnen best wat keuzestress veroorzaken.

Zodra je die keuzestress overwonnen hebt, dan staat de eettafel gauw vol met een pallet heerlijk geurende, kleurrijke gerechten. Van de gedeelde gerechtjes vinden we de smeuïge, kersverse makreelsalade een aanrader. In dit herfstweer vormt ook de carpaccio van knolselderij met fijn aanwezige, nootachtige tonen en romige truffelmayonaise een mooie toevoeging. We bestelden ook wat aardappel-curry kroketjes (eigenlijk geen voorgerechtje, maar we hebben trek in frituur), en vinden de courgette spaghetti met romige avocadocrème wel echt de grote winnaar: radijs en verse olijfolie zorgen voor fris- en fruitigheid, wat heerlijk samengaat met de pittige bite van waterkers.

​Hoofdgerechten: traditioneel en verrassend


De hoofdgerechten zijn minstens zo smaakzaam. De tortellini zijn lekker groot, rijkelijk gevuld met geitenkaas en overgoten met een tomaten-cognac saus. De vegetarische stoof van wortel en paprika met romige tallegio kaas is heerlijk voedzaam: ideaal voor deze donkere, koude dagen. Liefhebbers van vlees kunnen ook hun ei kwijt, want het in de oven bereide wildworstje heeft een sterke grillsmaak en brengt Italiaanse allure door smaakvolle tomaat en basillicum. En voor wie dacht dat risotto niet romiger kan zijn dan het al is: de venkelrisotto die ze hier serveren wordt bijgestaan door een tartaar van coquille. Dat glijdt letterlijk de mond in. Deze risotto is vullend, maar de frisse smaak van venkel nodigt je na iedere hap uit om een nog vollere lepels te gaan scheppen.

​Zondige desserts


Soms willen maag en mond verschillende dingen – de maag zweert dat er geen voedsel meer bij kan, maar de mond blijft smeken voor de volgende hap. Er is hier dus een vegan chocoladetaartje te vinden dat net een beetje plakkerig is en precies die zondige balans van cacao en romigheid heeft. Probeer dat maar eens te weerstaan. Ook het verse vanille-ijs met pompoenpitolie is een ideaal dessert – net zoet genoeg, luchtig, romig, en vergezeld van een krokante crumble van cantocinikoekjes. Voor de hartige trek wordt er ook een kaasplankje en een veganistische cheddah geserveerd.

Aan het eind van de avond vertelt eigenaresse Klaartje ons waar de naam ‘Klaar Gemaakt’ vandaan komt. Het betreft niet alleen de diverse gerechten die het restaurant serveert: samen met haar vader heeft Klaartje het pand (een voormalig bruin café) geheel omgetoverd tot de warme en culinaire tent waar wij vanavond genoten hebben. Letterlijk door Klaar(tje) gemaakt, dus. En dat is ook precies wat deze plek zo bijzonder maakt: Klaar Gemaakt barst van de persoonlijkheid en karakter en serveert smaaksensatie na smaaksensatie voor zowel fervente vleeseters als veganisten. Een heuze aanrader voor wie op zoek is naar een avond culinair tafelen in een informele en gemoedelijke sfeer.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Klaar Gemaakt, Rotterdamse gezelligheid voor veganisten én carnivoren

Bij Klaar Gemaakt, aan de Rotterdamse Schiekade, geniet je van een Italiaans georiënteerde lunch of diner met veel groenten, mooi opgemaakte borden, in een informele setting.

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.

Vietnamese familiegerechten proeven bij Madame Saigon

De Buik ging langs bij Madame Saigon, de dromerig gedecoreerde Vietnamees, net om de hoek van de Witte de With-straat.