Al jaar en dag is Harvest Cafe & Bakery een instituut in Rotterdam als het gaat om all day breakfast en koffie. Sinds de heropening begin dit jaar staat er regelmatig een rij voor de deur om van al het lekkers op deze toplocatie aan de Wijnhaven te kunnen genieten. Dat is niet gek want alles is hier speciaal, van de koffiebonen die zij gebruiken tot aan de gebakjes die met precisie gemaakt worden.
Maar, je kunt ook 'gewoon'’ voor een gebakken eitje gaan geserveerd op hun eigen brood. Wat je ook bestelt, één ding is zeker: Harvest Cafe & Bakery zorgt voor de hoogste kwaliteit.
Eigen boontjes roasten

Wanneer we binnenlopen, vallen gelijk de kleurrijke potten van Ripsnorter op die bij de ingang geëtaleerd staan. Na jaren ontelbare koffies gemaakt te hebben, besloten eigenaren Zjevaun en Loes hun eigen koffiebonen te gaan roasten. Zo werd Ripsnorter geboren. Een begrip dat in Australië gebruikt wordt, als iets bijzonder goed is.
Ripsnorter blijkt een passende naam te zijn, want we hebben hier te maken met specialty coffee. Om je daaronder te mogen scharen, moeten de bonen over hoogwaardige kwaliteit en unieke smaakeigenschappen beschikken. Dat is ook het grootste voordeel van eigen koffie roasten: je hebt veel meer invloed op de smaak. Voor Zjevaun, voormalig Nederlands baristakampioen, is dat erg belangrijk. Hier wordt namelijk alleen de beste koffie aan hun klanten geschonken.
Delirious blend

Voor iedere koffiedrinker staat er iets op het menu: of je nu houdt van koffie met melk, filterkoffie of espresso, de barista’s maken alles voor je klaar. Wij beginnen de dag met een cappuccino, net als veel andere bezoekers want dit is de bestseller. Hiervoor is een speciale huisblend ontwikkeld, waarin bonen uit Mexico en Brazilië gemengd worden. Door de toegankelijke smaak van noten en cacao is dit een perfecte combinatie met de melk. Samen maakt dit een ongecompliceerde maar lekkere cappuccino.
Bloody Ripper

We gaan van het populairste kopje koffie naar het meest bijzondere bakkie pleur: de espresso van bonen uit Colombia. Dit is in samenwerking met Inmaculada Coffee Farms geproduceerd. Hier staan de werkomstandigheden van de koffieboeren en het natuurlijk verwerken van de koffiebonen hoog in het vaandel. Zo worden de koffiebonen met de hand geplukt en vervolgens door de zon gedroogd.
Door de hoge standaarden wordt de koffie van Inmaculada gezien als een van de beste ter wereld. Dat resulteert in een stevige espresso waarin tropisch fruit terug te proeven is. Smaken die redelijk uniek zijn voor koffie. Harvest Cafe & Bakery serveert dit daarom met terechte trots. We krijgen naast de espresso ook een viewmaster geserveerd, waar verschillende dia’s informatie tonen over de koffie. Op deze manier hebben we nog niet eerder koffie gezien en geproefd.
Cruffins en broden

Naast al het koffiegeweld moeten we ook zeker de bakkerij niet vergeten, want door de verbouwing is hier meer ruimte voor ontstaan. Met wel 15 verschillende gebakjes die hier iedere dag gebakken worden, is het moeilijk kiezen. Alles ziet er namelijk uit om je vingers bij af te likken. Toch is de publieksfavoriet de cruffin: een combinatie van een croissant en een muffin.
Ook het brood wordt zelf gebakken voor de all-day-breakfast gerechten. Hierdoor kunnen ze het soort brood afstemmen op de gerechten. Wanneer bijvoorbeeld een nieuwe special bedacht wordt, dan wordt daar ook een speciaal soort brood bij gebakken. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten, maar naadloos op elkaar afgestemd.
Wil je nu thuis ook kunnen genieten van de koffie van Ripsnorter, dan kun je de bonen bestellen via hun website of gewoon even langslopen bij Harvest Cafe & Bakery. Dan kun je gelijk een lekker gebakje, koffie to-go of brood meenemen om daarbij op te eten.