Dat Zuidplein meer te bieden heeft dan een theater en een Primark, dat wisten we al wel. Echter heeft gemeente Rotterdam grootse plannen voor het gebied: een heus theater, boulevard en een kunstzinnig plein met beelden, Zuid is booming. Dat onlangs de LISA zich hier heeft gevestigd, is dan ook een slimme zet geweest.
De manager van LISA omschrijft het concept als “Loop binnen en leer ons kennen. Eten en drinken is immers wat de mens verbindt. Een niets aan de hand maar gewoon lekker eten zaak.'' Het rumour buiten vergeet je dan ook snel in de warme zaak. Daar waar aan het terras wellicht meer aandacht besteed had kunnen worden, is de zaak van binnen des te gezelliger met z’n leren banken, rake teksten op de muur en nisjes om in te loungen. Gek genoeg lijkt het publiek op het eerste oog niet te rijmen met de moderne sfeer die er hangt, maar dat is juist een van de belangrijke waardes waar LISA voor staat: iedereen is welkom. “Het publiek is ontzettend gemêleerd”, vertelt een van de werknemers ons. “Van grote gezinnen en winkelmenigtes tot havenwerkers en zakenlieden, op de kaart staat voor ieder wat wils. Dit maakt het dineren bij LISA leuk en ongedwongen.”
Hamburgers tot sushi

Ook het menu is niet in een hokje te plaatsen: hamburgers, sushi, surf & turf of kipsaté, een snelle hap of een driegangenmenu; er is echt aan iedereen gedacht. Kun je toch niks lekkers op de kaart vinden? Vraag dan naar de gerechten buiten de kaart om, zoals een rouleau van wildzwijn gevuld met geitenkaas.
Om een goed beeld van het menu te krijgen, bestellen wij meerdere gerechtjes waaronder de groentesushi. Deze wordt geserveerd met groene asperges, komkommer en avocado. Leuk detail hierbij is de gelei van sojasaus. Hoewel je proeft dat er geen Japanse sushichef de scepter zwaait in de keuken, is het zeker smakelijk.
Trio van lam

Wanneer we je een gerecht mogen aanraden, kies dan voor het trio van lam. Deze wordt geserveerd als mini burger, pittige curry en lamsrack, waarbij vooral de curry onze favoriet van de avond is. De curry heeft echt een lange tijd staan sudderen, waardoor hij super mals en hoog op smaak is. Ook de burger en lamsrack zijn goed op smaak, maar over de Surf & Turf zijn we iets minder enthousiast. Hoewel het vlees goed gebakken is en erg smaakvol, zijn de garnalen helaas te ver doorgebakken en daardoor melig van smaak, jammer. Daarentegen is het grand dessert een overweldigend plateau waarbij wij maar moeilijk een winnaar kunnen kiezen. Vergeet ook niet om de bastognetaart met Tia Maria te bestellen, welke niet standaard op de kaart staat. Deze moet je geproefd hebben!