Waar vind je een koffiebar in Rotterdam met Surinaamse gerechten op de kaart? Bij Lunchroom de Koffiebar aan de Karel Doormanstraat ben je aan het juiste adres. De koffiebar is al langer gevestigd onder deze naam in het pand, maar sinds kort is het overgenomen door een nieuwe eigenaar. Het interieur is voorzien van een kleine renovatie en ze zijn nu sinds een paar weken heropend. De Buik ging langs om te proeven.
Stilte voor de storm

Het is zaterdagmiddag kwart over één en de zaak is nog redelijk rustig, dat is ideaal want vandaag staat er een lunch op de planning zonder de gebruikelijke +1, een situatie die zich perfect leent om nog wat werk te verrichten, dus de laptop is mee.
Bij binnenkomst word je direct vriendelijk verwelkomd door eigenaresse Sabrina Ramdien waarna je zelf een fijne plek uit kunt kiezen in de L-vormige lunchroom met een fijn overzicht over de hele zaak. “Er komt hier nog decoratie op de muur te hangen, ik heb hele toffe neonletters besteld, erg instaproof", licht Sabrina toe.
Ruime keuze aan warme en koude maaltijden

Eigenaresse Sabrina heeft Surinaamse roots en laat deze ook subtiel terugkomen in de gerechten op de kaart. Ze legt uit dat de huidige kaart nog wat beperkt is, hoewel er op dit moment al een ruime keuze is aan (Surinaamse) broodjes, panini’s, salades, zoetigheden en smoothies.
Sabrina voegt toe: "We hebben een nieuwe kok aangenomen, wat betekent dat we ons menu gaan uitbreiden met gerechten zoals friet, burgers, stamppot en meer”. Het oog valt op het broodje zalm, een klein kopje linzensoep en een speciaalkoffie ‘Koffie de Koffiebar’.
Verrassend exotische linzensoep

Tot mijn verbazing doet de linzensoep denken aan een combinatie van een heerlijk Surinaams broodje en de huisgemaakte roti die mijn vader altijd maakte. De soep is goed van textuur en is exotisch van smaak, daarnaast is het ook goed geproportioneerd - zodat er nog genoeg ruimte overblijft voor de sandwich.
Royaal belegde broodjes zonder poespas

De sandwich is royaal belegd, met een laag roomkaas, verse zalmsnippers van het juiste formaat en precies de goede verhouding rucola, verder weinig poespas maar wel met een fijne scheut honing-mosterdsaus en een klein schaaltje met olijven en zongedroogde tomaten voor de liefhebber on the side.
Gezellig vertoeven: alleen of samen

Al genietend van de linzensoep en de sandwich, druppelen er steeds meer gasten binnen. Het publiek is zo gevarieerd als de items op het menu. Families, stelletjes, toeristen, individuen met laptops, iedereen geniet van de levendige en warme sfeer die de ruimte vult met gelach en vrolijke gesprekken.
Tegen de tijd dat de soep en het broodje zijn verorberd vullen de laatste tafeltjes in de zaak zich en zit het ‘ineens’ stampvol. De serveerster komt aanlopen met de speciaalkoffie genaamd ‘Koffie de Koffiebar’, geserveerd in een groot feestelijk glas koffie, afgetopt met een grote toef slagroom, kaneel en witte chocolade. Een fijne zoete traktatie als afsluiter!
Digital Nomads ook zeker welkom

Lunchroom de Koffiebar is niet alleen een plek om te eten en te drinken, maar ook om te werken. Met comfortabele zitbanken en een laptopvriendelijke omgeving, zijn werkers zeker welkom. Het is voor deze digital nomads wel slim om ervoor te zorgen dat je laptop is opgeladen - oplaadpunten zijn hier namelijk nog beperkt, hier wordt aan gewerkt.