Wie van vlees houdt, moet echt een kijkje gaan nemen bij de Roffa Restobar. Een plek waar de kunst van het grillen goed wordt verstaan en waar de liefde voor de Texaanse keuken groot is. Roffa Restobar zit sinds kort gevestigd in het Zwaanshals in het populaire Rotterdam-Noord. Klinkt de naam bekend? Niet gek, want de zaak zat voorheen onder de naam Roffa Streetfoodbar in het Scheepvaartkwartier.
Teasers

Op de kaart vind je allerlei gerechten uit de smoker en van de barbecue. We laten ze voor nu heel even links liggen, want we beginnen met een van de ‘teasers’. Een lijst met verschillende kleinere gerechten, zoals nacho’s, quesadillas en gerookt buikspek. Er is trouwens elke week een taco-special, deze week zijn dat tostada’s. Wij kiezen voor nacho’s en de tostada’s en wachten sippend aan onze margarita op het gezellige terras. Langs het terras rennen allerlei kinderen (met waterpistolen, pas op!). Het geeft reuring en een gezellige vibe: passend bij de relaxte sfeer die Roffa Restobar wil creëren.

De nacho's belanden al snel op onze tafel. Ze zien er uitstekend uit: een riante portie met genoeg guacamole en salsa, zoals het hoort. De tostada’s zijn bij de eerste hap al de winnaar van de avond. Goede knapperige (zwarte) bodem met enorm mals pulled pork. Hoewel pulled pork enorm trendy is in voedselland kan de malsheid vaak nog tegenvallen. Zo niet bij Roffa Restobar; het vlees is zacht en de ingemaakte uien geven het geheel de nodige verfrissing. Perfect op smaak, top gerecht en onmogelijk om netjes te eten. Het is gewoon een kwestie van er in duiken en achteraf dankbaar zijn voor het bestaan van servetten.
Specialiteit van het huis

Op aanraden van de chef kiezen wij daarna voor de brisket en een salade (zie hoofdfoto). Het vlees heeft elf uur in de smoker doorgebracht en dat smaakt geweldig. Het overtreft zelfs de malsheid van de pulled pork die we eerder aten. Wij gebruiken in het begin nog een mes om stukjes af te snijden, maar eigenlijk is dit niet nodig: het vlees valt bijna uit elkaar als je er alleen maar naar kijkt.
Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de gerechten niet erg licht op de maag vallen. Dit heerlijke gerecht bezorgt ons de nodige moeite, maar uiteindelijk zijn de borden leeg. We besluiten om de volgende keer één voorgerecht te delen, zodat we iets meer ruimte houden voor de brisket. Want die verdient echt alle aandacht (en plek in je maag).
Hemelse milkshake

Daarna vertelt de serveerster ons nog enthousiast over de specialiteit van het huis: de milkshakes. En wij maar denken dat ze hier vooral goed waren in vlees. Natuurlijk kunnen we dit niet aan ons voorbij laten gaan en even later arriveert er een (mini) lemon milkshake en een (mini) oreo milkshake op onze tafel. En ja het is waar, die zijn echt héél erg lekker.

Naast lekker eten kan je ook nog goed drinken bij de Roffa Restobar. Zo staan er ook allerlei cocktails en bieren op de kaart. Wij gaan zeker snel weer terug om de taco-special van de week te proeven. En voor wie niet naar Noord wil afreizen: Roffa Restobar krijgt ook een zusje in de nieuwe Loodsen. Dat belooft ook weer een feestje te worden want één ding is duidelijk: Roffa en de barbecue: dat is een uitstekende combinatie.