Dat Nhow Rotterdam zich onderscheidt van haar vele Nederlandse hotelzusjes, hoeven we de gemiddelde NH Hotel-bezoeker niet uit te leggen. Alleen het uitzicht vanaf De Rotterdam zorgt er al voor dat de Rotterdamse parel van de bekende Spaanse keten niet alleen internationale bezoekers trekt, maar ook onze locals. In drie jaar tijd heeft Nhow zich ontwikkeld tot een hotspot voor fingerfood, cocktails en dinner with a view. Volgens Chef Jeffrey Stolp kan een restaurant dat zelfs met haar naam aangeeft in het hier en nu te staan niet achter blijven als het op foodtrends aankomt. Daarom introduceerde hij onlangs een volledig nieuwe, flexitarische kaart. “Zo blijven we ons continu onderscheiden.”
Flexi-wat?

Voor de carnivoren onder ons: flexitarisme is een dieet waarbij men één of meerdere dagen per week geen vlees en/of vis eet. Volgens velen is flexitarisme dé foodtrend dit jaar en wordt het minderen met vlees eten anno 2018 alleen maar belangrijker. Nhow’s chef, Jeffrey Stolp, baalde van het feit dat vegetariërs vaak maar één, hoogstens twee gerechtkeuzes hebben in restaurants. En dat in een tijd waarin onze overmatige vlees- en visconsumptie steeds vaker onderwerp van gesprek is. Stolp besloot dat het na ruim twee jaar koken met dezelfde kaart tijd werd voor iets nieuws en begon met een wit vel. Het resultaat is een klein menu met negen vegetarische basisgerechten die naar wens uit te breiden zijn met achttien smakelijke bijgerechten. Vlees, vis, groenten en superfoods: ze staan er allemaal op en het mix-and-matchconcept maakt het kiezen van het juiste bijgerecht nog een moeilijke klus.
Groenten in een nieuw jasje

Nadat we plaats nemen in de inmiddels bekende, rauw ingerichte ruimte op de zevende verdieping van De Rotterdam, ontvangen we de persoonlijke service die we van Nhow gewend zijn. De nieuwe kaart heeft, evenals de andere kaart, de vorm van een waaier en is volledig uitgevoerd in Nhow-rood. Er staan drie voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart en – een pluspunt voor moeilijke eters en mensen met een voedselallergie – over de ingrediënten die er in de gerechten zijn verwerkt wordt niet geheimzinnig gedaan. We kiezen weloverwogen terwijl we nippen aan een glas cava.
De bloemkoolvariatie blijkt zonder toevoegingen al een heerlijk voorgerecht, maar bij de lichte Grilled Little Gem is de langoustine als bijgerecht zeker een goede optie. De gerechten zijn prachtig opgemaakt en door smaken als venkel en curry krijgen dagelijkse groenten ineens een verrassend nieuw jasje.
Ook voor toetjes

Voor het hoofdgerecht valt de keuze op de mysterieus klinkende gegrilde avocado en de portobello met steak. Na de mooie voorgerechten mist de vegetarische basis bij deze gerechten ietwat pit, maar de perfect rosé gegrilde steak en boterzachte witvis maken het geheel gelukkig af.

Voor een toetje kun je ook gerust naar Nhow. De crème-kaasbrûlée is een verrassende twist op de zoete variant en de vanille panna cotta is qua opmaak bijna te mooi om op te eten. Eén hap zegt echter voldoende: net zo lekker als dat hij eruit ziet. Na drie gangen flexitarisch zijn we voldaan, maar zitten we niet belachelijk vol. Doordat de basis van de gerechten vol groente zit, eten we meteen een gezonde maaltijd en voelt het gehele diner minder zwaar.
Go Flexi N(h)ow

De nieuwe kaart valt in de smaak en is het proberen zeker waard. Een dag geen vlees of vis hoeft niet meteen minder lekker te zijn, zo bewijst Jeffrey Stolp met het nieuwe concept. Uitgangspunt van de kaart was voor Stolp uiteraard ook de handzaamheid voor het Nhow Hotel. De chef en zijn team voorzien niet alleen de restaurantbezoeker van eten, ook de bar en roomservice valt onder de zorg van de Nhow keuken. Met de 9 x 3 keuzekaart hoopt het restaurant ook de hotel gast te blijven voorzien van laagdrempelig doch bijzonder eten. Dat is wat ons betreft helemaal gelukt met deze verfrissende nieuwe kaart vol smaakvolle, mooie gerechten.
De barkaart is overigens onveranderd gebleven. Voor de tuna tataki en een miniburger met friet kun je dus ook gewoon nog terecht in Nhow. De keuken is zeven dagen per weken geopend tot 22:00.