Nieuwe aanwinst bij Schouwburgplein: Square '47

Eind 2022 is er door Arnold van Strien en Alex Wolf een nieuwe trekpleister geopend midden in de stad aan het Schouwburgplein, genaamd: Square ‘47.

11 Mei 2023 Elise Reijs

blogger Elise heeft een grote passie voor eten en de stad, het liefst zit ze daarom op een terras in de stad met een goed glas wijn of een espresso martini. Haar liefde voor eten en Rotterdam deelt ze graag met anderen via de Buik.

  • 11 Mei 2023

Nieuwe aanwinst bij Schouwburgplein: Square '47

Eind 2022 is door Arnold van Strien en Alex Wolf een nieuwe trekpleister geopend aan het Schouwburgplein: Square '47. Het restaurant in Rotterdam-Centrum heeft een menukaart met Asian fusion gerechten. Denk aan luxe sushirolls, een goed stuk vlees, oesters en gyoza’s. Bovendien is het interieur een echte eyecatcher en zit je hier in de zomer goed op het prachtig ingerichte terras.

Chic, modern en elegant 


Foto: Pascale van Reijn

Als we over het Schouwburgplein lopen, zien we het restaurant al in de verte. Gekleurde rondo’s, gouden letters en een riant terras trekken gelijk de aandacht. Bij binnenkomst wordt deze sfeer volledig doorgetrokken in het interieur. Het is binnen chic, modern en elegant. De houten bar en wanden, spiegels aan het plafond en een grote wand vol wijnflessen geven Square '47 een luxueuze uitstraling. De enorme spiegels aan het plafond zijn perfect voor de ijdele mensen onder ons; je kunt ongegeneerd de hele avond naar jezelf staren. 

Allerlei soorten spraakwater 


De wijnbar heeft een wijnkaart waar je 'u' tegen zegt, maar ook een selectie smaakvolle cocktails die wij kunnen proeven deze avond. Ik ben BOB, dus kies voor de virgin mojito met passievrucht. Een zuur drankje met een sterke passievruchtsmaak. Mijn tafelgenoot daarentegen gaat de andere kant op. Een zoet drankje met een randje pit, de Spicy Mango. De cocktails van Square '47 laten alle smaakpapillen dansen door de pittige, zoete, zure en zoute smaken die erin verwerkt zijn. In de cocktails zitten verschillende soorten drank, van wodka en rum tot bourbon, die in smaak worden aangesterkt door garnituren zoals limoen en chili. 

Moderne keuken 

De menukaart van het restaurant bestaat uit shared dining gerechten vanuit de hele wereld. Daarnaast vlees, vis en vegetarische hoofdgerechten, die oplopen van een burger tot een Wagyu steak en van sushi tot blini's met Imperial kaviaar. De sushi wordt alleen van donderdag tot en met zondag geserveerd, waardoor wij deze moeten overslaan tijdens ons bezoek op een woensdagavond. Wij besluiten daarom voor een aantal shared dining gerechten te kiezen. 

Italiaanse klassieker 


De bruschetta serveert Square '47 net iets anders dan veel andere restaurants. Op de bruschetta zitten niet alleen tomaat en ui maar ook olijven en balsamicoazijn. De broodjes zijn even gebakken waardoor ze goed knapperig zijn. De olijven voegen extra smaak toe aan het mengsel van tomaat en ui. Het is de klassieke Italiaanse hap, maar door de toevoegingen aan het klassieke recept knalt deze starter net wat meer.  

Knapperige binnenkant 


Vanaf een groot houten dienblad krijgen wij de Wagyu beef sliders, bij Square '47 koud geserveerd. Het blad is versierd met bloemetjes en saus en in het midden staan drie burgertjes. Bij de eerste hap komt gelijk de crunch van de binnenkant van het broodje naar voren, die even geroosterd is om zo een krokante laag te creëren. 

De smaak van de pikante saus neemt het hierna over; een huisgemaakte relish van tomaat, augurk en ui. Vervolgens komt de zoetheid van de gekarameliseerde ui in combinatie met het zoute vlees naar boven. Zoet, zout, pittig: alle smaken komen royaal binnen wanneer je een grote hap van het broodje neemt. De sliders zijn nog beter dan we hadden verwacht, tijdens het eten hiervan wordt werkelijk heel de mond en tong geprikkeld. In combinatie met het knapperige broodje zorgt dit voor een goede indruk. 

Asian fusion 


De Aziatische keuken wordt goed vertegenwoordigd bij Square '47. Wij krijgen deze keuken te proeven door de huisgemaakte gamba gyoza’s. De gyoza’s zijn zoals je deze kent: een zachte dumpling met een hard korstje aan de onderkant door het bakken in de pan, en goed gevuld. In dit geval met gamba. De gyoza’s zijn aan de zure kant door de ponzu die erin verwerkt zit, hebben een knapperig korstje en zijn erg smaakvol. 

Zoete smaaksensaties 


Voor het dessert is geen overleg nodig: we delen de Ferrero Rocher XL. Een bol die er exact uitziet als het in goud verpakte chocolaatje, alleen dan een stuk groter. De bol sla je kapot met je lepel, erin vind je romig vanilleijs. De combinatie vanille met chocola wordt aangevuld met stukjes frambooscrunch. Hierdoor is het dessert knapperig, zacht en lekker zoet. De bol is de droom van iedere zoetekauw door de verschillende en bovenal lekkere smaken die elkaar afwisselen.  

Met de gerechten vanuit alle windstreken is er bij Square '47 voor ieder wat wils. Je proeft hier zoet, zout, zuur, knapperig, zacht en romig terug. Dit alles in een chique omgeving midden in de stad. Ondanks dat Square '47 ook laagdrempelige gerechten op de kaart heeft staan, richt het restaurant zich qua prijzen op de bezoeker die iets meer te besteden heeft. Zorg ervoor dat de portemonnee bij een bezoek goed gevuld is en laat je een hele middag of avond heerlijk in de watten leggen. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 stops voor een culinaire wereldreis in de Markthal

Voor de lezers van de Buik zetten we hier zeven tips voor de Markthal op een rij, met diverse smaken van over de hele wereld.

Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.