Ook wel eens verloren in de koopgoot rondgerend? In de bittere kou op zoek geweest naar een warme gezellige plek voor gewoon een klassiek kopje soep? Wees niet langer verdwaald: we hebben er weer iets nieuws bij en wel in boekenwalhalla Donner!
Ook wel eens verloren in de koopgoot rondgerend? In de bittere kou op zoek geweest naar een warme gezellige plek voor gewoon een klassiek kopje soep? Wees niet langer verdwaald: we hebben er weer iets nieuws bij en wel in boekenwalhalla Donner!
De vraag komt regelmatig op: waar moet je heen voor een knusse huiskamersfeer als je in de binnenstad bent? Er zijn natuurlijk genoeg opties voor allerlei culinaire hoogstandjes, smaakexplosies en specerij-avonturen. Maar waar vind je nou een klassieke boterham met een Hollandse soepje? Want eerlijk, dat is soms gewoon het kneuterige comfortfood dat je zoekt. Wij gingen uit lunchen bij Diner @ Donner om te onderzoeken of het die knusse huiskamer is waar we naar op zoek zijn.
Lunchen in een boekwinkel? Ja, op de eerste verdieping van de boekenwinkel bevindt zich nu Diner @ Donner, een plek waar je kunt neerstrijken om (met een boekje) lekker te lunchen. De inrichting bestaat uit allerlei verschillende, niet bij elkaar passende tafels en stoeltjes die van her en der komen. Gezellig.
We beginnen met twee grote kommen soep: een zoeteaardappel/wortelsoep en tomatensoep met balletjes. De wortelsoep is een klein beetje spicy, precies wat je nodig hebt om op te warmen op een winterse middag. De tomatensoep is favoriet met zelfgemaakte balletjes en getrokken runderbouillon. Ook is de soep echt lekker ‘tomatig’. Dit laatste klinkt misschien gek, maar er wordt verdraaid vaak te veel room in tomatensoep gedaan. Bij Diner @ Donner is ‘ie lekker kruidig. Alsof je oma hem zelf heeft staan maken.
Die oma blijken Pim Bottema en zijn fantastische team te zijn. Hij heeft het restaurant weer schwung gegeven en met zijn visie op de keuken wil hij de lunch bij Donner flink opfrissen. Het moet vooral puur en lekker worden. Zo komen alle producten van lokale ondernemers en proberen ze zo veel mogelijk met biologische producten te koken. Ook koos Pim ervoor om een keer niet voor Koekela te gaan, maar Holtkamp Maassluis als banketbakker te kiezen, om zo toch onderscheidend te zijn.
Na het soepje krijgen we twee stevige boterhammen, beide rijk belegd. De eerste met goede hummus, avocado, zongedroogde tomaatjes en tuinkers. Lekker, en de tuinkers geeft net even een verassende twist aan het geheel. De ander met gehaktbal, gekonfijte uitjes, wasabimayonaise en gebakken uitjes. Smakelijk, en goed om de grote trek te stillen.
Terwijl we eigenlijk nog weinig ruimte over hebben, willen we toch nog even een paar bitterballen van Holtkamp proeven. Deze smaken uitstekend en zijn voor ons reden genoeg om wat vaker bij Donner binnen te lopen. Het maakt ons nieuwsgierig naar het gebak-assortiment. Daarom verschijnen er toch nog een plak red velvet cake en een tompouce op onze tafel. Niets zo lekker als die twee bladerdeeglaagjes met goede pudding ertussen en de discussie over het eten daar van (wel of niet het geglazuurde laagje eraf halen?).
Na zoveel comfort food kunnen wij niet anders dan enthousiast zijn. Ook de bediening is alleraardigst. Dat wij niet de enige enthousiastelingen zijn blijkt wel uit de drukte voor een woensdagmiddag: flexwerkers, oude dametjes, hipsters; alles verzamelt zich in dit gezellige stadscafé. Uiteindelijk rolden twee gelukkige meisjes de trappen van Donner af en na zoveel goede zorgen kijken we al uit naar ons volgende bezoek.
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.
Kaapse Maria aan de Mauritsweg heeft meer in de mars dan alleen de 24 taps met bier en ciders: verrassende gerechten en een gastvrije sfeer voor iedereen.
Geniet van de volgende voordelen: