Persoonlijke aandacht voert bij OX de boventoon

Bij Chinees restaurant OX in Rotterdam is het eten niet alleen verrukkelijk, maar drink je ook mooie cocktails en laat je je in de watten leggen.

5 Nov 2021 Flora Bakker

blogger Flora is een geboren Rotterdamse en echte Bourgondiër. Haar liefde voor eten & drinken én de stad deelt zij graag met anderen en kan zij perfect combineren bij de Buik..

Restaurant toevoegen aan favorieten

OX

Schiekade 189, Rotterdam Maaltijd: DinerLate night Stadsdeel: Centrum Keuken: AziatischChineesFusion Prijsniveau: Wat duurder Bekijk restaurant

Persoonlijke aandacht voert bij OX de boventoon

Vorige week schreven we al over de opening van nieuw Chinees restaurant OX en het ontstaan van de zaak, het team en het concept. Natuurlijk is onze ervaring niet compleet zonder ook een hapje te eten bij dit speakeasy restaurant, dus we schuiven aan op een donderdagavond en laten ons volledig in de watten leggen door het team van OX.

De beestenbende van OX 


De binnenkomst bij OX is eigenlijk al zeer spannend, niet alleen vanwege het geheimzinnige rondom de ingang, maar des te meer door de donkere stenen trap die ons naar beneden leidt. We redden het gelukkig veilig naar beneden en krijgen een plekje aan de brede, opgedekte bar toegewezen, waar cocktailman Jaco onze gastheer is. De cocktails zijn gebaseerd op Chinese sterrenbeelden, dus we besluiten onze eigen sterrenbeelden te proeven. We hebben dezelfde ervaring als het eigen team, namelijk dat de smaken van de sterrenbeeld-cocktail passen bij wat we lekker vinden. De ‘Rabbit’ bevat gember, roos, lychee en, zeer verrassend, sesamolie. De ‘Monkey’ is zuurder en heeft een vleugje agave en bittermelon (niet te verwarren met bitterlemon). Na een blik op de menukaart bestellen we hierbij de Jiaozi, Char Siu Pastry en Shrimp Toast 2.0, brioche met garnaal en kuit van forel. Vooral die laatste kan met zijn zoute karakter mijn tafelgenoot zeer bekoren. 

All-you-can-eat 


We werpen onze ogen weer op de kaart en besluiten nog twee rondes aan te vinken. OX werkt met een zelfde soort bestelsysteem als wat je bij een all-you-can-eat sushizaak kunt verwachten, doordat je streepjes zet bij het gewenste gerecht waarna je jouw briefje weer bij de bediening kunt inleveren. Laat je echter niet misleiden: het eten lijkt in niets op de voorgemaakte maki en nigiri die je elders misschien krijgt. De short ribs zijn heerlijk mals, maar de ster is de knapperige en toch zachte soft shell crab met huisgemaakte, grove sweet-chilisaus. We krijgen er een kleine bao bij die we in de saus kunnen dopen, maar zouden het liefst het bord leeg lepelen. De volgende gang stelt ook niet teleur, met gestoomde paling en Iberico char siu. Het vlees heeft een mooie roze kleur en wordt geserveerd met een flinke streep Chinese mosterd. Meer heeft het gerecht ook niet nodig. De gangen worden begeleid door een soepele witte natuurwijn, de Valli Unite uit Piëmonte, Italië en een glaasje rood om het af te maken. 

Op visite 


Ondanks dat we graag nog meer zouden eten, laten we het hierbij. De buikjes zijn goed gevuld en nog meer eten zou af doen aan onze tot dan toe fijne avond. We sluiten af met een 'Goat' en een variant op de Espresso Martini, een verzoek waar Jaco met liefde op ingaat. Gedurende de avond denken de dames uit de bediening ook graag mee en adviseren waar nodig, erg prettig. OX is binnen wat donkerder, wat zorgt voor een gemoedelijke sfeer. Ondanks het feit dat je in een restaurant zit, voelt het door de ongedwongen en persoonlijke aandacht bijna alsof je bij vrienden thuis uitgenodigd bent. Terwijl Jaco enthousiast verder vertelt en ons laat proeven van een koffie kombucha en artisjokkenbitter, wordt bij de tafel naast ons het dessert uitgeserveerd. We kijken elkaar aan en twijfelen even, maar besluiten dat we snel nog eens terug moeten gaan om meer te proeven. 

Nog één cocktail dan…

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen