Van het Spaanse naar het Italiaanse: na een flinke verbouwing heeft tapasbar Barcelona plaatsgemaakt voor De Pizzabakkers. De Pizzabakkers is een keten met vooral zaken in Amsterdam. Sinds enige tijd hebben ze ook een vestiging in Rotterdam, en wel aan de Pannekoekstraat.
Deze negende vestiging van De Pizzabakkers is in mei geopend en werd toen tijdelijk gerund door de eigenaren van de keten. Sinds een paar maanden is Sanne vestigingsmanager. Sanne is een echte Rotterdamse. Na haar opleiding Hotelschool in Maastricht heeft zij heel eventjes in Amsterdam gewoond, maar gelukkig kwam ze er snel achter dat dit niet ging werken; ze miste Rotterdam uiteraard veel te erg. Terug in de stad kocht ze een huis op de Pannekoekstraat en raakte in gesprek met haar onderburen, De Pizzabakkers. Sanne hield contact met de eigenaren en is zodoende in de zaak gerold.

Pizza en prosecco
Wij besluiten dat we trek hebben in een pizzalunch en wandelen naar de Pannekoekstraat. We worden vriendelijk ontvangen met een glaasje prosecco. Het concept van De Pizzabakkers is namelijk pizza en prosecco. We werpen een blik op de kaart en krijgen direct keuzestress. Die wordt niet minder wanneer Sanne vertelt dat alles zelf gemaakt is en tutto è Italiano: van het eten tot en met de frisdranken.

Pizzaproeverij
Om ons te helpen, stelt Sanne voor om gewoon van alles wat op tafel te zetten, zodat wij verschillende dingen kunnen proeven. Uitstekend idee. We starten met schalen antipasti, burrata met geroosterde paprika en focaccia met zeezout en rozemarijn. Ondertussen kunnen we goed de open keuken in kijken, waar in de grote houten oven onze tweede gang wordt bereid: de pizza’s. Ook nu worden er weer verschillende pizza’s op tafel gezet, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele allergieën. Iemand in het gezelschap met notenallergie? Dan doen ze toch gewoon op de helft van de pizza geen noten. We krijgen een pizza funghi, tartufo en prosciutto en de pizza van de maand: een exemplaar met pompoencrème en geroosterde flespompoen, mozzarella, pancetta en amandelen. Verrassend, maar absoluut favoriet deze lunch. We sluiten af met dolci to share: tiramisu, panna cotta en affogato.

Bezorgen bij Sunset
De Pizzabakkers is dagelijks geopend en op vrijdag tot en met zondag kun je hier ook terecht voor de lunch. Trek in pizza, maar zit de zaak helaas vol? Neem dan plaats bij café Sunset aan de overkant, zij serveren namelijk ook de pizza’s van De Pizzabakkers. Trek in pizza, maar gewoon lekker thuis op de bank? Bel dan even van tevoren, dan staan je pizza’s klaar wanneer je ze komt afhalen. Wil je ze echt in stijl afhalen, vraag dan naar de speciale pizzatassen.