Kantoorlui, studenten, gezinnen en vrienden lopen allemaal binnen bij Juffrouw van Zanten in Kralingen. Het is een echte stadshuiskamer met in het bijzonder aandacht voor de kleintjes, maar zonder dat je in een ballenbak beland. Op de menukaart staan biologische en lokale gerechten, kids bowls, patisserie en good old koffie.
Voordat ze door haar prins aan de haak geslagen werd, was Judith Prins bekend onder de achternaam Van Zanten. Voeg daar ‘juffrouw’ aan toe en het is klinkklaar waar deze kindvriendelijke zaak voor staat: een fijne plek voor volwassenen, maar waar je ook gerust je peuter mee naartoe kunt nemen. "Tijdens onze verhuizing werkten mijn man en ik veel in de stad, maar onze kinderen konden bijna nergens mee. Dat was het moment waarop we dachten: waarom is er geen lunchplek waar ze wél mee naartoe kunnen? Waar wij kunnen werken en zij tegelijkertijd kunnen spelen", begint Judith haar verhaal.
Duurzaam, ecologisch en kindvriendelijk
Judith en Reinder hebben vervolgens twee jaar lang aan het concept gewerkt, waarbij duurzaamheid en ecologisch ondernemen hoog in het vaandel stonden. Zo is bijna al het leer gemaakt van restmateriaal van schoenzolen. Ook isolatie speelde een belangrijke rol; het geluid wordt gedempt door het plafond, de kurken en vilten wanden en al het aanwezige groen. Voor de kinderen is er een speelbak die je als het ware in de tafel kunt klikken. "Hierdoor heb je als ouder quality time met je kind, terwijl het tegelijkertijd die rust bewaart," legt Judith uit. "Maar achterin het restaurant kunnen ze hun energie ook kwijt in de speelhoek." Juffrouw van Zanten is toegankelijk en volwassen, zonder haar wilde haren te verliezen. Sterker nog, haar publiek is even gevarieerd en uiteenlopend als de menukaart.
Net zo groot als haar liefde voor kinderen, is namelijk haar liefde voor biologische en lokale producten: Juffrouw van Zanten schenkt koffie van Giraffe, Utrechtse biertjes en biologische frisdranken. De eieren zijn afkomstig van Eibaar en het absolute omrijbrood wordt gebakken door Van Menno. Een gerecht verschijnt niet zomaar bij Juffrouw van Zanten op de kaart, je moet er energie van krijgen. Voedzame, bruikbare energie. Het liefst met zo min mogelijk suiker. Nieuw is de dinerkaart met diverse goed gevulde bowls. Handig voor als je ’s avonds geen tijd en zin hebt in die vette snack om de hoek. Ga bijvoorbeeld voor de lang gegaarde kippendijen, stoofvlees van runderriblappen gestoofd in witbier, of een biohamburger met Roseval friet. "In onze stoof gebruiken we het seizoenbier van De Leckere en herfstachtige kruiden zoals steranijs. We willen onze gasten verwennen en een stap voor zijn in hun behoeften", vult Judith aan.

100% energized
Inmiddels verschijnt er een etagere met een proeverij van falafelbolletjes, uiensoep, een zalmsandwich, het dagsapje, plakjes bananenbrood en vooruit, ook nog bananenpannenkoekjes. Alles is dagvers en wordt bereid door chefs met ervaring bij onder meer Las Palmas, Parkheuvel en Huis Roodenburch.

De falafelbolletjes met geroosterde groente, hummus en baba ganoush zijn een romige verrassing en voelen helemaal niet vet aan. Het bananenbrood smaakt minder zoet dan gehoopt, maar bijt dankzij de nootjes lekker weg. Het geheel spoelen we weg met oerbiet, appel en sinaasappel, die in het dagsapje samenkomen. Na de proeverij voelen wij ons energiek en voldaan, maar kan de knoop van onze spijkerbroek gewoon dicht blijven.
Webwinkel
Ben je klaar om te gaan, maar is je peuter niet weg te krijgen? De oplettende bezoeker weet dat Juffrouw van Zanten ook over een eigen webwinkel beschikt. De link hiernaar vind je op de speciale kids-pagina op de menukaart. In haar eigen winkel koop je speelgoed voor jouw mini-me, die door Juffrouw van Zanten uitvoerig is getest op veiligheid, aantrekkelijkheid en hygiëne. Of kom gerust nog eens langs, bijvoorbeeld met laptop, of voor een borrel met vriend(in). Want ook daar leent Juffrouw van Zanten zich uitstekend voor.