Juffrouw van Zanten staat bekend als die gezellige stadshuiskamer waar je kan ontbijten, lunchen, dineren of kan flexwerken en waar ook je kinderen zich niet vervelen. Juffrouw van Zanten begon een paar jaar geleden als ontbijt- en lunchroom in Kralingen en breidde uit met een avondkaart, tegelijkertijd met de komst van een tweede zaak in West. Binnenkort verwelkomen eigenaren Judith en Reinder Prins je ook in Hillegersberg, op een locatie die het stel al langer op het oog had. “Na Kralingen wilden we dolgraag op deze locatie beginnen. In de tussentijd kwam West op ons pad, maar nu is het eindelijk zover”, glundert Judith.
Een belevenis voor jong en oud

De zaak in Hillegersberg belooft spectaculairder dan ooit te worden. Het reusachtige pand van bijna 400 vierkante meter aan de Freericksplaats 29 biedt tevens plaats aan een traiteur en kids concept store. Er komt een speciaal speelgedeelte voor de kinderen, waar families quality time kunnen doorbrengen en tegelijkertijd de rust in het restaurant wordt bewaard.

Judith en Reinder worden bijgestaan door niemand minder dan de Westlandse Marco Prins die zal fungeren als creatief adviseur en chef-kok. Eerder kookte Marco al bij sterrenrestaurants Oud Sluis en Parkheuvel. Daarna ruilde hij Nederland in voor de Verenigde Staten en ging aan de slag bij The Chefs Table at Brooklyn Fare en restaurant Ukiyo in New York. Bij het laatste restaurant sleepte Marco vorig jaar zélf een Michelinster binnen voor zijn werk. Marco: “Om te kijken welke gerechten er bij het jongere publiek in de smaak vallen, heb ik ook voor de kinderen gekookt. Kinderen zijn tenslotte de beste recensenten: altijd eerlijk en lekker direct. We zouden het leuk vinden als ook zij meerdere gangen kunnen bestellen zodat het voor hen ook echt een belevenis wordt.”
Lokale trots

Het drietal deelt niet alleen dezelfde achternaam en roots, ook hebben de Prinsen een grote passie voor servicebeleving en een voorliefde voor ‘vers van het land’. Alle moestuinen en boerderijen in de omgeving zijn door het drietal bezocht. Schuldvrij genieten heeft bij Juffrouw van Zanten altijd al hoog in het vaandel gestaan. “Momenteel hebben we twee boerderijen gevonden waar we mogelijk kunnen afnemen en er is zelfs grond beschikbaar waar we onze eigen groenten zouden kunnen verbouwen”, vertelt Judith enthousiast. Marco knikt instemmend: “Ik vind het heel belangrijk om met de seizoenen mee te gaan en dat het vlees een goed leven heeft gehad. Het is goed om bewust te zijn over waar je voedsel vandaan komt.”
Juffrouw van Zanten 3.0

“In Kralingen en West kom je vanuit werk langs om snel een hapje te eten en daarna te sporten of lekker te Netflixen. Hier trek je echt een avond voor uit, bestel je meerdere gangen en wordt echt een belevenis neergezet”, legt Reinder uit. Marco vult aan: “We willen goed eten aanbieden en tegelijkertijd de toegankelijkheid van Juffrouw van Zanten behouden. Verwacht bijvoorbeeld een mooi stuk rundvlees of scholfilet uit de Nederlandse zee. Of mooie Hollandse garnalen. Het wordt toegankelijk en chique, met een beetje flair.”
Juffrouw van Zanten Hillegersberg zal naar verwachting eind dit jaar de deuren openen.