Plateaus pakken bij Boca’s

Met de nieuwe menukaart van Boca's hop je van het ene land naar het andere land totdat je niet meer kan.

24 Apr 2017 Christiaan Bergers

blogger Christiaan studeert hotel management voor een jaartje in Barcelona waar gelukkig meer dan genoeg te eten en te drinken is.

Plateaus pakken bij Boca’s

Bij Boca’s is er geen scheidslijn tussen borrel en diner. Tijdens de borrel kun je een lekker hapje bestellen en dat kan eigenlijk heel de avond zo door gaan. Ze hebben een ruime keuze aan borrelhappen en als je geen zin hebt om te kiezen, bestel je gewoon een plateau vol vlees, vis, vegetarisch, kaas, zoet of gemixt.

Nieuwe kaart

Afgelopen week voerde Boca’s de nieuwe kaart in. Als fans van shared dining gaan we even langs om de nieuwe gerechten te proeven. Rond half 8 nemen we plaats in een volle zaak en beginnen we de avond met een glas Cuvée Clémence Entre-Deux-Mers, gemaakt van de Muscadelladruif. Boca’s wil de wat onbekendere druiven graag een podium geven en wisselt daarom van tijd tot tijd een gedeelte van de wijnkaart.

De eerste plank


En het eten dan? We laten ons verrassen door de keuken en de nieuwe gerechten van de kaart. Na een tijdje verschijnt het eerste plateau met vlees en vegetarische gerechten op tafel. Zo ligt er een quiche met spinazie tussen, kalfsukade, lamstajine, bieterballen en een burrata. De laatste 3 gerechten springen er het meeste uit. Aan de romige mozzarella van de burrata is een lichtzoete jam van tomaat toegevoegd. Een heerlijke combo en een goed begin van de avond. 

De tweede plank


Door de verschillende plateaus en borrelhappen kun je heel de avond rustig eten bestellen, en dat is ook het leuke aan het concept. Je hoeft jezelf niet gelijk in één keer vol te eten. We gaan voor de volgende plank waar deze keer ook wat vis op ligt. We krijgen onder andere verse calamares met een aïoli van zwarte knoflook. Deze knoflook is daadwerkelijk zwart en smaakt net een tikje zoeter dan normale knoflook. Er zit ook een vleugje citroen door en dat maakt de calamaresdip extra lekker. Naast de inktvis krijgen we ook een kleine poké bowl met rijst, verse tonijn, komkommer, avocado en sojadressing. Daarnaast ligt een Philly cheese steak-bruschetta. Ook kunnen we het niet laten om de drie verschillende zakjes friet te bestellen met drie verschillende mayonaises.

De dessertplank 


Na de tweede plank beginnen we toch langzamerhand een beetje vol te raken. Maar we kunnen het natuurlijk niet maken om weg te gaan zonder de nieuwe desserts te proeven. Kom maar door met die dessertplank! We beginnen met de nieuwe chocobombe met roodfruit en een vulling van Maltesers, Bastogne en kaneel. Heer-lijk! Naast de chocobombe ligt ook nog wat shortbread met chocola en rozemarijn, een mangopassievruchtmousse en als laatste een gewaagd nieuw dessert: zoete olijven met blauwe bessen en ijs van citroen.

5 dollar shake

Door de avond heen zijn we van de ene keuken naar de andere gehopt. Via Spanje naar Japan weer terug naar Italië. Er staat voor iedereen wel iets lekkers op de kaart bij Boca’s. Naast bekende gerechten is er ook genoeg keuze voor degene die net even iets anders wil proberen. De volgende gaan wij in elk geval voor de groetenchips en de 5 dollar milkshake uit Pulp Fiction. Square...


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Borrelen met plankjes bij Boca's

Ontbijt, lunch, borrel, borrel en nog meer borrel. Nachos Extravaganza of bruschetta met biefstuk en foie gras... Dat kan bij Boca's aan de Mauritsweg.

Borrelen met meer dan een bitterbal bij Boca's

Bij Boca's op de Mauritsweg borrel je met meer dan een bitterbal. Plankjes vol hapjes; vis, vlees, vega en kaas. Leuk om samen te delen!

Table for one, please: 9 x een hapje eten met jezelf

Nee, alleen eten is niet eng, maar juist leuk! Even een uurtje (of twee!) voor jezelf met een lekker hapje en drankje. Wij geven je de beste locaties voor een table for one.