Pop-up alarm: Mexicaans aan de Maas bij Pepe & Maria

Tot 30 augustus kun je bij de volledig plantaardige Mexicaanse pop-up van Pepe en Maria aan de Maas terecht voor de heerlijkste taco’s.

20 Aug 2024 Laura van Maldegem

blogger Laura geniet enorm van goed eten met daarbij het liefst een mooi wijntje, cocktail of mimosa. Ze schrijft graag over hipste restaurants die Rotterdam rijk is, zodat je weet waar je terecht kunt voor de perfecte lunch, diner of voor een gezellig borrelavondje.

Pop-up alarm: Mexicaans aan de Maas bij Pepe & Maria

Pepe & Maria doen het gewoon weer: Na de eerste succesvolle pop-up van vorig jaar, hebben ze ook deze zomer weer hun deuren geopend bij OASE. Tot 30 augustus kan je bij dit geheel plantaardige Mexicaanse pop-up restaurant aan de Maas terecht voor de lekkerste taco’s met daarbij bijvoorbeeld een voortreffelijk ijskoude Frida. Dus, vamos!

​Verrassende locatie in West 


Op een paar minuutjes fietsen van het centrum, pal aan de Maas, vinden we de voormalige scheepswerf waar OASE ligt. OASE is een multifunctionele ontmoetingsplaats waar onder andere dit jonge ondernemerskoppel iedereen van een goede Mexicaanse hap voorziet.

Zodra we de trap oplopen naar het grote terras, bevinden we ons in een gezellige Zuid-Amerikaanse sfeer met een inrichting vol gekleurde vlaggetjes en krijgen we een erg warm welkom door Maria en haar collega’s. Met uitzicht op de Maas ontsnap je hier even uit de drukte van de stad.

Maria & Pepe: powerkoppel van het goede doel


Achter het succes van deze zaak schuilt het powerkoppel Maria & Pepe. Dit klinkt erg Mexicaans, maar Pepe heet eigenlijk gewoon Joost, wat naar het Spaans vertaald José is en een bijnaam daarvoor is weer Pepe. Logisch toch?

Dat dit stel niet zomaar een restaurant heeft opgezet, wordt ons meteen duidelijk. Na haar normale werkdag als docent komt Maria naar haar restaurant om iedereen met een grote glimlach te bedienen. Daarnaast gaat alle winst naar twee goede doelen, namelijk Voedseltuin Rotterdam en Heroes Campesinos. Deze staan geheel in lijn met hun visie op de eerlijke productie van voedsel en oog voor het milieu.

​Plantaardige verrassing 


Het eten dat we geserveerd krijgen is allemaal plantbased. We beginnen met een aguachile, wat een koude soep van avocado en komkommer is met bovenop een frisse ceviche van watermeloen. Een verrassende combinatie, met een pittig randje en een subtiele smaak van koriander.

Daarna mag uiteraard de grote trots van Mexico niet ontbreken: de taco’s die geserveerd worden, zijn gevuld met de duurzame oesterzwammen van Rotterzwam en met geroosterd jackfruit. Voortreffelijk!

Nostalgisch Mexicaans 


Maria vertelt ons: “We willen graag mensen leren over traditioneel Mexicaans eten en laten zien dat Mexico meer is dan de typische afbeelding met een sombrero en moustache. Wat we hier maken geeft mij het nostalgische gevoel van vroeger in Mexico.”

Maar ook voor een beetje experimenteren zijn ze hier ook niet bang. Als dessert krijgen we aardbeienijs met chili, geserveerd op een laagje olijfolie. Een pittige afsluiter van deze mooie avond.

Genieten bij Maria & Pepe kan nog tot 30 augustus. Die avond zal de zomer afgesloten worden met een heus salsa feest.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Op Mexicaanse roadtrip met Masa

De Buik ging langs bij Masa, de jurywinnaar van De Favoriete Nieuwkomer van 2023. Masa laat zien dat de Mexicaanse keuken meer is dan guacamole, tortilla's en taco’s.

Silbar: je nieuwe favo Mexicaan in Noord

Silbar aan de Bergweg is open en de Buik ging langs om de Mexicaanse gerechten (en drankjes) te proeven.

Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.