Waar eerst Roots zat, is nu plaatsgemaakt voor JAQ, een hip, of misschien zelfs wel Instagrammable restaurant waar je voor een gevarieerde kaart voor lunch of diner terecht kunt. We hopen vandaag te ontdekken wie JAQ is en wat hij ons te bieden heeft.
Warm worden

Als we de regen uitstappen om vervolgens ontvangen te worden met de grote, verlichte krulletters die ‘Hello Gorgeous’ uitspellen, worden we gelijk wat warmer vanbinnen en vanbuiten. Het glas prosecco dat we in onze handen gedrukt krijgen zodra we binnenstappen helpt daar ook bij, geven we toe. Waar eerst Roots zat, zit nu JAQ. Het interieur is een stuk kleuriger geworden. De velvet stoelen en gouden bar geven de zaak veel sfeer en we hopen dat het een goed voorteken is voor de lunch die we straks voorgeschoteld krijgen.
Wie ben je, JAQ?

Mathilde Woudenberg (bedrijfsleider) en chef Paul Dingjan openen samen de lunch met wat mysterieuze woorden over JAQ: “Wie is JAQ? Hij is Rotterdam, hij is de Kruiskade, het Theaterdistrict en nog veel meer”, vertelt Mathilde met een grote glimlach op haar gezicht. Die glimlach nemen wij al gauw over wanneer we zijn gaan zitten en een glas wijn ingeschonken krijgen en het menu te zien krijgen. Het nieuwe concept van JAQ gaat vooral om de manier van dineren. Een brede keuze uit gerechten voor alle soorten trek. Mooi, wij hebben vooral grote trek. Dat moet wel goedkomen.
Wat mogen we proeven, JAQ?

We beginnen met een charcuterie plank, met kort daaropvolgend pulled pork sliders. De huisgemaakte pulled pork is zacht en de coleslaw lekker fris, maar het gerechtje dat niet al te lang daarna op tafel wordt gezet, daar gaan we vannacht nog over dromen. Een mooi gerechtje van steak tartaar komt voor onze neus. Goed op smaak en vooral de dragon in het gerechtje is verrassend.

Daarna komen wat visgerechtjes voorbij. Een Oosters krabbensoepje met kokos en gember, gamba’s met mango, chili en cashew in sla en als kers op de taart coquilles st-JAQ. Dit gerechtje, nog geserveerd in de schelp, is lekker, al overheerst de spekjesdressing en neemt dit iets weg van het prachtige schelpdier.

De laatste ronde is alweer aangebroken. Als eerste wordt een kunstwerkje op tafel gezet. We laten ons vertellen dat dit de ‘JAQ’s aardpeer en peterseliewortel’ is. Hierin zit een crème van de groentes samen met truffelaardappel en kappertjesvinaigrette. We zouden deze schaal zo alleen op kunnen, maar hebben nog vier andere tafelgenoten waarmee we dit delen. Ook komt nog een malse côte de boeuf en ‘sjieke’ friet op tafel. De sjieke friet komt met pulled pork en chipotle mayo. Deze ronde is iedereen zeer tevreden. Een goede afsluiter van deze lunch.
Bedankt, JAQ

Niet alleen voor de gasten van het Hilton hotel zal JAQ een goeie optie voor het eten zijn. Voortaan weten wij ook dat we hierbinnen kunnen stappen voor een succesvolle avond.