Rotterdams uitzicht en verse vis bij Langoest

Langoest opende vorige week woensdag officieel haar deuren. Wij waren erbij en proefden een selectie van de kaart.

13 Nov 2017 Loïs Verkooijen

blogger Loïs is een echte Brabander, maar verliefd op Rotterdam. Én op reizen, taal en een lekker biertje op het terras. Die dingen zijn trouwens ook prima te combineren. Als freelancejournalist en cultureel antropoloog heeft ze een bijzondere kijk op de stad. Voor de buik verkent ze de diversiteit van de Rotterdamse horeca en gaat ze op zoek naar bijzondere mensen en unieke verhalen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

Langoest

De Boompjes 677, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Centrum Keuken: Internationaal Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Rotterdams uitzicht en verse vis bij Langoest

Voor visliefhebber en chef-kok Shi-qian Yi is een droom uitgekomen: zijn eigen visrestaurant. Langoest, aan de Boompjes met uitzicht op de Erasmusbrug, opende afgelopen woensdag officieel haar deuren. Shi werkte hiervoor drie jaar lang bij restaurant Fjord, maar verkocht zijn aandelen om op wereldreis te gaan met zijn vrouw. Bij terugkomst besloot hij zijn droom na te jagen.


Het ontwerpersduo Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het interieur. De zaak is in twee delen opgedeeld. Aan de ene kant een mooie bar en een verhoging waar je aan de tafels naar buiten over de Maas kunt kijken. Aan de andere kant een lichter deel met comfortabele banken met zicht op de open keuken. Wat het meest opvalt, zijn toch wel de mintgroene tegels aan de wanden in de vorm van visschubben. Deze zijn met de hand gebakken in Portugal. Achter de bar vind je een mooi rek waar diverse gins uitgestald staan voor de vele soorten gin-tonic die Langoest serveert. 

Goede combinaties


De kleine, maar gevarieerde kaart is simpel, maar doeltreffend. Denk aan verse tonijnsteak van de grill, bouillabaisse en fruit de mer. Voor de niet-visliefhebber staan er ook een aantal steaks op de kaart. Shi wil alleen de gerechten serveren die hij zelf geweldig vindt. ‘’Het moet echt draaien om de smaak van de verse vis (van Schmidt Zeevis, red.) en de goede combinaties en niet te veel om hoe het eruit ziet.’’ Daarom worden de borden niet overdreven opgemaakt. Nogmaals: simpel, maar doeltreffend. 

Zonder poespas


We beginnen – onder begeleiding van live pianomuziek – met een bordje verse sashimi, dat onze magen doet vragen om meer. Al snel volgt een bouillabaisse van kreeft, die de filosofie van Shi volledig uitdraagt: goede smaak en niet te veel poespas. Wij zijn vooral tevreden over de verhouding kreef/soep.

Er volgt een gegrilde coquille met een puree van pastinaak in een kreeftensaus, gepresenteerd in een schelp. En ook de steak mogen we nog even proeven. Het vlees is heerlijk mals en rosé, zoals een goede steak betaamt. De octopus, gestoofd in rode wijnsaus met aardappel, is naar ons idee iets te zacht gegaard. Goed van smaak, maar we missen de bite. We sluiten af met een crème brûlée van tonkaboon. Een verrassende smaak die een beetje doet denken aan speculaas. Een smakelijk alternatief voor de klassieker.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
De 19 leukste nieuwe zaken van Rotterdam

We maakten een optelsommetje en ontdekten maar liefst 19 mooie nieuwe zaken in onze stad. Plus vier flinke verbouwingen.

Dit zijn de tien beste terrassen volgens Rotterdam, stem nu op jouw favoriet!

Welk terras verdient jouw stem in de zoektocht van Ondernemen010 en de Buik naar het mooiste terras van 2025?

Hangen, zingen, dansen en spellen spelen: het kan allemaal bij De Raaf

Het monumentale pand van Station Noord krijgt nieuw leven ingeblazen: De Raaf. De Buik spreekt eigenaren Melvin Oostrum en Mickey Fentross.