In het leegstaande pand aan De Boompjes komt een nieuw visrestaurant. Eigenaar en chef-kok Shi-Qian Yi is zelf een enorme visliefhebber en wil dit delen met zijn gasten. Met hulp van ontwerpbureau HorecaSfeermakers wordt hier een prachtig restaurant gebouwd. Wij geven je vast een kijkje in de schetsen en ideeën van de chef.
Wie

Shi startte vier jaar geleden restaurant Fjord op de Blaak, maar een jaar geleden verkocht hij dit om een wereldreis te maken. Hij en zijn vrouw wilden dat al een tijdje graag doen. ‘’Toen mijn vrouw hoorde dat ze acht maanden sabbatical kon nemen op het werk, vonden we dat we die kans moesten pakken. Ik heb daarom Fjord verkocht en we zijn de wereld rond gaan reizen.’’ Het bijzondere eten tijdens deze reis inspireerde Shi om bij terugkomst een nieuw project te beginnen.
Waar
Bijna elke dag loopt Shi langs het pand op de Boompjes waar vroeger ‘De Beren’ zat. Op een gegeven moment zag hij dit te koop staan. ‘’Ik ben zelf een groot liefhebber van vis en zeevruchten. Ik wil dit graag delen met andere mensen. Daarom zijn alle gerechten die op de kaart komen alleen gerechten die ik zelf ook heel lekker vind.’’ Shi besloot dit pand te kopen, om zijn liefde voor vis te combineren met het prachtige uitzicht op de Leuvehaven en de Erasmusbrug.
Wat
Langoest gaat elke dag verse vis serveren. De kaart bestaat voor 90% uit visgerechten. ‘’Wij serveren fruits de mer, vis, oesters en kreeften. Kortom, alles wat uit de zee komt staat bij ons op de kaart’’, vertelt Shi. Maar ook de vleesliefhebber kan met een gerust hart aanschuiven. Vooral in grote groepen komt het voor dat er iemand bij zit die liever geen vis heeft, merkte Shi bij Fjord. Daarom biedt Langoest ook steak aan. Wat het eten betreft vindt Shi de smaak het allerbelangrijkst. ‘’We willen niet te veel poespas; de borden worden niet overdreven opgemaakt met crèmepjes of schuimpjes. Wat we wel hebben is gewoon echt heel lekkere, verse, goede vis. We zoomen dus echt in op de smaak en het maken van goede combinaties.’’
Verder is Shi zich ook aan het oriënteren op wijnen. Langoest wil zo veel mogelijk per glas schenken,zodat gasten niet direct een hele fles hoeven te nemen. Zo schenken ze maar liefst zes verschillende witte wijnen, vier rode en twee rosé uit. ‘’We gaan ook proberen wijnen te koppelen aan bepaalde gerechten, zodat de gasten een bijpassende wijn bij hun vis kunnen drinken. We gaan ook werken met wijnarrangementen.’’
Hoe ziet het eruit?

Ontwerp en inrichting zijn in handen van HorecaSfeermakers. Zij zorgen ook voor de vaklui die op dit moment nog hard aan het werk zijn in het pand van Langoest. Het staat nu nog helemaal leeg, maar Shi is optimistisch: ‘’Eind oktober moet alles zeker wel af zijn. Alles is besteld, dus als dat straks binnen is, kunnen we met volle kracht gaan inrichten.’’ Over het interieur is goed nagedacht. De zeeblauwe kleur van de meubels en muren past goed bij een visrestaurant. In het gebouw zit daarnaast een ronding waar een verhoging langs wordt gemaakt, zodat je goed zicht hebt op het water.
Rotterdammers
Ook heeft Shi nagedacht over Rotterdamse samenwerkingen. Zo wordt de koffie die hij schenkt gemaakt van de koffie van Giraffe. ‘’Ik heb hiervoor gekozen omdat het een echt Rotterdams bedrijf is en dat support ik. Giraffe heeft een uitstekende kwaliteit.’’ Daarnaast werkt Langoest ook samen met Jordy’s Bakery voor het brood. En het allerbelangrijkst: de verse vis wordt iedere dag opnieuw geleverd door Schmidt Zeevis.
De exacte dag van de opening is nog niet bekend. Shi hoopte half oktober open te kunnen zijn, maar is bang dat het net ietsjes langer duurt. Eind oktober verwacht hij definitief de deuren te kunnen openen.