Klimmen, klauteren, rennen en lekker vies worden. Familierestaurant Bergsche Plas opende onlangs haar nieuwe, avontuurlijke speelplek. De Buik nam er een kijkje, mét kroost. Gelukkig kun je er nog steeds ook prima eten.
Klimmen, klauteren, rennen en lekker vies worden. Familierestaurant Bergsche Plas opende onlangs haar nieuwe, avontuurlijke speelplek. De Buik nam er een kijkje, mét kroost. Gelukkig kun je er nog steeds ook prima eten.
“Eten, drinken en feesten” staat er op de menukaart van Familierestaurant Bergsche Plas in het Lage Bergsche Bos. Daar kunnen ze sinds kort ook “Spelen” aan toevoegen. Met een hoofdletter S. Geen obligatoire wipkippen, standaard schommels of hondenpoep zandbakken maar een echt avontuur. Sinds de ‘verbouwing’ is de speeltuin, die nu ‘De Bergse Vallei’ heet, ook nog eens ‘natuurlijk’ geworden. Wat zoveel inhoudt, dat je hem op het eerste oog eigenlijk niet echt ziet. Geen felgekleurde gammele plastic troep maar veel hout, touw, steen en ander robuust natuurlijk materiaal. Hierdoor vallen de toestellen en speelelementen min of meer weg in de omgeving.
Vriendinnetjes Julia, Minke en Aaliya hebben gelukkig geen enkel probleem om de speeltuin te herkennen. We zijn de auto nog niet uit of ze stormen naar een grote zandvlakte met enorme liggende boomstammen en een grote stenen tunnel waar je doorheen kunt kruipen en stoer bovenop kan staan. De schoenen en sokken gaan uit en worden samen met de jassen op een grote hoop gegooid. Die zijn voorlopig wel even zoet. Ik strijk neer aan een van de tafeltjes direct aan het water om de menukaart te bekijken. Vanaf hier heb ik goed zicht op ze. Voor deze grote meiden op zich niet meer zo nodig, maar voor ouders met kleinere exemplaren wel zo’n veilig idee.
'Dames, pannenkoeken of tosti?', schreeuw ik vanaf het terras. Ze kijken me aan met een gezicht van ‘dûh!’ en roepen in koor “pannenkoeken!” Ik sla de menukaart open en tel er zeker vijftig. Verspreid over drie pagina's. Gewone pannenkoeken. Pannenkoeken met kaas, spek of appel. Pannenkoeken met tomaat, champignons of gember. Pannenkoeken specials met warme kersen, vanille-ijs en kersenlikeur. Pannenkoeken met zalm en roomkaas of met appel, geitenkaas, honing en walnoten. En als klap op de vuurpijl een kinderpannenkoek met verrassing, die je ook nog eens zelf mag versieren. “Jaaa, die willen we!”, roepen ze in koor. Hoewel de hamburger er heel aantrekkelijk uitziet, lekker hoog met veel vers spul erop, zo zie ik bij de buren- ga ik voor de zalmsandwich met roomkaas, tomaat en sla. En een glas verse jus.
Met de zon op mijn gezicht geniet ik van het moment. Kids aan het spelen, varende bootjes op de plas, mijn verse jus is gearriveerd; het lijkt wel vakantie. Als de pannenkoeken worden gebracht, zijn de dames in geen velden of wegen te bekennen. Turend speur ik het terrein af. Uiteindelijk zie ik ze, met blote voetjes en inmiddels ook met bloot bovenlijfje, over grote keien in het water heen springen. “Mama, dit is leuk!” Ik zwaai met de verrassing in de lucht, en ze zijn er als de kippen bij. De verrassing - dierenmaskertjes van poezen, hondjes en zebra's - wordt meteen uitgepakt en opgezet. Die pannenkoek kan wel even wachten. Als ze er dan toch aan beginnen, zijn ze ook binnen no-time op. En goedgekeurd, dat ook. Op naar het volgende avontuur: bootje varen op de plas.
Jullie hebben de hele zomer kunnen stemmen op jullie favoriete terras van Rotterdam. De winnaar met 443 stemmen: By Ami!
Een nieuw kookboek, uitgebracht door vier veiligheidsregio's. Naast recepten die handig zijn in een tijd van nood, vind je ook praktische tips.
Ontdek Sumeyra in Oud-Mathenesse: een warme buurtplek vol unieke smaken in Rotterdam.
Geniet van de volgende voordelen: