Delight, ofwel zaligheid, verrukking, vreugde. Een goed gekozen naam doet een restaurant eer aan, mits de naam een match is met de service, sfeer en het eten.
Wanneer we de stoute schoenen aantrekken en besluiten om in verrukking ondergedompeld te worden dan willen we niet alleen geprikkelde smaakpupillen, maar ook een warme knuffel van het interieur en geheel op z’n Rotterdams een paar droge grappen delen met het personeel, toch?
Green Delight heeft gevoel voor klantvriendelijkheid en persoonsgerichte bediening. Eigenaresse Emily Wong stond tijdens ons bezoek zelf in de zaak. Ze probeert zo vaak mogelijk aanwezig te zijn omdat ze anders het persoonlijke contact met de klanten en het cocktail shaken gaat missen.
De deur uit voor een thuis gevoel

De huiskamersfeer die in het restaurant hangt is perfect voor een laagdrempelig etentje buiten de deur. Geen zin om chique uit te pakken? Dan ben je bij Green Delight aan het juiste adres. De bij elkaar verzamelde meubelen, schilderijen aan de stenen muren en tekeningen op het raam maken deze locatie tot een ware hipsterwoning, maar dan in de vorm van een ontbijt-, lunch- en dinergelegenheid.
Chinees-Westerse inspiratie en veel creativiteit

Soul food op z’n best. Niet traditioneel, maar wel creatief. De Chinese vader van Emily is een in Nederland opgeleide chef die veel van zijn kennis aan haar heeft overgedragen. Emily is geboren in Hong Kong, maar opgegroeid in Veldhoven. Ze is een kok met Chinese inslag die een westerse basis toepast, wat leidt tot gerechten als Hong Kong style French toast en de Koreaanse kapsalon. Echter zit de creativiteit niet alleen in wat er op je bord ligt, ook namen als The Eggslut – So Slutty en kindergerechten Dat lust ik niet en Ik heb geen honger zetten de lachspieren aan het werk. Wat is The Eggslut, vraag je? Green Delight omschrijft dit gerecht als romige, fluweelzachte scrambled eggs met Sriracha mayo en cheddar. “Probeer deze maar zonder te knoeien te eten.”, daagt het menu je uit.
Het diner concept Sharing is caring deed het bij ons vooral erg goed, gezien delen iets is waar gezelligheid extra door bloeit. Wij genoten samen van een vis curry en de Explosive Tempeh, na te hebben gevochten om wie de laatste groentebitterbal mocht hebben.
De bitterballen waren uiterst geslaagd vanwege de kerrie-achtige vulling, maar goed bereidde Tempeh wint elke keer weer. Explosive Tempeh zegt het stiekem al een beetje… dit gerecht is één en al pit. Wanneer je bij in hete saus gemarineerde tempeh geroerbakt met groenten heel wat water (of een cocktail, of twee) nodig hebt ter verkoeling van de tong weet je dat het gerecht geslaagd is.
Smaken verschillen

Wij houden van een goede – en vooral unieke – cocktail. Emily heeft een speciale werkwijze eigen gemaakt die zij toepast bij Green Delight, volledig gericht op de individuele klant. Dit betekent geen kaart met standaard mixjes, maar een op maat gemaakt drankje. Emily schoof hiervoor bij ons aan om in ons brein te duiken. Ze wilde graag weten waar de voorkeur naar uitging. “Romig, het liefst iets met kokos of ananas, maar ook citrusvruchten en pittige kruiden zijn favoriet.”, werd haar verteld. Het duurde even, maar dat is begrijpelijk wanneer het gaat om een samenstelling die op dat specifieke moment bedacht wordt, en dan heb je ook wat. Een overheerlijk tropisch paradijs in een sierlijk glas, mét parasolletje voor een extra tropisch effect.
Ben je vegan? Of eet je juist af en toe graag bacon? Bij Green Delight is iedereen welkom en geloof ons je komt hier niets tekort. Deze gezellige eettent aan de Nieuwe Binnenweg 144A is van dinsdag tot en met zondag geopend en serveert vijf van die zes dagen niet alleen ontbijt en lunch, maar ook diner.