Special Sunday bij GaleriAAA

GaleriAAA by Mangiare combineert muziek, kunst en eten iedere laatste zondag van de maand tijdens de Special Sunday.

18 Sep 2019 Olivia Manse

blogger Olivia gaat in haar vrije tijd graag lekker eten en dansjes wagen met leuke mensen. Ook doet ze af en toe een dappere poging tot (glutenvrij)bakken.

  • 18 Sep 2019

Special Sunday bij GaleriAAA

Italiaans restaurant Mangiare, dat eerder al op de Van Oldenbarneveldtstraat en Pannekoekstraat te vinden was, heeft sinds eind maart een derde vestiging geopend op de Zaagmolenkade. Bij de GaleriAAA, een samenwerking tussen Mangiare en kunstenaarscollectief AAAFresh123, wordt elke laatste zondag van de maand een zogenaamde Special Sunday georganiseerd met live-muziek en een speciaal menu. Een mooi moment om weer eens een kijkje te gaan nemen. 

Mangiare en AAAFresh123 


Mangiare is al ruim vijftien jaar een begrip in Rotterdam. Het Italiaanse restaurant staat erom bekend dat er gekookt wordt met de seizoenen en heeft daardoor altijd een wisselend menu. Dit menu, altijd met vier voorgerechten en zes hoofdgerechten, wordt aan tafel verteld door de enthousiaste bediening. Hoewel het menu wisselend is, zijn er een aantal klassiekers die nooit van de kaart verdwijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spaghetti Parmigiano, een pastagerecht dat wordt klaargemaakt in een grote Parmezaanse kaas.  


Sinds maart is dus de derde vestiging geopend. Het industriële pand aan de Zaagmolenkade is niet alleen een restaurant, maar ook de galerie van AAAFresh123, een kunstenaarscollectief dat al sinds 2013 aan de Zaagmolenkade zitten. De zaak hangt vol met doeken die regelmatig wisselen. Vanuit de galerie kan je doorlopen naar het atelier, waar de mannen van AAAFresh123, Roderik Faasen en Hans en Maikel Kleinjan en Roderik Faasen, vaak te vinden zijn.  

Muziek en kunst 


In lijn met de grote ideeën die al eerder door de heren achter AAAFresh123 en de dames achter Mangiare gedeeld werden op de Buik, worden er sinds de opening allerlei evenementen georganiseerd bij GaleriAAA. Zo komt iedere laatste zondag van de maand kunst, muziek en eten samen tijdens de Special Sunday. Tijdens eerdere edities was er bijvoorbeeld paella met muziek van De Ideale Maten of plateaus fruits de mer met live painting door AAAFresh123.  

Benieuwd naar de combinatie van de gerechten en kunst en muziek bezoeken we het laatste weekend van augustus de Special Sunday. De mannen van Ocean Boulevard, een jazzy blues-rock coverband, verzorgen vanavond de muziek en GaleriAAA zorgt voor het driegangendiner. Deze editie bestaat het menu uit een selectie van alle voorgerechten, twee verschillende bereidingen van mosselen en een nieuw dessert.  

Keuze is reuze  


Tijdens de eerste gang wordt de tafel volgebouwd met alle voorgerechten die Mangiare op dat moment op de kaart heeft staan. Ruimte moet gemaakt worden voor borden vitello tonato, bresaola, burrata met prosciutto en vijgen en natuurlijk de beroemde antipastiplanken. Dit laatste gerecht is altijd verkrijgbaar bij alle drie de vestiging van Mangiare en bestaat uit een combinatie van allerlei verse groenten op verschillende manieren bereidt, geserveerd op een grote houten plank. Naar keus kun je dit uitbreiden met vlees, vis en/of kaas.  


Het hoofdgerecht bestaat uit twee verschillende bereidingen van spaghetti met mosselen: de klassieke variant met witte wijn en citroen en een arrabiata saus. De avond wordt afgesloten met een speciaal dessert, bestaande uit carrot cake, huisgemaakt vegan bananenijs en een karamel crumble.  

Op zondag 29 september vindt de volgende Sunday Special plaats. Reserveren wordt hiervoor aangeraden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Tim by Harries: dineren met lef en vakmanschap

De Buik ging langs bij restaurant Tim by Harries aan de Hoogstraat: gedurfde gerechten, verrassende wijnen en je wordt uitgedaagd en verrast.

Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.