Tijdens het vierde kookboekendiner bij GaleriAAA stond Mangiare centraal. Niet alleen werd gekookt uit het eigen kookboek 'De geheimen van Mangiare Rotterdam', ook deelden eigenaresse Aggy Kan en rechterhand Marlous van Schouwen een nieuwtje. Halverwege januari 2023 wordt GaleriAAA namelijk omgetoverd tot Mangiare Noord, wat betekent dat de derde vestiging van Italiaans én typisch Rotterdams restaurant Mangiare vanaf dan een feit is. Aggy: "We denken dat Rotterdam-Noord wel toe is aan een Mangiare."
Het succes van Mangiare

De hele avond stond in het teken van Mangiare. Het restaurant bestaat inmiddels ruim 18 jaar en is ooit begonnen in een kleine ruimte in de Van Oldenbarneveltstraat. Na nog een tweede verhuizing in dezelfde straat, betrok de Italiaan het pand waar Mangiare nu zit. Het concept? "Je moet het eten simpel houden, het moet puur zijn. Wat ons kenmerkt is dat we koken met veel kruiden, liefde en aandacht, en rust in de pan", aldus Aggy. Na het openen van de tweede vestiging in de Pannekoekstraat in 2016, is het begin 2023 dan tijd voor een nieuwe vestiging. GaleriAAA wordt Mangiare Noord. Het linnen gaat van tafel, de groene velours stoelen maken plaats voor houten stoeltjes zoals we die ook kennen van de andere vestigingen en de vitrine met dagelijks vers bereide groente krijgt ook aan de Zaagmolenkade een prominente plek voorin de zaak. Wat blijft is de kleurrijke en explosieve kunst van AAAfresh123 en het team van Aggy en Marlous, waarvan sommigen al jaren met ze werken. Aggy: "Natuurlijk komen mensen bij Mangiare voor het eten, maar ze komen bovenal terug vanwege het fijne personeel. Sommigen werken hier al ruim 10 jaar."
Kookboekendiner

Iedere derde woensdag van de maand wordt bij GaleriAAA een kookboekendiner georganiseerd, wat ze ook blijven doen als de zaak in het Oude Noorden Mangiare wordt. Tijdens het kookboekendiner neemt een gastchef met zijn of haar onlangs gelanceerde kookboek de keuken over. Voorgangers zijn Shirma Rouse, Mari Maris en Jason Tjon Affo. Voor de vierde editie was het de beurt aan de dames zelf en hebben ze een menu samengesteld met gerechten uit het eigen kookboek 'De geheimen van Mangiare'. Weelde kenmerkt het menu. We gaan van start met een amuse van burrata en doperwtendip, een goed gevulde antipasti-plank inclusief hun befaamde truffeleitjes en ernaast een bordje vitello tonato. Als klappers een trio van hoofdgerechten, waaronder de rijke lasagna porcini-truffel, en mini grand dessert met romige tiramisu, key lime pie, chocolademoussetaart en huisgemaakte limoncello. Bijzonder element tijdens de avond was een korte olijfolieproeverij van Mangiare's leverancier Mate Olijfolie. Tijdens de korte onderbreking van de gangen zijn weer een beetje wijzer geworden. Wist je bijvoorbeeld dat je olijfolie het beste kunt keuren op kamertemperatuur? En dat olijfolieproevers hun mond 'reinigen' met Granny Smith appel? De proeverij sloot af met een bijzondere spoom in de vorm van yoghurtijs met olijfolie; eentje om te onthouden voor de kookfanaten. Bijzonder en toch zo simpel, en vooral verrassend lekker.
De volgende editie
Het volgende kookboekendiner vindt vanwege de feestdagen plaats op 18 januari 2023. Hiervoor hebben ze wel heel bijzondere gasten uitgenodigd, namelijk het team van Stichting Oma's Soep. De stichting gaat vereenzaming tegen en helpt extra aandacht te geven aan ouderen. Het belooft een avond te worden met soepen, stamppotten, bingo en verhalen van de oma's uit het boek. Een deel van de ticketverkoop en de verkoop van de bingokaarten gaan naar de Stichting Oma's Soep. Verzeker jezelf van een plekje via de website.