Voor het team van Mangiare en GaleriAAA by Mangiare was het nieuws van de horeca lockdown natuurlijk even schrikken, maar lang stilzitten waren ze niet van plan. De maandag na de bekendmaking van de lockdown stond er alweer een nieuwe site klaar voor take-away en bezorging en is de locatie op de Van Oldenbarneveltstraat hiervoor klaargestoomd. Daarnaast hadden ze door de sluiting van de andere twee locaties tijd om een nieuw concept te creëren. Wanneer de horeca zijn deuren weer mag openen, kunnen we een geheel nieuw concept verwachten bij GaleriAAA by Mangiare. Wij spreken Marlous, chef-kok bij Mangiare, over de plannen voor deze zaak.
Table d'hôtes
De coronacrisis brengt voor (horeca)ondernemers natuurlijk veel nadelen met zich mee, toch heeft het team van GaleriAAA juist de kansen uit deze vreemde situatie gehaald en een geheel nieuw concept bedacht. “We gaan bij GaleriAAA nu een soort table d'hôtes idee uitvoeren. We laten de keuken die we eerst in deze zaak hadden los en ook de naam zal veranderd worden in GaleriAAA Restaurant”, vertelt Marlous. Wanneer je als gast hebt gereserveerd in het vernieuwde GaleriAAA zullen er bij de ingang al wat vragen aan je gesteld worden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je je handen even desinfecteert en wordt en meteen al gevraagd wat voor drankje je zou willen. Vervolgens word je begeleid naar je tafel waar de amuses al klaar zullen staan als starter van het nieuwe concept.
Het diner
Na de amuse komt er iemand van het team langs bij de tafel met een kar. Deze kar is gevuld met tien verschillende voorgerechtjes, waaruit je er zes mag kiezen. Deze voorgerechten bestaan onder andere uit bijzondere salades, lekkere visjes en mooie stukjes vlees. “De gerechten waar je uit mag kiezen zijn heel anders dan de producten die we normaal in onze vitrine hebben staan, het is veel uitgebreider”, licht Marlous toe.
Na het voorgerecht volgt een tussengerecht, zoals een vegetarische hap of ravioli. Bij de reservering hebben de gasten al aangegeven of zij voor het hoofdgerecht een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht wensen, wat na het tussengerecht geserveerd zal worden. Daarna komt de kar van het voorgerecht weer tevoorschijn om op dezelfde manier het nagerecht te serveren, op de kar zullen zoete hapjes maar ook bijzondere kazen komen te liggen.
De beleving
Naast het heerlijke eten kom je natuurlijk ook deels naar het restaurant voor de beleving. “We willen als team de ervaringen die je hier opdoet nog meer gaan uitbreiden”, aldus Marlous. De schilders van AAAFresh123 zullen te werk gaan op een heel groot doek, waardoor de gasten nog meer kunnen genieten van live schilderen. Daarnaast is het team van GaleriAAA ook van plan om af en toe een leuke muzikant uit te nodigen om de sfeer nog levendiger te maken. “Hier dineren gaat echt een beleving worden”, sluit Marlous af.