GaleriAAA by Mangiare wordt GaleriAAA Restaurant met gloednieuw concept

Wanneer de horeca zijn deuren weer mag openen, kunnen we een geheel nieuw concept verwachten bij GaleriAAA by Mangiare. Wij spreken Marlous over de plannen voor deze zaak.

19 Mei 2020 Zara Ruisch

blogger Zara komt uit het Zeeuwse Middelburg maar is sinds kort inwoonster van Rotterdam. Ze heeft een grote liefde voor eten maar koken kan ze niet, dus gaat ze het liefst elke dag uiteten. Voor haar opleiding redactioneel medewerker loopt zij nu 9 maanden stage bij de Buik.

  • 19 Mei 2020

GaleriAAA by Mangiare wordt GaleriAAA Restaurant met gloednieuw concept

Voor het team van Mangiare en GaleriAAA by Mangiare was het nieuws van de horeca lockdown natuurlijk even schrikken, maar lang stilzitten waren ze niet van plan. De maandag na de bekendmaking van de lockdown stond er alweer een nieuwe site klaar voor take-away en bezorging en is de locatie op de Van Oldenbarneveltstraat hiervoor klaargestoomd. Daarnaast hadden ze door de sluiting van de andere twee locaties tijd om een nieuw concept te creëren. Wanneer de horeca zijn deuren weer mag openen, kunnen we een geheel nieuw concept verwachten bij GaleriAAA by Mangiare. Wij spreken Marlous, chef-kok bij Mangiare, over de plannen voor deze zaak.

​Table d'hôtes

De coronacrisis brengt voor (horeca)ondernemers natuurlijk veel nadelen met zich mee, toch heeft het team van GaleriAAA  juist de kansen uit deze vreemde situatie gehaald en een geheel nieuw concept bedacht. “We gaan bij GaleriAAA nu een soort table d'hôtes idee uitvoeren. We laten de keuken die we eerst in deze zaak hadden los en ook de naam zal veranderd worden in GaleriAAA Restaurant”, vertelt Marlous. Wanneer je als gast hebt gereserveerd in het vernieuwde GaleriAAA zullen er bij de ingang al wat vragen aan je gesteld worden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je je handen even desinfecteert en wordt en meteen al gevraagd wat voor drankje je zou willen. Vervolgens word je begeleid naar je tafel waar de amuses al klaar zullen staan als starter van het nieuwe concept. 

​Het diner

Na de amuse komt er iemand van het team langs bij de tafel met een kar. Deze kar is gevuld met tien verschillende voorgerechtjes, waaruit je er zes mag kiezen. Deze voorgerechten bestaan onder andere uit bijzondere salades, lekkere visjes en mooie stukjes vlees. “De gerechten waar je uit mag kiezen zijn heel anders dan de producten die we normaal in onze vitrine hebben staan, het is veel uitgebreider”, licht Marlous toe. 

Na het voorgerecht volgt een tussengerecht, zoals een vegetarische hap of ravioli. Bij de reservering hebben de gasten al aangegeven of zij voor het hoofdgerecht een vlees-, vis- of vegetarisch gerecht wensen, wat na het tussengerecht geserveerd zal worden. Daarna komt de kar van het voorgerecht weer tevoorschijn om op dezelfde manier het nagerecht te serveren, op de kar zullen zoete hapjes maar ook bijzondere kazen komen te liggen. 

​De beleving

Naast het heerlijke eten kom je natuurlijk ook deels naar het restaurant voor de beleving. “We willen als team de ervaringen die je hier opdoet nog meer gaan uitbreiden”, aldus Marlous. De schilders van AAAFresh123 zullen te werk gaan op een heel groot doek, waardoor de gasten nog meer kunnen genieten van live schilderen. Daarnaast is het team van GaleriAAA ook van plan om af en toe een leuke muzikant uit te nodigen om de sfeer nog levendiger te maken. “Hier dineren gaat echt een beleving worden”, sluit Marlous af. 

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Wijnbeurs.nl tipt het witte eigenwijze geheimpje uit Italië: Pecorino

De Buik licht samen met wijnbeurs.nl drie geweldige zomers wijnen uit de komende weken. Als tweede de witte, eigenwijze Damasco Pecorino.

‘Als één tafel een kan hard lemonade bestelt, wil het hele terras een kan’

In dit verhaal bespreken we Hard lemonade, een ‘jenever mixed drink' bedacht door Nolet Family Distillery in Schiedam, bij de Pui, Bokaal en Biergarten.

Deze heerlijke zaak krijgt een zusje, maar dat is geen restaurant

De Buik spreekt Nadja van Savor&Nosh over het nieuwe zusje op de Westewagenstraat, Savor&Nosh Patisserie & Deli.