Een swingend kookboekendiner bij GaleriAAA

Shirma Rouse trapte de maandelijkse kookboekendiners bij GaleriAAA af met een Caribisch viergangendiner uit haar kookboek, inclusief muzikale intermezzo's.

27 Jun 2022 Eva Ruighaver

blogger Eva is student Communicatie en Media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze heeft een grote passie voor ontdekken en creativiteit, en schrijft dan ook graag in kleuren en geuren over de meest inspirerende plekjes van Rotterdam.

Een swingend kookboekendiner bij GaleriAAA

Woensdag 22 juni vond de aanvang van de maandelijkse kookboekendiners plaats bij GaleriAAA, waarbij een kookboekenauteur wordt uitgenodigd om een viergangendiner van gerechten uit het kookboek te koken en tussendoor te vertellen. Shirma Rouse trapte het eerste kookboekendiner af met gerechten uit haar kookboek 'Shirma’s Soul Kitchen'.

​Shirma's sorrel


De avond begint met een drankje op het ponton op het water voor GaleriAAA. We drinken een sorrel met cava, een drankje met een hoop kruiden zoals kaneel en gember en hibiscus. De sorrel is een Caribisch feestdrankje, dit zet de stemming dan ook goed. De avond start met een gesprek tussen Shirma en culinair interviewer Dijlan van Vlimmeren. Na enkele amuses vertelt Shirma meer over haar kookboek, zoals dat ze het kookboek geschreven heeft omdat ze vaak voor evenementen kookte en iedereen haar bleef vragen om haar recepten. Ondertussen genieten we van het voorgerecht: een maissoep met gele paprika en kokos, gekruid met verse peterselie. 

​Swingen in de galerij


Shirma kookt een amuse en een voor-, hoofd- en nagerecht uit haar kookboek. Tussen de gerechten door zorgt Shirma voor een muzikaal intermezzo, waarbij ze liedjes zingt en suggesties aanneemt van het publiek, wat leidt tot een heus feestje waarbij er gedanst, meegezongen en -geklapt wordt en het personeel door de zaak swingt. Als hoofdgerecht krijgen we een groot bord met malse gestoofde ossenstaart met rijst en bonen, bakbanaan en koolsalade geserveerd. Heel anders dan de normale Mediterrane gerechten van GaleriAAA, maar toch heeft de keuken deze uitdaging samen met Shirma goed aangepakt.

​De volgende keer

Na zo’n succesvolle avond zijn we wel erg benieuwd naar het komende kookboekendiner. Het volgende diner vindt plaats op 31 augustus, dit keer komt Mari Maris met haar kookboek ‘Groenten’. Haar boek omvat meer dan 800 recepten over 63 verschillende groenten, kruiden en wildpluksels. Bij het diner zul je gerechten uit het kookboek eten en meer leren over Mari Maris en haar boek.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
7 Rotterdamse kookboeken om verliefd op te worden

In het thema 'Eerste Liefde' van de Boekenweek 2022 hebben wij een aantal kookboeken verzameld die je verliefd doen worden op de Rotterdamse wereldkeuken.

De Buik Live bij de klassieke Bistrot-Bar Frère

De vijfde editie van de Buik Live is dit keer bij Bistrot-Bar Frère: een Franse buurtbistro die verrast met hoge kwaliteit.

Trandem opent zondagse wijnbar boven Hofplein

Een pop-up wijnbar op de 10e verdieping boven het Hofplein, daar moet je bij zijn. Ga naar Trandem, maar wees er snel bij.