Sunday Brunch bij Mangiare

Bij Mangiare kan je op zondag nu terecht voor een heerlijke Sunday Brunch mét Bloody Mary

10 Mrt 2020 Gisela Clarke

blogger Op een terras met een glas wijn en een hapje is Gisela ultiem in haar element. Ze combineert graag haar passies voor eten, drinken en schrijven.

Sunday Brunch bij Mangiare

De meeste Rotterdamse lekkerbekken zullen Mangiare wel kennen. Het Italiaanse eetzaakje kent inmiddels drie filialen. Twee knusse, intieme vestigingen (in de Pannekoekstraat en de van Oldebarneveltstraat) en de nieuwste aanwinst GaleriAAA (aan de Zaagmolenkade), een ruimte waar kunst en horeca wordt gecombineerd. Mijn persoonlijke Mangiare-favorieten zijn de antipasti, porcini truffel lasagne en natuurlijk de spaghetti parmiggiano, die wordt afgeblust in de grote Parmezaanse kaas die op de bar staat. Comfort food, rechtstreeks uit de keuken van je Italiaanse tante. Wat ik zo fijn vind aan Mangiare is dat je er ook overdag gewoon een lekker bord pasta kan eten, maar er zijn ook momenten dat je misschien (nog) niet aan pasta moet denken, zondagochtend is bij uitstek zo een moment. Daarom introduceert Mangiare nu iets nieuws, de Sunday Brunchplank. En no worries, je hoeft er je wekker er niet voor te zetten, je bestelt hem gewoon de hele dag door.

​Bloody Mary brunch


Bij uitzondering probeerden wij de plank op een woensdag uit. Hierdoor moest ik de zondagse kater erbij verzinnen, maar gelukkig is mijn tafelgenoot een avond eerder gewoon de kroeg in geweest, voor de complete hangover-experience zullen we maar zeggen. Nadat we op het terras van een heerlijk februarizonnetje en lekkere kop koffie hebben genoten, besluiten we voor het eten naar binnen te verplaatsen. We krijgen alvast wat vers brood met olijfolie, een glas verse jus, en de vraag of we een gewone tomatensap willen of toch liever een Bloody Mary. Tot mijn schaamte moet ik bekennen dat ik nog nooit een Bloody Mary heb gedronken, het wordt dus hoog tijd. Even later verschijnt ‘ie op tafel en ben ik aangenaam verrast, hij smaakt heerlijk pittig en geeft precies de boost waar je op zondagochtend behoefte aan hebt. Ik vind hem zo al aardig pittig maar voor de echte dare devils komt er gewoon nog een flesje tabasco bij.

​Brunchplank van Mangiare


Dan is het tijd voor de brunchplank, bestaande uit een warm broodje Italiaans gehakt, rucola en pesto, een broodje met ei (gebakken of gekookt), kaas en vleeswaren (taleggio en prosciutto) met huisgemaakte fruitchutney, en een frisse salade van gegrilde pompoen en tomatenkaviaar. Het zou misschien wijs zijn om licht en koud te beginnen en zwaar en warm te eindigen, maar wij willen het vlees en ei niet koud laten worden dus we beginnen daarmee. Een gebakken eitje kan bij een zondagse brunch natuurlijk niet ontbreken, hij is goed gebakken met een perfecte, niet te harde maar ook niet te zachte dooier. Door naar het gehakt, er is ons verteld dat dit het bestverkochte broodje is, en dat is te begrijpen. Het gehakt is lekker gekruid, sappig en een klein beetje vettig en daardoor precies wat je maag op zondagochtend nodig heeft. Het is jammer dat het broodje niet groter is, maar gelukkig is de plank nog lang niet leeg. Na de warme gerechten vormt de frisse salade een fijne afwisseling, waarna we het feestmaal eindigen met de kaas en vleeswaren. Deze zijn heerlijk, de frisse, smaakvolle chutney met onder andere cranberries, past perfect bij de romige kaas en de dungesneden ham.

Mocht je als vegetariër de Sunday brunch plank willen bestellen, dan is dit geen enkel probleem. Het gehakt kan worden vervangen door een pastagerecht of een stuk plaattaart. Voor een veganist is de brunchplank misschien niet de beste keuze, maar ook dan kan je dankzij de verschillende antipasti van groenten en de vegan ravioli waarmee ze experimenteren zeker bij Mangiare terecht.

Dat is zo mooi aan Mangiare. Er wordt niet met een vast menu gewerkt, hierdoor is de keuze eindeloos en kan er altijd iets naar wens worden aangepast. Wij vertrekken in elk geval vol en voldaan en kijken alweer uit naar de volgende katerige zondag!

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Mangiare is het Italiaanse woord voor eten

Bij Mangiare is de inrichting net zo simpel als de naam. Vanuit de keuken komen de heerlijkste Italiaanse geuren. Goed adresje voor lunch, borrel en diner.

Mangiare breidt uit naar de Pannekoekstraat

Mangiare breidt uit naar de Pannekoekstraat! Geniet hier van Italiaanse lekkernijen in een Italiaanse sfeer.

Special Sunday bij GaleriAAA

GaleriAAA by Mangiare combineert muziek, kunst en eten iedere laatste zondag van de maand tijdens de Special Sunday.