Wie kent ze niet? De heerlijke pizza’s al taglio van SUGO. In 2014 openden ze hun eerste vestiging op de Aert van Nesstraat. Het unieke concept van kleine, lichte stukjes pizza veroverde al snel het hart van menig Rotterdammer. Zo zeer dat eigenaren Igor en Faruk besloten een tweede vestiging te openen in Rotterdam. En wel op de Westblaak. Inmiddels is de locatie twee weken open en loopt het goed. Echter wel dankzij een heel ander publiek dat de mannen gewend zijn.

SUGO opende haar deuren in 2014 met een in Nederland nog onbekend concept: Pizza al Taglio. In Italië een bekende lekkernij die dagelijks gegeten wordt op vrijwel iedere straathoek. Het concept? Kleine stukjes pizza met een luchtige, knapperige bodem en ruime keuze aan toppings. Van een simpele buffelmozzarella met tomatensaus tot meer bijzondere smaakcombinaties zoals pompoencrème met taleggio. De pizza’s worden dagelijks vers gemaakt in de SUGO-keuken. Zowel het deeg als de producten die op de pizza’s gaan, worden helemaal zelf bereid. Met name het deeg vraag aandacht en zorg, want het bereidingsproces duurt tot zo’n 72 uur. Het opleidingstraject van een echte SUGO pizzabakker duurt daarom ook zeker 2 maanden. Faruk: ‘Wij halen regelmatig onze Italiaanse meesterbakker Signore Santocono naar Nederland om de kennis van ons personeel bij te schaven. Zo blijft de kwaliteit hoog.’
Pizza voor iedereen

SUGO trekt met zijn concept een breed publiek. Op de Aert van Nesstraat zien we vooral winkelend publiek, maar met de nieuwe locatie op Westblaak boort SUGO een nieuwe markt aan: werkend Rotterdam. Voor een snelle lunch ben je hier namelijk aan het juiste adres. Als het moet kun je binnen tien minuten weer buiten staan en heb je toch een lekkere, lichte en goed betaalbare lunch op. Daarnaast is het ook nog eens leuk om samen met je vrienden of collega’s meerdere smaken te proberen. Als afwisseling op je boterham met kaas is de pizza al taglio een ware verademing. SUGO zorgt voor een hip imago van de pizza. Dit laatste zie je ook terug in de inrichting van het nieuwe pand. Faruk: ‘Met elke vestiging die wij openen (dit is inmiddels nummer drie), denk je dat dit écht je mooiste vestiging is. Je smaak verandert mee en dat vertaalt zich ook naar de zaak.’ In de nieuwe zaak is er een boven en een beneden en het nieuwe design is trendy en fris. Wij zitten op het paradeplekje bovenin, waar je uitzicht hebt over de hele zaak.
SUGO succes

Maar waarom is SUGO zo’n succesverhaal? Komt het door het goed op elkaar ingespeelde team? Igor is een echte horecaman, die weet wat service is. Faruk zorgt met zijn zakelijk inzicht voor de economische kant van het bedrijf. Achter hen staat uiteraard een team van (inmiddels) 50 pizza-liefhebbers die dagelijks de beste smaakcombinaties uitvinden en je pizza serveren met een glimlach. Het zal allemaal meespelen in het feit dat Rotterdam geen genoeg kan krijgen van SUGO. Ik kan niet anders dan afsluiten met deze vraag: wordt het SUGO-virus nog verder verspreid? Faruk en Igor sluiten andere locaties in Nederland zeker niet uit. De mannen hebben passie voor het ambachtelijke product en omarmen het enthousiasme van het Nederlandse publiek.

Ondertussen genieten wij van een proeverij van de pizza’s die op dit moment populair zijn. Favoriet onder het Rotterdamse publiek is de gekarameliseerde ui, mascarpone, walnoot, zwarte olijf, tomaat-basilicumsaus en mozzarella. Daar sluiten wij ons ook bij aan. Vergeet niet dat SUGO naast pizza’s ook zorgt voor een goede afsluiter van de maaltijd. Neem bijvoorbeeld de huisgemaakte tiramisu of de panna cotta met verse aardbeien. Na deze maaltijd kan ik niet anders dan aanbevelen: ‘Ga dit zien!’ (en proeven natuurlijk). SUGO Westblaak is dagelijks geopend voor lunch en diner.