The Fish Market: Voor al het lekkers dat de zee te bieden heeft

Van fish en chips tot fruits de mer plateau's. The Fish Market is het walhalla voor de visliefhebber met een gezellige inrichting, goede service en uitgebreide kaart.

14 Mei 2018 Mike Straks

blogger Mike hecht veel waarde aan gezonde voeding en wil meer leren over gastronomie door frequent de betere restaurants van Rotterdam te bezoeken.

  • 14 Mei 2018

The Fish Market: Voor al het lekkers dat de zee te bieden heeft

Het visrestaurant The Fish Market opende ruim anderhalf jaar geleden haar deuren aan de Binnenrotte. Het concept van de gezellige inrichting, goede service en uitgebreide menukaart bleek een gouden greep. Van fish & chips tot fruits de mer, bij The Fish Market vis je als visliefhebber nooit achter het net. Bezoek The Fish Market zeker deze zomer, want vanaf eind april wordt het terras met 200 plekken uitgebreid zodat je heerlijk in het zonnetje kunt lunchen of dineren.

Luxe probleem 

De bediening heet ons welkom en leidt ons naar een tafeltje met uitzicht op de keuken, met daarvoor de kreeften bassins en de vitrine vol verse vis. Met de kaart in de hand begon vervolgens het dilemma om te kiezen tussen alle heerlijke gerechten. Gaan we voor een salade, oesters, fish & chips of toch een fruits de mer plateau? Na vijftien minuten overleg is het luxeprobleem opgelost. 

Echte kreeftensoep 


Ik begin met de kreeftensoep. Een absolute aanrader. The Fish Market is alleen voor deze soep al het bezoeken waard. We hebben al meerdere keren gevraagd naar het recept, maar steevast krijgen wij te horen dat dit het geheim van de chef is. Dit luxueuze romige kreeftensoepje wordt in ieder geval rijkelijk gevuld met het vlees van de kreeft. Verrukkelijk! 


Mijn tafelgenoot begint met garnalenkroketjes op brood. Hij eet ze uit het vuistje en eet nog net niet zijn vingers erbij op. Wat ons bevalt is de ongedwongen sfeer, dit zie je ook terug op de kaart met gerechten als de lekkerbek en garnalenkroketten. We worden overigens getrakteerd op een kleine wijnproeverij, waarna wij besluiten om de verdejo nog iets vaker over de tong te laten rollen. Na het voorgerecht delen wij een sashimi trio als tussengerecht: een mix van tonijn, zalm en geroosterde tonijn. De sashimi wordt uiteraard geserveerd met wasabi, gember en sojasaus. 

Fruits de Mer 


Na een korte pauze maken wij ons op voor het slotstuk, namelijk een warme seafoodplatter voor twee personen met onder andere kreeft, krab, kabeljauw, regenboogforel, inktvis, gamba's en mosselen (ingelegd in tomatensaus). Het geheel wordt gecomplementeerd met zeekraal, plus je krijgt bij ieder hoofdgerecht, frietjes en een kleine salade als bijgerecht. Wederom een echte aanrader. Een fruits de mer plateau is sowieso een gezellige manier van dineren en biedt natuurlijk een lekkere combinatie van vis en zeevruchten die je niet zo snel thuis zult klaarmaken. 

Hotspot met XL terras 

Omdat het mooie terrasweer er weer aankomt zal The Fish Market in de loop van deze maand (mei) haar terras fors uitbreiden met 200 extra plekken. Hierdoor zal The Fish Market beschikken over één van de grotere terrassen in het centrum. Zet de Fish Market dus zeker op je to-do lijstje voor deze zomer. 


Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Kaasfondue met een Spaans tintje bij Bar Pepito

Bar Pepito introduceert Spaanse kaasfondue, een combinatie van Zwitserse en Spaanse specialiteiten, en goed te combineren met de uitgebreide tapaskaart.

Mimoza in West serveert als eerste in Nederland de Dubai paratha burgers

Mimoza Smashburgers introduceert een nieuwe burger: geen hamburgerbroodje, maar de paratha, een flatbread uit Zuid-Azië.

Hier eet je de lekkerste sushi van Rotterdam

Spicy tuna roll, California maki en nigiri sake. De Buik maakte een niet te versmaden overzicht van de restaurants waar je de lekkerste sushi kan eten.