‘Haal deze zomer de Côte d’Azur in huis’, lezen we op de website van restaurant JAQ. En dat hoeven we ons geen twee keer te laten vertellen, want het allerleukste aan Frankrijk blijft toch wel het eten. Voor een schaal fruits de mer blijven we met liefde thuis.

Letterlijk thuis, want de fruits de mer van JAQ kun je– naast op hun fijne terras bestellen – nu ook in huis halen. De verschillende koude visgerechten worden geleverd in een flinke koelbox inclusief crushed ijs. Zo kun je extra lang tafelen (je vis blijft koel immers langer vers) en je schaal mooi opmaken. We kiezen ervoor om als schaal de étagère van JAQ te gebruiken, die je erna terug moet brengen naar het restaurant.
Instructievideo van de chef
Op de bijgeleverde kaart staat een qr-code die leidt naar de instructievideo. Hierin legt chef Paul Dingjan uit hoe je de schaal in elkaar zet, het ijs dient te gebruiken en de vis mooi kunt etaleren. Er worden ook handige tips gegeven, zoals hoe je je keuken zo schoon mogelijk kunt houden. Ook nog een extra tip van ons: leg een houder onder de schaal om waterschade op je tafel te voorkomen.
Fruits de mer van JAQ

Het fruits de mer plateau bestaat voor de schappelijke prijs van €35,- per persoon uit Canadese kreeft, langoustines, mosselen, Hollandse kokkels en scheermesjes. Erbij wordt aioli, cocktailsaus en brood geleverd. Je hebt ook de optie om het plateau uit te breiden met gekookte gamba’s, king krab, extra oesters of extra kreeft.
Etagère vol vis

Voor het vullen van de étagère gebruik Dingjan een grote ijsschep. Mocht deze nou net niet in je keukenlade te vinden zijn, doet een kommetje ook prima dienst. De oesterschelpen zijn van tevoren al opengemaakt. Hierbij hoef je alleen nog een mesje onder de sluitspier te zetten en de oester om te draaien zodat hij goed los is. De rest van de gerechten hoef je alleen maar mooi op het plateau te leggen, maar dit hoef je uiteraard niet aan je tafelgenoot te verklappen.
Na het opmaken van de étagère mag het echte werk beginnen. Hiervoor geven we je ook graag nog twee tips mee: zorg ervoor dat je kreeftenbestek in huis hebt om optimaal al het vlees uit de scharen te halen en vergeet vooral geen servetten op tafel te leggen voor na het pellen van de langoustines.
Het zonnetje en de voeten in het zand moet je er even bij verzinnen (of heel creatief voor zijn), maar voor de rest halen we maar al te graag op deze manier het beste van Frankrijk in huis.