Altijd een feest op je bord bij duurzaam restaurant The Harvest

Koken met seizoensgebonden producten van lokale Nederlandse boeren, om gezonde, verrassende en vooral smakelijke gerechten te serveren aan bewust en genietend Rotterdam. Dat is wat The Harvest als geen ander kan.

5 Mrt 2020 Kim Longwood

blogger Gepubliceerd (online) auteur en dichter Kim Longwood ademt de kunst van het woord. Ze duikt graag in haar (soms spreekwoordelijke) pen om de verhalen van culinaire wonders en creatievelingen te delen.

Restaurant toevoegen aan favorieten

The Harvest

Proveniersstraat 36A, Rotterdam Maaltijd: Diner Stadsdeel: Noord Keuken: InternationaalNederlands Prijsniveau: Betaalbaar Bekijk restaurant

Altijd een feest op je bord bij duurzaam restaurant The Harvest

Koken met seizoensgebonden producten van lokale Nederlandse boeren, om gezonde, verrassende en vooral smakelijke gerechten te serveren aan bewust en genietend Rotterdam. Dat is wat The Harvest als geen ander kan.

Een nieuw jaar vraagt om nieuwe gerechten, dus besloot eigenaar Wessel om de kaart een kleine opschoonbeurt te geven. Niet geheel over de kop, want sommige winterse gerechten zijn favoriet en mogen nog even stralen, maar wel vier frisse toppers die de smaakpapillen een opkikker geven. 

Klassiekers als de kruidige curry met kikkererwten en pompoen vallen altijd in de smaak, bij ons, bij de buurman en bij degene die de gerechten bestellen voor thuis. Het vega en vlees gedeelte (als derde stap toe te voegen aan een Harvest bowl) blijft ook hetzelfde. Wij zouden het niet anders willen, de rijkelijk gevulde groenteburgers met quinoa, kikkererwten, wortel, boerenkool en feta en de seitansaté met huisgemaakte satésaus hebben namelijk een speciaal plekje in ons hart. 

Het is tijd om te smullen 


Elke avond waarop we voorbij de beslagen ruit van The Harvest lopen en naar binnen kijken zien we de gasten in een volle tent behoorlijk genieten. En dit keer is het ook onze beurt. Net voordat de drukte begint, schuiven we aan voor een proeverij. Die nieuwe hap moet natuurlijk getest worden. Wessel schiet spontaan even langs onze tafel om vol trots te vertellen dat hij helemaal tevreden is met zijn nieuwe aanwinsten. Nou, kom maar op, denken wij. 

Als basis de quinoasalade met winterpostelein (dat blijft een mooi woord) en geraspte biet en wortel. Daarbij twee gerechten van de groenteboer, namelijk: geroosterde pompoen, rode ui en knoflook met een yoghurt-tahin sausje en een wortelsalade met kokosflakes, cranberries en amandelen. En omdat we het niet kunnen laten bestellen we ook de knolselderij-preisoep met kurkuma en tijm, want we zijn onwijs nieuwsgierig naar deze smaakcombinatie. Persoonlijk ben ik geen fan van knolselderij, maar Wessel bewijst dat de juiste balans tussen ingrediënten voor magie kan zorgen. Wat een lichte, smaakvolle, maar vooral niet te overheersende soep. Heerlijk. 

Wat jij kan, kan The Harvest beter 


Het fijne aan de creaties van de vrolijke koks die staan te zwoegen in de open keuken is dat ze werken met bekende producten, vergeten groenten en gezonde extraatjes (denk aan: noten, cranberries, zonnebloempitten en rozijnen) die ze op een aparte manier weten te combineren. Creatief aan de slag met simpele en bescheiden producten als het ware. Maar nooit saai. Absoluut niet zelfs. 

Neem bijvoorbeeld de geroosterde pompoen, rode ui en knoflook met de verfrissende yoghurt-tahin erbij. Het klinkt bekend, misschien zelfs als iets wat je thuis ook in elkaar flanst. Maar geloof ons, wat jij kan, kan The Harvest beter. En dat is maar goed ook. Dat maakt een bezoekje aan dit hippe en relaxte restaurant des te leuker. Want wie wilt er nou buiten de deur eten wat thuis ook klaar staat? Precies. 

Een beetje heel veel genieten van het leven 

Om het etentje af te sluiten doen we ons tegoed aan een kop gemberthee en een kop koffie, met daarbij een havermoutkoek. Niet omdat het toetje ook super gezond moet zijn, maar gewoonweg omdat die koek niet kan missen tijdens een bezoek aan het restaurant. Zelfs wanneer er eigenlijk geen plek meer is in de maag, proppen we die koek er toch bij. Hij voelt namelijk als een warme knuffel van oma op een koude winterdag. 

Elke keer weer 


Zoals gewoonlijk – want ja, wij komen hier vaker – doet The Harvest precies wat het belooft. Lekker en gezond eten serveren, waar je de versheid van ruikt en proeft. Direct van het land (oke, wel even gewassen natuurlijk) op het bord. Met een vleugje liefde van Wessel en zijn team. En oppeppende kruiden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Joelia: meesterlijk impressionisme aan het Hofplein

Bij Joelia proef je van verrassende gerechten en ervaar je een ontspannen, pretentieloze bediening die altijd in is voor een gezellig praatje.

De signature dishes van Cees Helder en François Geurds op een avond: tarbot versus piccalilly

Driesterrenchef Cees Helder kookte nog een keer zijn klassieke topgerechten, samen met François Geurds. Een vergelijking tussen hun signature dishes.

Tante Nel wordt een cocktailbar: ‘We gaan terug in de tijd met SOHO’

Aan de Pannekoekstraat, waar ooit de cocktailscene in Rotterdam begon, opent nu Soho by Jigger. Verwacht klassieke cocktails en creatieve uitspattingen.