Restaurant UPtown, door eigenaar Niels Soffree ook wel de huiskamer van de Wijnhaven genoemd, zit verstopt tussen de hoge gebouwen van de Wijnhaven en de boten in de Leuvehaven. Het restaurant serveert comfort food: klassieke gerechten en seizoensspecials met een eigen UPtown twist. Geniet hier van de heerlijke klassiekers onder het genot van een bijpassende wijn of koud biertje.
Verstopt in de haven

We moeten even zoeken om restaurant UPtown te vinden. Het restaurant is gevestigd in het Wijnhavengebied tussen de Blaak en de Boompjes, pal naast Harvest Cafe & Bakery. Als je bij UPtown binnenkomt, verdwijnt het stadse gevoel en voelt het alsof je niet meer in Rotterdam bent. Je bent er echt even weg uit de drukte van de stad. Het interieur is modern, industrieel met een chique tint en er heerst een echt huiskamergevoel. We worden ontvangen door eigenaar Niels. Hij weet na jarenlange horecaervaring bij verschillende Michelin restaurants, de Holland Amerika Lijn en de The Harbour Club precies hoe hij zijn gasten tevreden kan stellen en welke wijnen hij het beste kan schenken bij de gerechtjes op de kaart. Verdejo uit La Mancha bij de garnalen of Pinot Nero uit Veneto bij het vlees? Niels weet raad.
Bekende smaken
De avond begint met een klassiek tapasgerecht: pimientos de padrón. Bij UPtown worden de pepertjes geserveerd met feta en gerookt paprikapoeder. Deze combinatie van verschillende bittere en zoute smaken uit de Spaanse keuken laat het water in de mond lopen en is een lekkere start van de avond. Vervolgens een klassiek gerecht met een UPtown twist: de carpaccio bonbon. In plaats van plat op een bord geserveerd, is de carpaccio gevouwen in een rond bolletje. De bonbon is gevuld met rucola en afgetopt met truffelmayonaise, pijnboompitten en Grana Padano. Ook krijgen we deze gang een salade Caprese uitgeserveerd en volgt hierna nog een klassieker, de gamba's aglio e olio. Grote gamba's, geleverd door het Rotterdamse Schmidt Zeevis, met olijfolie, knoflook, rode peper en vers brood. De gerechtjes zijn niet vernieuwend of verrassend qua smaken, maar lekker in hun eenvoud en de omgeving en vriendelijke service van Niels maakt dat we genieten.
Ribeye en Batagor

De hoofdgerechten volgen snel hierna. De heerlijke malse ribeye die we krijgen, is favoriet van de avond. De steak wordt geserveerd met een bearnaisesaus en gebakken champignons met groene kruiden. Het vlees wordt medium-rare geserveerd en heeft hierdoor nog een mooie roze kleur die de trek aanwakkert. Ook wordt het gerecht Batagor geserveerd. Dit Indonesische gerecht bestaat uit dumplings, bij UPtown gemaakt met tofu, met pindasaus, lente-ui en rode peper. De verschillende smaken dansen in je mond en ondanks dat het een vegetarisch gerecht betreft, vult het gerecht goed en eten we onze buik rond. Bij het hoofdgerecht serveert gastheer Niels een Pinot Nero uit Veneto, die het goed doet bij zowel de steak als bij de dumplings.
De afsluiter

De avond is niet geslaagd zonder dessert. De friszoete combinatie van de cheesecake met mango, koekkruimels en vanille-ijs is de perfecte manier om de avond voldaan af te sluiten. De menukaart van UPtown is bij vlagen verrassend vanwege de kleine uitstapjes richting de Indonesische keuken, maar biedt met name herkenbare gerechtjes. In combinatie met de warme sfeer en het gastheerschap van eigenaar Niels Jaffree is UPtown een fijne plek om te dineren of te borrelen aan de gezellige ronde bar in de zaak. Bovendien hebben ze in de zomer een terras aan het water met uitzicht op de Rederijhaven. Geniet hier van je cocktail, wijntje of biertje in de zon en kijk uit op de boten in de haven.