Wings & Flats vestigde zich in 2020 op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Eerder bezochten wij dit restaurant al om te genieten van de chicken wings en cocktails. Sinds november 2021 heeft Wings & Flats een nieuw concept: de weekend brunch. Iedere zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 uur kun je terecht voor gloednieuwe gerechten van het speciaal ingerichte menu. Tijd voor de Buik om dit uit te proberen.
Het kersverse menu

Eigenaren Yoeri en Marcela hadden al langer het voornemen een brunchmenu te lanceren. Door de de beperkte openingstijden afgelopen najaar zagen zij de kans schoon om dit direct te doen. De brunchkaart bestaat uit vijf gerechten, allemaal flink aan de maat. Wij gaan voor de Wings & Waffles, Huevos Rancheros en French Toast. De Hawaiian Bowl en BlueberryMe zien er ook heerlijk uit, maar bewaren wij voor de volgende keer. De Wings & Waffles zijn een leuke variatie op de in dit restaurant befaamde wings. Dit gerecht combineert zoute crispy chicken wings met zoete wafels afgetopt met maple syrup. Hiermee is het perfect voor alle zoet-met-zout fans onder ons (denk pindakaas met hagelslag, of karamel-zeezout). De Huevos Rancheros smaakt ook erg goed en er zit veel brood bij om heerlijk in de saus te dippen. De guacamole die we erbij krijgen, voegt een fijne frisse toon toe aan de traditionele smaken van het gerecht. Ook bestellen wij de French Toast. Voorlopig zullen wij thuis geen wentelteefjes meer durven maken, omdat alles tegen zal vallen na deze sublieme exemplaren geproefd te hebben. De chef maakt hiervoor gebruik van briochebrood. Het brood is lang geweekt waardoor het lekker zacht is geworden. Het smaakt overheerlijk met de geflambeerde banaan en vers rood fruit en door de vanillecustard en chocoladesaus is het een waar feestje om te zien.
Oude bekenden

Niet alleen de nieuwe gerechten, maar ook bestaande gerechten van de kaart zijn geschikt om toe te voegen aan jouw brunch. Er is geen Wings & Flats zonder flat, dus daarom bestellen wij hiervan een exemplaar. De flat wordt gemaakt door een ciabatta gevuld met ingrediënten te grillen, waarna het als een soort platte panini wordt geserveerd. Wij kiezen voor de Frenchy Flat. De vulling van kipfilet, gesmolten cheddar, uienringen en zelfgemaakte ranchsaus is goddelijk. Dit overheerlijke broodje lusten wij op ieder moment van de dag, dus zeker ook op brunchtijd. Het drankmenu van Wings & Flats verdient ook een erevermelding. Met een uitgebreid scala aan fruitige en tropische cocktails is er voldoende keuze om er een boozy brunch van te maken. Wij wachten dit keer braaf tot er een vijf in de klok zit en trakteren onszelf op de alcoholvrije cherry chocolate milkshake. Het goedgevulde glas brengt ons precies wat wij zoeken: veel melk en een volle smaak van zowel kers als chocola. Daarnaast doen wij ons tegoed aan een fris en fruitig drankje: de alcoholvrije punch van passievrucht, waarin verse passievrucht verwerkt wordt.
Brunch met een twist

Waar wij bij een brunch vaak denken aan een avocadotoast met een gepocheerd eitje of een stapel pannenkoeken, doet Wings & Flats het allemaal net even anders. Dat ei wordt gebakken in pikante tomatensaus en de stapel pancakes wordt vervangen door wafels, gecombineerd met kippenvleugels. In plaats van een latte macchiato neem je er een versbereide cocktail, mocktail of milkshake bij. Deze brunchervaring bij Wings & Flats is absoluut het proberen waard.