Bottomless brunch: de fancy zondagmiddag bij Bomm

Bomm biedt nu ook een bottomless brunch aan. Je zou denken dat het te maken heeft met het eten, maar het gaat over de inhoud van de cocktailglazen.

7 Feb 2024 Laura van Maldegem

blogger Laura geniet enorm van goed eten met daarbij het liefst een mooi wijntje, cocktail of mimosa. Ze schrijft graag over hipste restaurants die Rotterdam rijk is, zodat je weet waar je terecht kunt voor de perfecte lunch, diner of voor een gezellig borrelavondje.

Bottomless brunch: de fancy zondagmiddag bij Bomm

Bomm is na acht succesvolle jaren een bekende Bistro aan de Oudedijk in Kralingen, gerund door Steven Cheng en zijn zus Oi Yin Cheng. Dit hippe restaurant gaat met de trends mee en biedt nu naast lunch en diner ook een bottomless brunch aan. Je zou denken dat Bottomless te maken heeft met het eten, maar nee, het gaat over de inhoud van de cocktailglazen. Het perfecte concept om over je kater heen te komen of om van de zondag een fancy feestje te maken.

​Warm welkom


Bij binnenkomst is het direct al duidelijk dat eigenaren Steven en Oi Yin met veel plezier deze zaak runnen. Iedereen wordt met een grote glimlach begroet en er wordt graag de tijd genomen voor een praatje als de drukte dat toelaat.

Daarnaast wordt er ook hard gewerkt, want de cocktails gaan er rap doorheen bij de tevreden en soms al wat aangeschoten, lacherige gasten. Niet voor niets kiezen twee vaste bezoekers van de bottomless brunch voor een plekje aan de gezellige smaragdgroene bar met goed zicht op de collega’s die de cocktails shaken.

​Fancy aangelegenheid bij Bomm

In alle drukte van deze knusse bistro, geeft het urban chique interieur wat rust. De terugkerende houten elementen, comfortabele leren stoelen en het zonnetje wat door de grote raampartij heen schijnt, maken het dat we hier wel even kunnen vertoeven.

Dat is ook precies de bedoeling van de bottomless brunch zoals Steven het beschrijft: “We zorgen ervoor dat dit een fancy aangelegenheid is. Gasten moeten hier lekker kunnen ontspannen, de kater weg drinken of gezellig het weekend kunnen bespreken. Vaak spenderen ze hier dan ook zo een hele middag.”

​Hartig en een beetje zoet


Op de kaart vinden we vooral hartige gerechtjes terug, omdat Steven daar vooral van houdt. Verder doet hij veel inspiratie op uit andere restaurants en gaat hij met alle trends mee.

Eén van onze favorieten is de truffle benedict, die bestaat uit gepocheerde eitjes op een knapperige toast met kruidige pastrami, afgetopt met een romige hollandaise saus en truffel. Ook de flammkuchen met de frisse combinatie van appel, geitenkaas en amandelen gaat er goed in.

​Prachtige pannenkoeken


Gelukkig staat er ook wat zoets op de menukaart om deze gezellige middag af te sluiten. De pancakes zijn een lust voor het oog, maar na een paar happen blijkt, niet alleen voor het oog.

Er is keuze uit pannenkoeken met rood fruit of een heuse chocolate elevator, waar de naam al verklapt wat er vooral in zit. Wij proeven de mooi gepresenteerde stapel pannenkoekjes met rood fruit. Deze is erg fluffy, goed op smaak en goed in de combinatie van zure room, die tussen de pannenkoekjes verwerkt is, en het rode fruit.

​Bottomless drinks


Waar er normaal bij een brunch een mimosa wordt geserveerd, gaat Bomm net even een stapje verder en bieden zij een leuke selectie aan Bottomless drinks aan. Dit zijn voornamelijk wat lichtere cocktails, maar ook een wijntje of een glas cava vallen in deze categorie.

De overduidelijke favoriet bij ons was de Lychee Fizz geserveerd in een klassiek martiniglas. De zoete smaak van lychee gaat erg goed samen met de mousserende wijn. Meer fan van een frissere smaakbeleving? Ook de Limoncello Spritz is hier een echte topper.

​Altijd wat te vieren


Het is te merken dat Bomm door twee jonge, enthousiaste eigenaren gerund wordt, want ze bedenken hier altijd wel iets leuks en nieuws om te vieren. Naast deze bottomless brunch op de laatste zondag van de maand, kan je hier bijvoorbeeld ook terecht voor een High Gin, Gin & Food tasting of een ‘normale’ lunch of diner. Ook met Thanksgiving en Valentijnsdag pakt Bomm uit.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Lunchroute Dordrecht: proef de stad in vijf stops

Lekker slenteren en misschien wel op meerdere plekken lunchen? Dat kan in het pittoreske Dordrecht met deze vijf lunchtips.

Station Bergweg opent bezorghub in het Vroesenpark

In het Vroesenpark hoef je voortaan geen zware picknickmand meer mee te nemen. Via de bestelhub van Station Bergweg wordt je eten tot je kleedje bezorgd.

De Proef op de Sommelier met: Emy Koster

Voor de serie Proef op de sommelier gaat Niels van Laatum in gesprek met Rotterdamse sommeliers. In deze editie Emy Koster van Tres.