De beste cocktails op de Neude vind je bij JackRabbit

Jack Rabbit heeft de beste cocktails van de Neude. De doorgewinterde cocktailbartender Amilcar geeft drie cocktailtips die je geproefd moet hebben.

11 Jul 2023 Joël de Kock

blogger Joël werkt voor een importeur als specialist in whisky en gin. Gastvrijheid en het proeven van mooie dranken is zijn passie.

De beste cocktails op de Neude vind je bij JackRabbit

Onze onregelmatige serie over waar je in Utrecht de fijnste cocktails vindt én goed kan eten is weer terug. Deze keer gaat onze cocktailexpert Joël de Kock langs bij JackRabbit en stelt drie cocktails voor die je geproefd moet hebben.

Cocktails met ‘love and magic’ bij JackRabbit

Waarom moeten we voor cocktails naar JackRabbit? “Omdat we cocktails maken met love and magic”, krijgen we te horen. En aan liefde geen gebrek. Bartender Amilcar maakt cocktails sinds 2006 en is sindsdien verknocht. In combinatie met een heerlijke Mediteraans-Aziatische kaart is er genoeg om je te laten verrassen. De Buik gaat langs voor drie cocktails die je geproefd moet hebben.

Meditteraans-Aziatisch all-day concept


De Neude, veel centraler kan het niet. Het bekendste plein van Utrecht is misschien wel het meest representatief voor de horeca-metamorfose in de stad. Waar we tot tien jaar geleden vooral konden kiezen uit zaken met een bruine sfeer is er nu allerlei horecapluimage te vinden.

De meest conceptuele zaak is misschien wel Jack Rabbit. Niet overdreven, maar het geeft ons wel het gevoel even uit Utrecht weg te zijn. Mediterraans-Aziatisch, zoals JackRabbit het zelf omschrijft. Dit geldt vooral voor de gerechten, zoals de Burrata Flatbread, Bao Buns met feta en het dessert Tira-miso. Een all-day concept waar je terecht kan voor een (laat) ontbijt tot aan een leuke borrel in de avond. En voor dat laatste zijn wij hier, want een minder bekend aspect van JackRabbit zijn de cocktails. En die zijn het proeven waard.

Utrechter in hart en nieren achter de bar

De man achter de cocktails is Amilcar Goncalves. Zijn zwoele naam doet anders vermoeden, maar hij is hij een Utrechter in hart en nieren. Met jarenlange ervaring in de Utrechtse horeca (en wat uitstapjes naar het Amsterdamse) behoort hij inmiddels tot de beste cocktailbartenders van Utrecht. Recent won hij een cocktailcompetitie met Voerman Vieux waardoor zijn cocktail nu gebotteld door het hele land wordt verkocht.

De cocktailkaart van JackRabbit bestaat uit klassiekers, signatures en gin & soda’s / tonics. We bestellen drie cocktails die we volgens Amilcar geproefd moeten hebben.

Negroni


Op geen enkele fatsoenlijke cocktailkaart mag de Negroni tegenwoordig ontbreken. Deze rood-oranje gekleurde cocktail past helemaal in de trend van bittere smaken. Een normale Negroni bestaat uit drie ingrediënten met een gelijk volume: Campari, rode vermouth en gin. Makkelijk zou je denken, maar daar denkt Amilcar anders over. “De Negroni hoort niet uit gelijke delen te bestaan, want dan wordt hij te bitter”, volgens Amilcar. Zo gebruikt hij minder gin en Campari en iets meer vermouth. 

Tevens is de vermouth niet typisch rood te noemen (bitter en kruidig) en heeft meer weg van een dessertwijn. Het resultaat is een toegankelijke Negroni met een heerlijke balans tussen bittere en zoete tonen. En, zoals het een Negroni betaamt, keurig gegarneerd met een aromatische sinaasappelschil.

Peaches For Breakfast


Onze volgende cocktail zegt al waar het om gaat: perzik en ontbijtthee. Zo nu en dan zien we thee in cocktails voorbij komen, want het gedroogde blad leent zich uitstekend als smaakmaker. Maar omdat thee bij te lang trekken een heftige (bittere) smaak af kan geven is het een ingrediënt om voorzichtig mee te zijn. Bij de Peaches For Breakfast zit dat goed in elkaar. De overige smaakmakers zijn de bruine rum Pampero, Peachtree, Teapot Bitters, appelsap, een vleugje kaneel, citroen en suikersiroop.

De ingrediënten zijn subtiel gecombineerd, waardoor de perzik en de thee de, verfrissende, boventoon voeren. Belegd met een flinterdunne frambozen kletskop is deze cocktail ideaal voor theetijd ergens aan de Middellandse Zee.

Rumble In The Jungle


Weer een mooi voorbeeld dat de cocktails van JackRabbit goed in elkaar zitten. Het recept van de Rumble In The Jungle van een collega komt van een collega, vertelt Amilcar eerlijk. Aperol, bananenlikeur, peachtree, orgeatsiroop (met onder meer amandel), citroen, vleugje kaneel, falernum en Voerman Vieux is waar de cocktail uit bestaat. 

Vieux is een drank die de afgelopen jaren in de vergetelheid is geraakt, maar de nieuwe en kwalitatieve Voerman Vieux wil daar verandering in brengen. In deze tropische en fruitige cocktail geeft het een lichte kruidigheid, samen met de Aperol. De cocktail is zoet, maar niet te zoet. De rook en het smeulende kaneelstokje is een geweldige eyecatcher.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Verfijnde cocktails drinken bij Koenraads Bar

Restaurant Koenraad (Gault & Millau) heeft een te gekke cocktailbar. In deze warme en ontspannen huiskamer maakt bartender Jordy verfijnde cocktails.

‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.