Fans van De Pomp moeten er snel bij zijn: het restaurant in de Dichterswijk sluit 15 maart dan echt definitief haar deuren. De Buik ging langs voor een laatste pitstop.
Fans van De Pomp moeten er snel bij zijn: het restaurant in de Dichterswijk sluit 15 maart dan echt definitief haar deuren. De Buik ging langs voor een laatste pitstop.
2025 is het jaar dat De Pomp, zoals de initiatiefnemers zelf zeggen op hun socials, ‘de laatste bocht neemt’. In 2019 kregen Marlou, Joep en Kimmarah de sleutels van hun restaurant met de afspraak dat zij vijf jaar mochten blijven.
Het voormalige benzinestation aan de Croeselaan stond toen al tien jaar te verloederen. Met dank aan de buurt en een meer dan 2000 keer ondertekende petitie is dat een jaar langer geworden maar nu zijn ze uitge’pop-up’t. Tot half maart kunnen gasten er nog een koffie of thee’tje drinken, lunchen, borrelen en dineren.
Het terras is leeg op deze koele, heldere dag (echt wintersportweer) maar binnen is het gezellig druk met rechts van ons twee boys die op date zijn en links een bejaard damesstel aan de Oma Bob-kroketten. Tussen de oude garagedeuren en andere industriële overblijfselen van het benzinestation maken ook wij een keuze uit de lunchkaart waarop ‘lokale’ en ‘biologische’ gerechten en ingrediënten de boventoon voeren.
‘Niet mokken maar kimchi-croquen’ staat op de Instagram pagina van De Pomp: dat doen we dan maar. Onze Kimchi Croque - met oude kaas en gefermenteerde groenten - smaakt lekker spicy en krokant met als side een bakje Sriracha-mayo. Ook de knolselderijsoep met gepofte knoflook en erg goed desembrood verwarmt het hart, zeker met een glas gember-limomonade erbij. Hopelijk hebben we ook nog tijd om een keer ’s avonds afscheid te kunnen nemen van de plek.
Voor wie nu de tranen in de ogen schiet: dat is niet nodig. De drijvende krachten achter De Pomp zijn Rooie Nel begonnen, een moderne bistro aan de Vecht waar je ‘vet lekker’ en ‘lekker vet’ kunt eten.
De Buik is vast wezen buurten. Lees binnenkort ook de review.
Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.
Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.
Bij restaurant Atithi geniet je van echt Indiaas eten met een moderne twist.
Geniet van de volgende voordelen: