Frans eten en logeren bij Léo Léo in de Twijnstraat

Ontdek Léo Léo: Frans eten en logeren in Utrecht. Geniet van ontbijt, lunch, diner en boutique overnachtingen in de Twijnstraat. Opening is in januari.

Frans eten en logeren bij Léo Léo in de Twijnstraat

Na tapasbar Sevilla en het Italiaanse shared dining restaurant Osteria Emilia opent de Nieuwe Garde Horeca Groep een derde zaak in de Domstad. Léo Léo aan de Twijnstraat is binnenkort de plek voor ‘manger & logé’.

Boutique hotel én Frans restaurant voor de hele dag

Na de keukens van Spanje en Italië te hebben verkend, is Frankrijk aan de beurt. Eind januari gaan de deuren open van Léo Léo. In twee monumentale panden aan de Twijnstraat komt aan de voorkant een Frans georiënteerd restaurant en aan de achterkant een boutique hotel met vijf kamers.

Op de oude plek van restaurant Zies gaat de Nieuwe Garde Horecagroep all day horecabedrijven met een zaak waar je kunt ontbijten, lunchen, borrelen, dineren én blijven slapen.

‘’We mikken op een zo breed mogelijk publiek,’’ zegt Brian Steevens namens de groep. ‘’Een hoofdgerecht met een bijgerecht eten of de hele avond tafelen, het kan allemaal.’’

Eerder begon hij met hotelschoolmaatjes Désirée Stroes en Sebastiaan van Geel tapasbar Sevilla en Osteria Emilia. Inmiddels bestaat de Nieuwe Garde Horecagroep uit vijf ondernemers: het doel is om door te groeien en het personeel te laten participeren.

To share or not to share

Aan het einde van de Oudegracht, in het bruisende Museumkwartier met z’n vele winkels en horeca, zullen Thijs Calandra en Richelle van Dinter de scepter zwaaien. Léo Léo – ‘’Gewoon, een leuke naam’’ - krijgt een Frans concept, maar niet tot in detail.

‘Een beetje met de Franse slag’ noemt hun compagnon dat: ‘’Qua keuken zit het restaurant tussen een bistro en fine dining in. Je kunt bij ons op niveau, maar toegankelijk eten.’’Klassiek Frans en daar een leuke draai aan geven, zo vat Steevens de formule samen: ‘’We willen mensen verrassen met zowel kleine gerechten om te delen als gerechten die niet per se to share zijn. Die kun je als plate, als hoofdgerecht, bestellen. 

Ook zijn er dagspecials en we voeren een uitgebreide wijnkaart met Franse, maar ook Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse wijnen.’’

Na Léo Léo nog twee zaken

De Nieuwe Garde Horecagroep heeft de ambitie om voor 2029 nog twee restaurantconcepten te openen. Wat voor soort zaken dat zullen zijn, zegt hij nog niet te weten.

Ondertussen probeert hij zoveel mogelijk inspiratie op te doen: ‘’We komen op heel veel plekken en kijken goed om ons heen. Vervolgens gaan we op ons gevoel af. De plek die beschikbaar komt is ook heel belangrijk.’’

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Restaurant Concours en café Concours: zoek de verschillen

Restaurant Concours in Utrecht biedt fine dining met seizoensproducten, verfijnde gerechten en topservice. Proef de beignet of dineer bij de wine & foodbar.

6 x leuke, nieuwe desembakkerijen

Wij hebben zes leuke en nieuwe desembakkerijen uit Utrecht voor je op een rijtje gezet, waar ze veel meer dan alleen desembroden verkopen.

Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.