Lekker lang tafelen in Frans georiënteerde Léo Léo

Ontdek Léo Léo in Utrecht! Franse bistro & boutiquehotel met heerlijke gerechten, topwijnen en sfeervol interieur. Van ontbijt tot diner, bon appétit!

16 Mrt 2025 Maike Jansen

blogger Maike Jansen werkt bij een toonaangevend mediabureau en is gespecialiseerd in brand advocacy. De geboren Utrechtse is positief kritisch, heeft bijna altijd lekkere trek en gaat graag met haar camera op pad om de vele horecagelegenheden in haar stad vast te leggen.

  • 16 Mrt 2025

Lekker lang tafelen in Frans georiënteerde Léo Léo

Eind 2024 meldden we de komst van Léo Léo, een Franse buurtbistro en boutiquehotel. Dit keer gaan we langs voor de lunch om te kijken of de nieuwe aanwinst in de oudste winkelstraat van Utrecht voldoet aan de hoge verwachtingen.

Eten én slapen

Verscholen achter een grote blauwe deur, vind je aan het begin van de Twijnstraat het Frans geïnspireerde Léo Léo. Bij binnenkomst leidt de ene deur je naar het restaurant – model pijpenla - en de andere richting het boutique hotel. 

Mede-eigenaren Thijs Calandra en Richelle van Dinter van de Nieuwe Garde Horeca Groep hebben duidelijk oog voor detail: ondanks de verschillende functies vormen alle elementen van het pand één geheel.

Leuke lijstjes

Er is beslist niet met de Franse slag gewerkt: het interieur van Léo Léo is tot in de puntjes verzorgd. De stoffen voor de stoelen, de servetten en de menukaarten zijn met aandacht uitgezocht. Het glaswerk en het servies zijn speels gegraveerd of bedrukt met de naam Léo Léo. 

Op de muren hangen lijstjes en spiegels en overal branden kaarsjes om de sfeer compleet te maken. Her en der vind je een krant voor bij het kopje koffie dat wordt geserveerd, inclusief een koekje.

De lange, smalle zaak heeft hoge en lage tafeltjes voor kleine en grotere gezelschappen. Wie houdt van licht, neemt plaats aan het begin van de zaak waar je, met dank aan de lage bistro gordijntjes, lekker naar buiten kunt kijken. Meer zin in de sfeer van een donker Frans café? Ga dan ter hoogte van de bar of open keuken zitten en laat je verleiden door de wisselende viennoiserie en patisserie, van pistache- en amandelcroissants tot pain au chocolat.

Hoewel het interieur heel gevarieerd is, oogt Léo Léo als één geheel door de warme combinatie van overwegend blauwe met zachte aardetinten en de houten tafeltjes. Dezelfde kleurencombinatie komt terug in de hotelkamers die zich achter het restaurant bevinden.

Van petit-déjeuner tot diner

Kortom, de aankleding van Léo Léo nodigt uit tot lang tafelen. En laat dat nu net de bedoeling zijn! Of je nu komt om te ontbijten (petit-déjeuner van 08.00 tot 12.00 uur), voor de lunch (déjeuner), apéro of het diner met, eventueel na afloop, logér. Met andere woorden: van brioche- en ook vegan wentelteefjes tot een super-Franse saucisson Lyonnaise met aardappelmousseline en rode wijnjus.

Het menu kent een ruim aanbod aan gerechten en zorgvuldig uitgezochte wijnen. Hoewel er, in lijn met de Franse keuken, overwegend vlees, vis en zuivel worden gebruikt, staan er ook een aantal vegetarische en, bij het ontbijt, ook veganistische gerechten op de kaart.

Déjeuner

Wij komen voor de lunch, ofwel het déjeuner, en kiezen voor eggs florentine - gepocheerde eitjes met spinazie en Hollandaisesaus - en avocado smash met feta, granaatappel en kruidensla.

Fransen zijn kritisch op hun pain, maar de zuurdesemboterhammen van de Bakkert, die als basis dienen voor de lunchgerechten, komen vast en zeker door de keuring. Hoewel met name de avocado smash ook op de petit-déjeuner kaart had kunnen staan, zijn de porties voldoende voor ons. Het eten is smaakvol, met aandacht bereid en mooi opgemaakt.

Tafel je liever net zo lang als de Fransen? Kies dan een van de uitgebreide plats, zoals entrecote of een ‘visje uit het seizoen’. Ook een klassieke groene of Caesar salade, uiensoep met gruyère en bouillabaisse met rouille behoren tot de vele mogelijkheden.

​Conclusie

Onze conclusie: Léo Léo voldoet aan de verwachtingen. We komen zeker terug. Mede-eigenaar Richelle vertelt dat er deze zomer een terras komt aan de voorkant: nóg een reden om weer eens aan te komen waaien. 

Ondertussen bestellen we zo’n heerlijk pistache croissantje to go, om ons Franse gevoel nog even vast te houden.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.

Plantaardig restaurant Kasvio verkast naar Wittevrouwenstraat

Kasvio gaat verhuizen, op 29 oktober opent Mari Pitkänen haar deuren van de nieuwe locatie op de Wittevrouwenstraat.

10 x de lekkerste belegde broodjes van Utrecht

Een ode aan lekker belegde broodjes en waar in Utrecht je deze kan halen.