Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

De Horecakrant van De Buik van Utrecht: 115 tips van horecahelden en liefhebbers. Gratis te vinden in cafés, restaurants en online.

Madeleine en Rosie meest genoemd in De Horecakrant van de Buik van Utrecht

Waar de Utrechtse horeca zèlf het liefst uit eten gaat? Bistro Madeleine en Restobar Rosie staan met stip op één in de gratis krant die de Buik van Utrecht deze week verspreidt, gevolgd door Café Saar en Bar Bet. The Village Coffee & Music is favoriet onder de koffietenten.

Echte bewaarkrant 

Maar liefst 115 tips en suggesties vind je in De Horecakrant van de Buik van Utrecht die deze week gratis wordt verspreid in de Domstad. Deze papieren uitgave is een echte bewaarkrant geworden. Hij ligt op leestafels of op andere plekken in cafés en restaurants. 

De redactie van de Buik van Utrecht vroeg 27 horecaondernemers en liefhebbers, onder wie schrijver Ronald Giphart, journalist Tom Staal en stemacteur Matthijs Meulblok, naar hun meest geliefde plekken voor een kop koffie, broodje, lunch, borrel of diner. De aanleiding: als foodplatform willen we de horeca een steun in de rug geven en laten zien hoe levendig en divers de lokale eetcultuur is. 

Quotes uit de krant

In de categorie ‘restaurants’ worden Bistro Madeleine en Restobar Rosie het vaakst genoemd. Hieronder een aantal opvallende citaten van culinaire Utrechters.

"Rik de Jonge van Madeleine is klassiek geschoold: hij was sous-chef bij de grote Jon Sistermans en kan waanzinnig goed koken."Ronald Giphart

‘’Madeleine is de Le Garage van Utrecht, maar dan in een verbeterde versie.’’Leon Mazairac van Karel V

Top 10 meest genoemde Utrechtse tips 

Barry Atsma geeft ook zijn tips voor Utrecht in de krant van de Buik van Utrecht

Ook Café Saar en Bar Bet scoren hoog. Onder de echte kroegen is De Zaak het populairst. Bij de koffietenten is The Village een geliefde plek, en Bigoli wordt vaak genoemd bij de broodjeszaken. 

De top 10 van meest genoemde zaken is:

Gedeelde eerste plaats: Bistro Madeleine (15 x)​ en 

Restobar Rosie (15 x)

Derde: Café Saar (10 x)

Gedeeld vierde plaats Bar Bet (8 x)  The Village (8 x)

Zesde Terroir (7 x)

Gedeelde zevende plaats: Gys (6 x)Heimat (6 x)Hemel & Aarde en (6 x)Orloff (6x)

Vind de krant in de lokale horeca

Benieuwd naar de vele eet- en drinktips in De horecakrant van de Buik van Utrecht? Vraag om onze krant in lokale cafés, restaurants en andere horecazaken en ga lekker lezen. Of kijk op op deze site voor een aantal interviews uit de krant. 

De Buik is een landelijk foodplatform dat opereert vanuit de vier grote steden, met een website (jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers), app, nieuwsbrieven, socials, een tweejaarlijks magazine en nu ook deze krant.

‘’Alle wijnen kun je er per glas drinken en er staan, buiten de kaart, ook vaak bijzondere flessen open.’’Sanne van den Brink van restaurant Hemel & Aarde over Restobar Rosie
Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
‘Rauwe poptempel’ Tivoli getransformeerd tot sfeervol Union House

Union House opent in de voormalige poptempel aan de Oudegracht een restaurant met binnentuin en op het balkon een wijnbar met uitzicht op het podium.

A5 Yama: topniveau sushi in Naarden-Vesting

In december opent in Naarden-Vesting A5 YAMA, een Omakase-restaurant onder leiding van Hiroaki Yamamoto en gastvrouw Angela Oosterling.

Wijnbar met de langste naam van allemaal

Muggen worden gegeten door vogels is de nieuwe wijnbar en nu al dé plek is voor organische wijnen, verrukkelijke gerechtjes én lekkere muziek.