Utrecht is een borrelplek rijker: Café Concours aan de Biltstraat

Nieuw in de Biltstraat: wine & foodbar van Restaurant Concours, genaamd Café Concours. Wij spreken met eigenaresse Lisa Zeelenberg over haar nieuwe zaak.

17 Jun 2022 Lieke Mooren

blogger Proevend, slurpend, ruikend en nieuwe horeca ontdekkend komt Lieke naar eigen zeggen tot leven.

  • 17 Jun 2022

Utrecht is een borrelplek rijker: Café Concours aan de Biltstraat

Dit weekend opent de nieuwe wine & foodbar van Restaurant Concours, genaamd Café Concours, haar deuren. Ja, we horen jullie denken: dit kan alleen maar heel veel goeds betekenen. En na het gesprek met eigenaresse Lisa Zeelenberg kunnen we concluderen: dat is ook zo. Nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe borrelplek? Lees in dit artikel waar je vanaf dit weekend in het zonnetje een wijntje kunt gaan drinken.

Tussen restaurant en bitterbal


Deze wine & foodbar stond stiekem al langer op de planning, maar ja, daar is ie weer, Corona gooide roet in het eten. Het pand van Café Concours, ligt aan de Biltstraat aan de overkant van Restaurant Concours. Eerder diende het pand als locatie van het restaurant en het afgelopen jaar werden er vooral groepen gasten ontvangen. Maar nu er een enorme bar in de zaak is geplaatst, is het dan eindelijk zo ver: het borrelen kan van start. Eigenaresse Lisa Zeelenberg categoriseert hun nieuwe zaak ‘ergens tussen restaurant en bitterbal’. Je krijgt er meer dan een simpel borrelhapje, maar het is iets spontaner dan bijvoorbeeld het restaurant zoals we dat bij Concours kennen. “Daar bestel je het menu van de chef”, vertelt Lisa. “Maar in deze zaak is het a la carte en kunnen we iets meer creativiteit en spontaniteit kwijt.”

Creatieve ideeën en oude klassiekers


Vooral die creativiteit was een reden voor chef Alex Zeelenberg en zijn vrouw Lisa om deze nieuwe zaak te beginnen. “Alex is echt een chef die gaat plukken, de stad uit gaat en nieuwe producten vindt”, vertelt de eigenaresse. “Hij raakt geïnspireerd en gaat dan gelijk aan de slag om iets te maken. Zo begonnen we eerst ook in het restaurant maar je kunt veel minder spelen met wat je op de kaart zet. Door kleine gerechtjes te serveren heb je wel die mogelijkheid.” Verfijnde gerechtjes die op de kaart komen te staan zijn onder andere: de noordzeeheilbot met avocado en twee type raviolis (met kreeft of met kohlrabi) maar er komen ook echte bargerechten op de kaart zoals de Concours borrelplank en de gedroogde ham van Josse waardoor de keuze voorbij de borrel of juist een goed glas wijn altijd fijn uitpakt. De geoefende bezoeker van Restaurant Concours zal enkele gerechtjes herkennen. “Zo verweven we deze twee zaken nog een beetje in elkaar.”

De sommelier in de hoofdrol

De wijnen die geserveerd worden, zijn geïmporteerd door Brederode Wijnkopers en worden met zorg gecombineerd met de beste spijscombinaties. De drank heeft een hoofdrol bij Café Concours en dat komt terug in de proeverijen die ze aanbieden. Een voorbeeld daarvan is de Concours de Champagne die ze afgelopen week hebben georganiseerd. “Vorige week stond de champagne in de hoofdrol en werden daaromheen gerechtjes aangeboden”, vertelt Lisa. “Deze lieten de champagne op allerlei manieren goed uitkomen. In plaats van dat de sommelier - Nils Regien - zich aanpast aan de chef, is het in dit geval andersom. Het is voor de gasten leuk om te ervaren maar ook om te leren over verschillende soorten wijnen.”

Gewoon aan komen lopen


Café Concours opent dit weekend van 17 en 18 juni, haar deuren en is deze zomer iedere vrijdag en zaterdag van drie tot twaalf uur geopend. Per september kun je er ook op de donderdag en zondag terecht. En wat ons betreft een heúl groot voordeel: een reservering is niet nodig. Voor ons in ieder geval een reden om net te vaak aan te komen lopen en te gaan zitten voor een goed glas wijn.

Reacties
Plaats een reactie
Log in of maak een account aan om een reactie te plaatsen.
Lees ook deze verhalen
Concours uit je eigen keuken: thuiskomen met je ogen dicht

Blogger Andrea probeerde het thuismenu van restaurant Concours. Conclusie: met of zonder platingexamen, de avond was ontzettend geslaagd.

Uit ons magazine: Interview met Mowie en Hanna Hu van Jasmijn & ik

We geven een voorproefje uit de nieuwe editie van de Buik Magazine, met dit keer een interview met de zussen Hanna Hu en Mowie van Jasmijn & ik in Utrecht.

‘Kameelbollen’ zijn de hardlopers bij bakkerij Kameel

Bakkerij Kameel in Utrecht: ambachtelijk zuurdesem, Fins geïnspireerde ‘kameelbollen’ en zoete broodjes in het sfeervolle Museumkwartier.