- Maaltijd
- Lunch, Diner
- Stadsdeel
- Utrecht Binnenstad
- Keuken
- Internationaal, Nederlands
- Soort zaak
- Restaurant
- Maaltijd extra
- Farm to table (kop tot staart), Table d’hote
- Prijsniveau
- Wat duurder
- Chef
- Rene van der Weijden
In het voormalige Polman’s Huis, onder hetzelfde dak als Hotel The Nox, bevindt zich restaurant Hemel en Aarde. Het menu van Hemel en Aarde laat zich inspireren door de seizoenen en de natuur. Zoals de naam al een beetje weggeeft, maken chef Rene van der Weijden en zijn team alleen gebruik van wat de aarde op dat moment te bieden heeft. Tijdens het diner bieden ze hierbij de keuze tussen een menu van 5 of 7 gangen en met de lunch serveren bestaat de keuze uit 3, 4 of 5 gangen.
Het team van Hemel en Aarde maakt altijd gebruik van regionale producten, natuurlijke processen en proberen zo veel mogelijk producten te verwerken tot het laatste restje. Hoewel ze van een mooi stukje vlees houden, is voor hun groente de ster en hebben ze voor vegetariërs ook een heel menu speciaal voor hen gemaakt. Het interieur is klassiek en modern met houten panelen en lichte kleuren, en als je naar boven kijkt, dan kijk je toch echt de sterren uit de hemel. Voor grotere groepen of events is private dining mogelijk in de wijnkelder.
Gastvrijheid staat hoog in het vaandel bij deze moderne maar warm ingerichte zaak, waarbij gastheer Marco Westra, door Gault&Millau verkozen is als gastheer van het jaar.
Toen Vito Reekers vorig jaar Karel V verliet om elders in de stad een toprestaurant te starten, waren de verwachtingen torenhoog. Maar het is hem gelukt.
Geniet van de volgende voordelen: